Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1234Next
Return to list New
5561
View
68
Reply

Mangsa Langgar Lari Pemandu Mabuk Pakcik Aishah Azman Rupanya, al-Fatihah

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 1-6-2020 05:48 PM | Show all posts |Read mode




Rupa-rupanya, mangsa dilanggar dan diseret pemandu mabuk merupakan bapa saudara pelakon Aishah Azman.




Kredit foto: IG Aishah




Berita sedih itu dikongsikan menerusi Insta Storynya.

"Sayu hati ya Allah bila lihat keadaan kenderaan dinaiki arwah pakcik Aishah.

"Tak dapat dibayangkan betapa seksa arwah ketika ini. Arwah berada di bawah kereta," tulisnya.

























Aishah menerusi perkongsiannya itu berharap agar pihak berkuasa menjatuhkan hukuman setimpal terhadap pemandu mabuk terbabit.







Kredit foto: IG Aishah



"Harap kerajaan Malaysia dapat bertindak keras pada pemandu mabuk yang semakin berleluasa," gesanya. - CARI


BACA JUGA: Maut Dirempuh Pemandu Mabuk Lepas Hantar Makanan Dijual Isteri

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 1-6-2020 05:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahinah utk ct kasim..
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 05:59 PM From the mobile phone | Show all posts
innalillah....
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 06:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Innalillahi wainna ilaihi raji'un.. Takziah.. Semoga diberikan kekuatan utk keluarga arwah hadapi ujian ni.
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 06:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Salam takziah
Bkn hya motor je ke yg diseret
Jenazah ada ket tepi jln
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 06:12 PM From the mobile phone | Show all posts
bukan arwah dah terpelanting kat bahu jalan masa kena langgar tu ker..? hanya motor sahaja yg diseret 2km..
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 06:13 PM | Show all posts
Innalillahi wainna ilaihi raji'un
maklumat berita yg saya dpt, arwah dilanggar tercampak di tepi jalan tapi si pelaku tak berhentikan kenderaan terus mengheret motosikal mangsa.

pelaku ditahan dan disiasat atas akta jalan sekian (tak ingat tgk kat berita tadi)
dlm hati ckp please masukkan akta membunuh sekali.

Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 06:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku pulak macam nak doa supaya benda macam ni terjadi pada Siti Kassim (tapi bagi dia hidup) atau kepada anak beranak Siti Kassim. Tapi Islam kata tak boleh doakan benda buruk2 utk orang kan? So aku wish jer supaya ini terjadi pada dia.
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 06:36 PM From the mobile phone | Show all posts
takziah afiq muiz sekeluarga..thats y aku anti mate sepet.sejak kes covid 19 lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 06:41 PM From the mobile phone | Show all posts
*   

      .
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 06:55 PM | Show all posts
sampai aku rasa dorang ni saja minum sampai mabuk, gi cari melayu kat jlnraya, then langgar sampai mati nak pupus kan melayu. sampai mcmtu skali aku nyer pemikiran.

and mabuk ni mcm bagi license to kill. so sapa2 rasa nak bunuh org, gi mabuk n langgar org tu sampai mati. pastu aman2 je denda bkn berat sgt pun.
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 07:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Nenasketum replied at 1-6-2020 06:28 PM
Aku pulak macam nak doa supaya benda macam ni terjadi pada Siti Kassim (tapi bagi dia hidup) atau ke ...

Dia dh kahwin ke si siti kasim tu? Dah membiak ke? Baru tahu ni...
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 07:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Takziah buat keluarga arwah
Rakyat kena buat sesuatu ni..takboleh diam
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 07:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Boleh tak pemabuk semua ni di hukum penjara seumur hidup. Menyusahkan betull
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 07:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Fur replied at 1-6-2020 07:46 PM
Boleh tak pemabuk semua ni di hukum penjara seumur hidup. Menyusahkan betull

perabih duit tax payer jer bagi dorang penjara seumur hidup.. bagi hukuman mati di tali gantung baru ok.. kesalahan membunuh tu..

apek peraih ikan yg langgar arwah alam flora kat kuantan few days ago dituduh atas kesalahan membunuh.. kita tgk cemana perjalanan kes tu nanti..

si mabok todi yg umur 21 ni pulak mmg mabok giler agaknya.. org kejar dok honk honk dia boleh tunjuk isyarat peace pulak.. sialan..
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 07:57 PM From the mobile phone | Show all posts
emilyrose replied at 1-6-2020 07:51 PM
perabih duit tax payer jer bagi dorang penjara seumur hidup.. bagi hukuman mati di tali gantung ba ...

Sorry laa otak aku ni slow sikit nk hadam byk benda. Aku cuma fikir org mcm ni x patut di biar berkeliaran x tentu hala. Kaki mabuk kurung aje.

Tp yg smpai membunuh ni, mmg hukuman yg setimpal laa sesuai. Langgar sampai mati, hukuman pun harus mati jgk. Yg langgar smpai cacat, hukum tanggung keluarga tu smpai bila2.
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 08:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Mcm sengaja ja nak langgar org melayu... Takkan dlm sebulan boleh ramai mati sbb kene langgar dgn pemandu mabokk.. Giler betol
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 08:09 PM From the mobile phone | Show all posts
emilyrose replied at 1-6-2020 07:51 PM
perabih duit tax payer jer bagi dorang penjara seumur hidup.. bagi hukuman mati di tali gantung ba ...

Aar baru perasan td tgk buletin utama ,dia tunjuk thumbs up cmtu...cilakakkkk

Semoga arwah ditempatkan dikalangan org2 yg beriman...Aaminn
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 08:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Nham22 replied at 1-6-2020 08:06 PM
Mcm sengaja ja nak langgar org melayu... Takkan dlm sebulan boleh ramai mati sbb kene langgar dgn pe ...

Kan... mana taw ada utang along ka...langgar then msuk penjara settle xyah hadap dunia luar.
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 08:16 PM From the mobile phone | Show all posts
aku harap driver mabuk yg menyebab kematian di charge 302..badigol..pegi mati laaa..musibat btol..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list