Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
3532
View
210
Reply

Henti Jual Kereta Elak Kemalangan - Wakil DAP Sindir PAS Gesa Gantung Jualan Arak

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 27-5-2020 02:46 PM | Show all posts |Read mode
Wakil rakyat DAP Dr Kelvin Yii menerusi Facebooknya mengecam kenyataan ketua penerangan PAS yang menggesa penjualan arak digantung di seluruh negara.


Tegasnya, penggantungan penjualan minuman keras bukan penyelesaian kepada kes kemalangan maut membabitkan pemandu mabuk.




Kredit foto: FB




Malah, dia turut menyelar tindakan segelintir pihak cuba menjadikan kes kemalangan membabitkan pemandu mabuk sebagai isu perkauman.

Ayuh hentikan penjualan kereta kerana ia menyebabkan kemalangan dan motosikal kerana isu mat rempit.

Sedarkah kita kes kemalangan jalan raya sebelum ini tidak menjadi isu kaum," sindirnya.




Kredit foto: FB




Kamaruzaman Mohamad sebelum ini menggesa kerajaan menggantung semua aktiviti berkaitan dengan pengeluaran, perniagaan dan penjualan minuman beralkohol di negara ini sehingga satu jawatankuasa khas dibentuk bagi menangani kes kemalangan membabitkan pemandu mabuk. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 27-5-2020 02:50 PM | Show all posts
Ish, bulan syawal ni kalau carutkan org best ni
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2020 02:51 PM | Show all posts
Arak IS the main problem.
Kalau ikut logik kau, orang kene berhenti jual picagari sbb ramai isap dadah.
Logik ke ungka oi?
Dasar ubi keledek punye orang
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2020 03:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Kena bunuh babi dulu utk hentikan manusia babi.
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2020 03:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Ye la.. Angpa ni PAS.. Ikut pendapat Ng Sze Han minum arak kat tempat awam tak salah.
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2020 03:14 PM From the mobile phone | Show all posts
kat luar negara yang kafir jenis mabuk tak tentu hala pun kena kecam teruk lah, siap mandatory pegi kelas pemulihan AAA tu.. ini bukan sentimen agama atau racial. bebal apek ni.
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2020 03:14 PM From the mobile phone | Show all posts
haaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Make sense.
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2020 03:16 PM | Show all posts
tngok...bru nk ban jual arak dap dah mmekak..yg macai2 dap sibuk desak hnti jual arak..mne satu lidah rasmi dap? macai ke wakil dap?
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2020 03:17 PM | Show all posts
ban motosikal please

Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2020 03:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Pemandu mabuk vs mat rempit. Mana lagi berisiko untuk bunuh orang?
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2020 03:20 PM From the mobile phone | Show all posts
slyfynx replied at 27-5-2020 02:50 PM
Ish, bulan syawal ni kalau carutkan org best ni

Kalau bulan bulan lain nada carutnya lain ka?

haaaaaaaaaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2020 03:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Nahnukutu replied at 27-5-2020 03:17 PM
ban motosikal please

tak boleh bayangkan mat remp it convert to electric bicycle..

haaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2020 03:24 PM | Show all posts
patutlah 22 bulan je..biol bodoh bangsa dap leluhur ni..
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2020 03:24 PM | Show all posts
Miss.H replied at 27-5-2020 07:18 AM
Pemandu mabuk vs mat rempit. Mana lagi berisiko untuk bunuh orang?

kedua dua ptut dihukum
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2020 03:26 PM | Show all posts
Cuma nak komen parti DAP ni memang biadap. Banyak bunyi pulak bangsa pemabuk ni.
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2020 03:26 PM | Show all posts
Hukum gantung pemandu mabuk, sara hidup mangsa n tanggungan mangsa seumur hidup, gantung lesen ...ni antara hukuman utk pemabuk
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2020 03:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Cable replied at 27-5-2020 03:16 PM
tngok...bru nk ban jual arak dap dah mmekak..yg macai2 dap sibuk desak hnti jual arak..mne satu lida ...

Are you in denial? to know bangsa melayu juga merupakan penyumbang besar dlm melanggani industri per arakkan...

Melayu kalau arak....no isu...jgn kau sebut babi.....


haaaaaaaaaaaaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2020 03:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku pun boleh sindir

hantar balik cina dengan india, takde la arak perlu dikilang lagi

total solution
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2020 03:37 PM | Show all posts
grose. replied at 27-5-2020 03:27 PM
Are you in denial? to know bangsa melayu juga merupakan penyumbang besar dlm melanggani industri p ...

Yang bising suruh ban ni dengki

Nak kata sebab Islam pun bukan sebab Islam tak larang orang kapir nak minum. Ikut lojik pun bukan sebab statistiknya masih kecil.


Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2020 03:40 PM From the mobile phone | Show all posts
dizekni replied at 27-5-2020 03:28 PM
Aku pun boleh sindir

hantar balik cina dengan india, takde la arak perlu dikilang lagi

Kannn..tok moyang depa yg bawa masuk arak todi opium ke tanah melayu dulu2. Org melayu dulu tau minum ayaq sungai, perigi, air embun jahh. Sekali arak masuk ,org melayu join minum & isap dadah.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list