Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
7755
View
193
Reply

[Tempatan] Pemandu mabuk pandu melulu di Bazar Bukit Beruntung (video inside)

[Copy link]

Author: whitemagic    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 23-5-2020 07:55 AM | Show all posts
apa cite kes cina OKU langgar mati sebab lawan arus
senyap?
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 23-5-2020 08:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Alasan... Nak lepaskan diri salahkan org lain konon dia pun mangsa keadaan. Cubaan play victim detected.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 08:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Bukti video dah ada... Mohon charge bawah cubaan membunuh dan memandu di bawah pengaruh alkohol, biar berat sikit hukuman.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 08:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by meow_tompok at 23-5-2020 08:48 AM
JunkMail replied at 23-5-2020 06:29 AM
Reti bahasa kebangsaan tak celaka ni? Kalau kena pakai translator sila tarik balik kerakyatan dan ha ...


tgk kat ig story memes puaka, pemandu ni pakai translator tak faham bahasa kebangsaan
Screenshot_20200523-084732.png
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 08:27 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 23-5-2020 04:59 AM
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdFO_IIrh6otCgdFLcr9p1-cggYWWfirK6bQu90AWdBhxFVaA/viewform
...

done my part sarah.

utk soalan no. 24 aku jawab mcm ni
Pada pandangan anda, apakah hukuman yang setimpal terhadap kesalahan memandu dalam keadaan melulu/merbahaya sehingga menyebabkan kematian ?

pesalah diberi 2 pilihan
1) hukum mati mandatori kerana membunuh
2) wajib bayar pampasan maksimum kpd waris simati jika tidak harta benda dirampas

pilih antara dua ni je takde rayuan
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 08:28 AM From the mobile phone | Show all posts
meow_tompok replied at 23-5-2020 08:27 AM
done my part sarah.

utk soalan no. 24 aku jawab mcm ni

Hahaha.. Sama la mcm aku..
1. Hukuman mati
2. Tanggung waris/keluarga si mati sepenuhnya sepanjang hayat.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 08:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Kol polis....kol polis.....sapa yg nk kol? Semua gigih merakam, br dpt byk like blh viral.....
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 08:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by meow_tompok at 23-5-2020 08:35 AM
sarah82 replied at 23-5-2020 08:28 AM
Hahaha.. Sama la mcm aku..
1. Hukuman mati
2. Tanggung waris/keluarga si mati sepenuhnya sepanj ...


jom pakat2 semua forumer jawab no24 mcm kitaorang

aku pilih pampasan lump sum sbb..... you know ada byk kes culas bayar nafkah kat zuriat sendiri apetah lagik zuriat org lain.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 08:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Akibat virus wuhan semua jadi bengong lol
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 08:53 AM From the mobile phone | Show all posts
meow_tompok replied at 23-5-2020 08:22 AM
tgk kat ig story memes puaka, pemandu ni pakai translator tak faham bahasa kebangsaan

Dah agak sepet x reti bm
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 09:00 AM From the mobile phone | Show all posts
sayawifenikmie replied at 23-5-2020 01:22 AM
soalan:  dahmemng boleh meniaga macam ni ke? ingatkan yg ada premis jer boleh niaga

tapi mmg va ...

Dgr cerita dia marah jem teruk.....dia pi pkl driver keta depan dia....pastu orgramai geram, pkl dia....dia geram, pi masuk kat bazaar ramadhan & mengamuk kat situ......
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 09:02 AM | Show all posts
ok kali ni aku nak guna alasan yang dipakai masa perempuan Kelantan tu balik pastu sebar Covid merata. "kita bukan ada dalam situasi pemandu tu senang la cakap, kita tak tau apa niat dia, doa saja yang baik-baik"
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 09:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Ni bazar ramadhan ke apa? Dibenarkan ke buka?
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 09:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Memang jilaker lahanat bangsat ummah kiasu acah2 victim.nih...
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 09:19 AM From the mobile phone | Show all posts
baghal_bortuqal replied at 23-5-2020 01:09 AM
yg terpekik soh org lain telepon pulis tu dah kenapa?

call la sendiri.

dengar suara mcm tak pakai topeng. dok terpekik terlolong gitu confirm la bersembur air liur. lembu kot kalau ala2 takde otak mcm tu

Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 09:21 AM From the mobile phone | Show all posts
driver tu mmg la salah. yg si rela tu tunjuk samseng dok baling2 ke 4w tu dah knp? yg lain2 tu, social distancing mana, topeng mana? bertempik sampai bersembur air liur tu dah knp, siap panggil lg "bang'bang'

haiyooo

Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 09:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Apek ni byk sgt makan babi ke yg keje nak mengamuk??cilakak betul. Bukan kau kena puasa pun yg nak baran sgt!!
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 09:22 AM From the mobile phone | Show all posts
meow_tompok replied at 23-5-2020 08:32 AM
jom pakat2 semua forumer jawab no24 mcm kitaorang

aku pilih pampasan lump sum sbb..... you kn ...

Setuju sangat..
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 09:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Piramida replied at 23-5-2020 09:04 AM
Ni bazar ramadhan ke apa? Dibenarkan ke buka?

pasar tani, pasar pagi kot

patut semua jenis pasar2 terbuka ni kena tutup, tp tu la, kerajaan sejenis 'bertimbang rasa'
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 09:25 AM From the mobile phone | Show all posts
dino replied at 23-5-2020 06:06 AM
tepon prepaid hbis

999 tak yah guna kredit kot

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list