Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1813
View
19
Reply


Jangan Lucahkan Upin Ipin! - Netizen Gesa Les Copaque Ambil Tindakan Undang-undang

[Copy link]

Author: natrahn       Show all posts   Read mode

Author
Post time 3-7-2020 10:40 AM | Show all posts |Read mode


'Betul, betul, betul!' Dengar sahaja dialog ini pasti kita terus terbayang dua kanak-kanak kembar Upin Ipin yang merupakan watak utama animasi Upin dan Ipin.



Animasi ini kini popular di India, Singapura, Indonesia, Filipina dan beberapa negara Asia yang lain.



Namun, agak menyedihkan. Usai popular sejak 2016, ada pihak tidak bertanggungjawab telah melucahkan animasi ini sama ada dalam bentuk video dan memes.



Perkara ini sudah menjadi tular dan disuarakan kembali oleh penceramah motivasi terkenal, Akhi Fairuz Al-Jengkawi menerusi laman Twitter beliau.








Perkara ini sudah berlarutan agak lama dan video atau memes mengenainya semakin banyak dihasilkan. Namun setakat ini, difahamkan tiada tindakan diambil pihak Les Copaque terhadap pelaku-pelaku ini.



Rata-rata netizen berasa lega kerana akhirnya perkara ini disuarakan. Yalah, siapa tak ralat apabila animasi kebanggaan kita disabotaj sedemikian rupa.





Sedih tengok cerita zaman kanak-kanak jadi bahan lucah dan fitnah sebegini



Versi lucah dapat berbelas juta views





Les Copaque boleh saman tak?




Upin Ipin anak Kak Ros?



Kredit foto: Twitter Akhi



Upin Ipin hanyalah watak animasi sahaja. Pelik juga kenapa wujud pelbagai video dan memes jelik untuk watak animasi yang comel ini.



Harap pihak Les Copaque mengambil tindakan undang-undang terhadap pelaku yang mensabotaj animasi Upin Ipin ini.  - CARI






Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 3-7-2020 10:45 AM | Show all posts
Harap mereka yang melakukan perkara yang tidak bermoral ini ditangkap oleh pihak berkuasa
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 10:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Ni mesti madlipz tu kan
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 11:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Seriously semua benda nk jadi content u tuber?

Katun pon blh bawak gaduh...saman senyap2 dah la.. muahahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 11:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Supersirap: Harap mereka yang melakukan perkara yang tidak bermoral ini ditangkap oleh pihak berkuasa


Org indon mmg xde life kot. Pasal kartun je pun nak berkonspirasi  bagai
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 11:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Les copaque tak sebodoh mamusia bodoh yg sanggup tgk video bodoh semata2 nak buat tweet bodoh

batman robin cinderella snow white semua tu ada porn parody. macam baru hidup setaun dua ada internet budak2 bongok ni.

Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 11:08 AM | Show all posts
kartun budak2 pun diorang nak dilucahkan.
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 03:24 PM | Show all posts
las kopek tu kan kopek..
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 03:53 PM | Show all posts
anak sedara aku pernah tgk video kat youtube pastu aku nmpk yg video2 suggestion kat bawah tu, barbie tgh kangkang nak beranak.. siel betul..
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 04:16 PM | Show all posts
banyak yg buat video pelik2 ni dari negara seberang yg terbukti gagal total..aku kena tapis bebetul kalau anak kat tengok upin ipin kat youtube...ada satu video tu tajuk "kak ros hamil anak tok dalang"
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2020 01:04 AM From the mobile phone | Show all posts
kartun budak2 pun diorang nak dilucahkan.. sllu dari seberang yg buat kerja2 bgini..
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2020 12:03 PM From the mobile phone | Show all posts
awanysss: anak sedara aku pernah tgk video kat youtube pastu aku nmpk yg video2 suggestion kat bawah tu, barbie tgh kangkang nak beranak.. siel betul..


Kalau nk buka youtube utk budak2 guna youtube kids
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2020 09:25 PM | Show all posts
MadameOnion replied at 3-7-2020 04:16 PM
banyak yg buat video pelik2 ni dari negara seberang yg terbukti gagal total..aku kena tapis bebetul  ...

astaga..liarnya imaginasi ummah seberang
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2020 01:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 3-7-2020 10:48 AM
Ni mesti madlipz tu kan

Bkn la kurex....yg ni mmg lucah gile...aiols pernah trbace tajuk kak ros hamil anak tok dalang....x sanggup nk tekan play....ade video lain plak trtgk haritu kak ros bukak baju kalau x slp....gile la leluhur ni....
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2020 06:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Xim replied at 5-7-2020 01:06 AM
Bkn la kurex....yg ni mmg lucah gile...aiols pernah trbace tajuk kak ros hamil anak tok dalang.... ...

Leluhur punya kerja ke???
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2020 11:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 5-7-2020 06:49 AM
Leluhur punya kerja ke???

Yeah ....sape lg kan....
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2020 03:09 PM From the mobile phone | Show all posts
rogayahtop replied at 3-7-2020 10:07 AM
Les copaque tak sebodoh mamusia bodoh yg sanggup tgk video bodoh semata2 nak buat tweet bodoh

ba ...

Exactly. Semua pun ada. Which means kalau ada, popularlah tu LOL
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2020 02:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Report pd YouTube admin
Mntk turunkn dr terus2an tersiar
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2020 04:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Mohon upin ipin terpelihara untuk tontonan anak2 kita
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2020 07:07 AM From the mobile phone | Show all posts
meanwhile music video nicki hanat ariana venti yang menyeksi bagai boleh pulak ko bagi anak tengok?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list