Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
2921
View
48
Reply

[Tempatan] Berebut Pelanggan Punya Pasal, 2 Kumpulan ‘Longkai’ Bertumbuk

[Copy link]

Author: YgBenar    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 30-5-2020 12:58 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
KUALA LUMPUR: : Akibat daripada perebutan pelanggan, dua kumpulan pemandu serta kru trak penunda bergaduh sesama sendiri di Jalan Serdang Raya, Seri Kembangan, pada Khamis.

Menurut Ketua Polis Daerah Serdang, Asisten Komisioner Ismadi Borhan, kejadian pada jam 2 petang itu bermula dengan pertengkaran sebelum keadaan menjadi luar kawalan.

"Dalam kejadian tersebut kedua-dua kumpulan trak penunda itu bertindak ganas dengan bertumbuk dan menendang antara satu sama lain tanpa menggunakan senjata.

"Pergaduhan itu berlarutan sehingga seorang daripada mereka cedera ringan manakala sebuah kenderaan milik penunda kereta dipecahkan cermin hadapannya.

"Ekoran kejadian itu, Ibu Pejabat Polis Daerah Serdang telah menjalankan operasi khas mengesan kesemua mereka dan lapan suspek daripada kumpulan terbabit berjaya ditahan," katanya dalam satu kenyataan, pada Jumaat.

Mengulas lanjut, Ismadi berkata semua mereka akan direman di Mahkamah Majistret Petaling Jaya pada Jumaat dan polis sedang mengesan suspek lain.

"Polis sekali lagi mengingatkan supaya semua pihak bertenang dan jangan membuat provokasi sehingga mengakibatkan tindakan di luar kawalan seterusnya melanggar undang-undang," katanya.

https://www.google.com/amp/www.astroawani.com/berita-malaysia/dua-kumpulan-penunda-kenderaan-gaduh-rebut-pelanggan-244712%3famp=1

Screenshot_2020-05-30-00-56-45-97.png

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 30-5-2020 01:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Memang dari dulu selalu berebut siap sengaja tabur minyak dan paku supaya orang accident. Tu lah longkai longkang ni.
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 02:10 AM From the mobile phone | Show all posts
kalau accident panggil je tow insurance..
jangan dilayan ulat inchong ni..
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 05:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Apa ni?
Bergaduh pulak...mana penjarakkan sosial
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 08:39 AM From the mobile phone | Show all posts
prettyuglybabe replied at 30-5-2020 02:10 AM
kalau accident panggil je tow insurance..
jangan dilayan ulat inchong ni..

Yea betul. Ayah meols penah kena kat plus. Rela tunggu plus tow truck
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 08:51 AM | Show all posts
loladaily replied at 30-5-2020 08:39 AM
Yea betul. Ayah meols penah kena kat plus. Rela tunggu plus tow truck

kaka punya sedara kena tipu towing india tarik kereta kt seremban lepas tu charge RM 4000 ++ pergi bengkel lain  cakap xde pe repair pun. please avoid tarik kereta tepi jalan scammer. report polis pun xguna sebab dh guna khidmat mereka. tolong alert
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 08:54 AM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 30-5-2020 08:51 AM
kaka punya sedara kena tipu towing india tarik kereta kt seremban lepas tu charge RM 4000 ++ pergi ...

Ye kaka kalau tow truck tetiba dtg ni sah sah dorg yg buat trap so better avoid. Kalau kt plus better tunggu tow truck dorg wpn hazab or call insurance je.
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 08:59 AM | Show all posts
loladaily replied at 30-5-2020 08:54 AM
Ye kaka kalau tow truck tetiba dtg ni sah sah dorg yg buat trap so better avoid. Kalau kt plus bet ...

setuju. hati2. apa2 call insurans sebab banyak kes kena tipu jarak dekat pun charge mahal. biar insurans towing uruskan.
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 09:01 AM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 30-5-2020 08:59 AM
setuju. hati2. apa2 call insurans sebab banyak kes kena tipu jarak dekat pun charge mahal. b ...

