Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
3381
View
87
Reply

[Tempatan] Guru Penang perlu lapor diri minggu Depan.

[Copy link]

Author: mahujadiguru    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 1-6-2020 01:57 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
MCO belum Lago tahu sudah Tamat atau ditangguhkan?

JPN Pulau Pinang sudah minta guru lapor diri ke sekolah pada 09 Jun dan memaklumkan Kerja Google Classroom.
Memang tekanan. Bukan semua murid Ada buat...

Bagaimana negeri lain? Macam Penang yang buat Macam ni saja?
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 1-6-2020 02:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Aikk...org lain dh lama kot buat google classroom,lesson plan  siap kelas lg dgn murid2 kt google meet.apa isu plak dahhh kalau kena lapor diri..selayaknya lah .selama ni u xbuat ke..pkp ke apa..buat ja..mana bdk blh bukak ok..yg xblh nk buek camno..u as a guru carilah solusi bantu ank2..eh. iols siap print,fotostate n hntr kt rider letk kt bwh blok mana2 yg bdk2 iols ada lg..so apa kes nya next week ke apa..mmg sjk pkp 18mac  ..hbs cuti sek weols keje mcm biasa.kwn2 yg terkandas pn buat juga..so soo soo apakah isunya..i keliru ni nokk
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 02:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Aikk...org lain dh lama kot buat google classroom,lesson plan  siap kelas lg dgn murid2 kt google meet.apa isu plak dahhh kalau kena lapor diri..selayaknya lah .selama ni u xbuat ke..pkp ke apa..buat ja..mana bdk blh bukak ok..yg xblh nk buek camno..u as a guru carilah solusi bantu ank2..eh. iols siap print,fotostate n hntr kt rider letk kt bwh blok mana2 yg bdk2 iols ada lg..so apa kes nya next week ke apa..mmg sjk pkp 18mac  ..hbs cuti sek weols keje mcm biasa.kwn2 yg terkandas pn buat juga..so soo soo apakah isunya..i keliru ni nokk
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 02:10 PM From the mobile phone | Show all posts
banyak dah JPN buat, cuti sek dh hbs kn jdi baliklah semula tempat kerja
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 02:15 PM | Show all posts
MisXoXo replied at 1-6-2020 02:09 PM
Aikk...org lain dh lama kot buat google classroom,lesson plan  siap kelas lg dgn murid2 kt google me ...

bagusnya chuols...begitu dedicated as a teacher..kudos!
yg tak penah start with apa2 tu good luck la ye...
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 02:16 PM | Show all posts
ada yg tak puas ati ke JPN atau PPD arahkan lapor diri?
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 02:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Elok gak cgu dtg skolah..
Budak mungkin belum. Sbb kpm kata kan akan maklumkn 2 mggu sebelum buka skolah.
Cgu kna lah dtg nk susun kerusi meja.. nk ikut sop kan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-6-2020 02:20 PM From the mobile phone | Show all posts
MisXoXo replied at 1-6-2020 02:09 PM
Aikk...org lain dh lama kot buat google classroom,lesson plan  siap kelas lg dgn murid2 kt google me ...

Memang Ada buat.
Cuma bukan semua murid buat. Minta 100% murid buat.
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 02:24 PM | Show all posts
kawan iols cikgu sek men pendidikan khas...anak2 murid dia daripada 10 orang, 6 je yang boleh akses wasap/online class. Lelain haram senyap manjang. Sama ada takda akses internet atau memang taknak amik tau. Bebudak LD ni lain sikit...kena ikut kreativiti cikgu tu lah camna nak tackle students.
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 02:25 PM | Show all posts
cikgu2 ni lama mana lagi nak cuti. dah 3 bulan dah nie org lain banyak dah masuk pejabat. bila nak buka sekolah kata bahaya bagai bawak anak2 p shopping boleh pulak
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 02:27 PM | Show all posts
cadangan aku
cikgu2 masuk sekolah lah
buat online class dari sekolah
murid2 belajar kat rumah
mcm ofis buat zoom meeting
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 02:38 PM From the mobile phone | Show all posts
chandrahusin replied at 1-6-2020 02:27 PM
cadangan aku
cikgu2 masuk sekolah lah
buat online class dari sekolah

Iols pun tak sabar nak balik mengajar balik. Cepat la tamat pkp nie..
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 02:42 PM From the mobile phone | Show all posts
mahujadiguru replied at 1-6-2020 02:20 PM
Memang Ada buat.
Cuma bukan semua murid buat. Minta 100% murid buat.

Kerja kena berkat dik, nanti duit kalau x masuk tembolok ko, anak bini laki jugak disuapnya.

Selagi ko di bank in gaji, buat je apa boss suruh. Guru ni profesyen, terpulang pada individu nak jadi profesyional ke tidak.

Faham?
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 02:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku pun hairan perangai segelintir cikgu ni wpun aku sendiri pun cg. Bila ada desas desus suruh melapor diri bln jun ni terus masing2 mintak surat rasmi dr kpm la, pekeliling la, kata melangkau sop la. Dh sememangnya tugas hakiki kena la berada di stesen bertugas
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 02:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Byak sgat complain bhenti je jd cikgu. Ramai lg graduan kt luar sana yg nak jd cikgu.
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 03:32 PM | Show all posts
gaji nak dapat on time.. suruh masuk keje balik, tak nak.. susah ni.. takkan nak jd biawak hidup je? pegi sekolah pun bukan ada budak2 sekarang ni.. sekolah start balik nanti pun, bukan semua students kena datang sekolah.. aku pun gomen servant gak.. ok je gi ofis yg ramai 70-80% workforce ni..
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 03:46 PM | Show all posts
Dah tanggungjawab sepatutnya dah tak ada isu.  Cuti sekolah pun kalau ikutkan berakhir 7 June nanti jadi eloklah dah diarahkan lapur diri tumpu cara mengajar dalam norma baru pulak dari sekolah
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 04:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Balik la ke stesen masing2. Bila rasa tanggungjawab tu ada, tak perlu tunggu arahan kpm pun. Skola i takde pulak suruh balik mcm tu. Just pengetua mintak maklumat sapa yg ada kat luar kawasan je. I nak tengok geng sskjp ni meroyan mcm mana bila pengetua/guru besar panggil without surat rasmi. Ke tt ni one of them?
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 04:30 PM From the mobile phone | Show all posts
mahujadiguru replied at 1-6-2020 02:20 PM
Memang Ada buat.
Cuma bukan semua murid buat. Minta 100% murid buat.

Pengetua pun tak pernah minta cikgu pstikan 100% budak buat la.. depa pun faham aih. cikgu baru ke ni?
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 04:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Kazen2 ai dh ada yg masuk sekolah
Bukan ngajor
Tp datang bungkus makanan dan barang bantuan utk parents yg x mampu.
Bantuan dr pihak sek
Dgr2 masing2 berebut nak dtg bantu
Pening ketua.
Masing2 dh tepu bosan duk rumah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list