Betul kaka. Dkt ke jauh charge dorg tetap ribu riban belum lg dorg bawak bengkel yg dah mmg partner in crime jugek. Pastu takde apa pun sbnrnya charge dia boleh bayar muka kereta baru
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 09:06 AM | Show all posts
loladaily replied at 30-5-2020 09:01 AM
Betul kaka. Dkt ke jauh charge dorg tetap ribu riban belum lg dorg bawak bengkel yg dah mmg partne ...

benda ni kalau dh berlaku tetap kena bayar. bawa balai pun xguna. actually kaka rasa first step jgn gabra atau panik. call kawan2 family or group daerah minta tlg group kereta ke apa. biasa budak2 kereta ada contact longkai yang ok. atau tunggu je insurans.kalau longkai ok minta keluarkan resit dulu baru towing. kalau x, xpayah merbahaya.


yang terbaik insurans je. insurans pun tengok bengkel juga. cari bengkel ok. ada je dalam lowyat forum facebook district kedai claim insurans scammer. jd kena google nama kedai bengkel. senang cerita zaman ni banyak scammer.
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 09:09 AM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 30-5-2020 09:06 AM
benda ni kalau dh berlaku tetap kena bayar. bawa balai pun xguna. actually kaka rasa first step jg ...

Yea betul kaka. Meols pn let say jadi kat diri meols yang taktau apa apa pasal kereta meols rela tunggu kwn2 or family dtg. And parents meols pesan call insurance terus. Dh la meols ni bab kereta failed. Kalau kena ketuk agak nya mau smp boleh beli kereta baru dorg tipu dah la suka gertak gertak. Seram meols
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 09:13 AM | Show all posts
Business dah kurang sejak pkp ni berbanding dulu, dapat satu mana tak berebut sampai bertumbuk duit tu
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 09:31 AM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 30-5-2020 12:51 AM
kaka punya sedara kena tipu towing india tarik kereta kt seremban lepas tu charge RM 4000 ++ pergi ...

Allahu.....4k boleh beli motor sebiji cash....
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 09:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Kesian mereka. Mungkin sebab pkp dah kurang orang eksiden. Ban pula kelab malam dan pusat hiburan. Makin kurang orang memandu dalam keadaan mabuk dan eksiden.

Bertabahlah semua. Its tough time for everyone.
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 11:36 AM From the mobile phone | Show all posts
loladaily replied at 30-5-2020 08:39 AM
Yea betul. Ayah meols penah kena kat plus. Rela tunggu plus tow truck

Adess.. kat hiway Plus mana ada tow truck longkai ni. Semua under Plus.. dan hanya Plus je ada authority utk tunda kereta ke tempat selamat, or ke sempadan had penyelenggaraan. Lepas tu, terpulang kepada owner nak guna servis siapa utk next tow ke bengkel etc (bg kes tunda keluar had sempadan)
Betul tak @plus2u ?
IMG_20200530_113051.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 11:39 AM From the mobile phone | Show all posts
slavehunter replied at 30-5-2020 01:28 AM
Memang dari dulu selalu berebut siap sengaja tabur minyak dan paku supaya orang accident. Tu lah lon ...

Heeiii.. bahayanya
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 11:40 AM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 30-5-2020 08:51 AM
kaka punya sedara kena tipu towing india tarik kereta kt seremban lepas tu charge RM 4000 ++ pergi ...

Cerita India tipu towing & bengkel ni mmg dah bnyk kan.. ramai dah kena.

Kadang2 tu, disabotaj masa kete park kat RnR. Asal problem kecik, bila kita stuju nk ke bengkel dia, mula la drama cekik darah..
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 12:01 PM | Show all posts
najib888 replied at 30-5-2020 11:40 AM
Cerita India tipu towing & bengkel ni mmg dah bnyk kan.. ramai dah kena.

Kadang2 tu, disabotaj ...

kena kat area sebelum masuk seremban . tolong hati2. mereka ni scammer sindiket terancang.. masa pg rnr pastikan kereta parking dekat kedai makan bukan kt celah2 lori atau tempat tersorok
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 12:15 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 30-5-2020 08:51 AM
kaka punya sedara kena tipu towing india tarik kereta kt seremban lepas tu charge RM 4000 ++ pergi ...

Report kat kpdnhep. Cuba pertikaikan harga tu kat tribunal pengguna. Bayar RM10 je nak masuk tribunal ni. Tak payah pakai lawyer. Tak boleh pun nak pakai lawyer dlm tu.
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 12:20 PM | Show all posts
cmf_almondpecan replied at 30-5-2020 12:15 PM
Report kat kpdnhep. Cuba pertikaikan harga tu kat tribunal pengguna. Bayar RM10 je nak masuk tribu ...

boleh ye dik? ok2 thank u share
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list