Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
9231
View
105
Reply

Sambil Jaga Anak Pun Boleh Kurus, Shila Amzah Cerita Motivasinya

[Copy link]

Author: Cari-Azza       Show all posts   Read mode

Author
Post time 7-7-2020 10:59 AM | Show all posts |Read mode





"Banyak orang tanya Sha punya tips kurus kan? Tu la tips dia.. Workout sambil jaga anak."



Penyanyi bersuara lantang, Shila Amzah nampak semakin kurus sekarang. Apabila ditanya rahsia kurus oleh pengikutnya, jawabnya sambil mengasuh anak sambil bersenam.


Menjelaskan lebih lanjut di Instagram, Shila berkongsi tip kurus iaitu menerusi amalan pemakanan dan juga senaman. Selain itu, dia turut memberitahu semuanya dilakukan dengan kadar sederhana tanpa memaksa diri serta membandingkan perkembangan dirinya dengan orang lain.




  



Bagi Shila, senaman yang dilakukan hampir setiap hari dengan menonton video di YouTube selama 30 minit banyak membantu selain mengelakkan nasi dan banyak minum air.


"Jangan stres, setiap badan kita semua lain-lain. Jangan bandingkan siapa cepat siapa lambat. Tukar cara hidup, benda ni bukan tip diet. Kita kena buat dia jadi Norma baharu kita. Ia perubahan gaya hidup."





Kredit foto : IG




Terdahulu, Shila pernah memuat naik gambarnya ketika rakaman I Can See Your Voice yang menampilkan bentuk badannya lebih berisi. Ketika itu dia berasa lemah, badan sakit dan pernafasan ketika menyanyi juga agak terganggu. Sejak itu, Shila sedar bahawa pentingnya mendapatkan kembali badan yang lebih sihat.



Jadi, selepas enam bulan bersalin (menerusi pembedahan), mulai 15 Mac, ibu kepada Seth ini memulakan rutin baharu yang membuatkannya berasa lebih sihat dan bersemangat.





Kredit foto : IG




"Sha dah taknak toleh ke belakang.. I want to be stronger and healthier."



Kredit foto : IG




Wah! Bagus ya semangat yang dimiliki oleh Sheila Amzah. Jadi, bagi mereka yang mahu kurus tu, jangan risau, masih ada jalannya asalkan berdisiplin ya. -CARI




Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 7-7-2020 11:06 AM | Show all posts
busuknya laki dia
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2020 11:09 AM | Show all posts
laki dia nampak comot
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2020 11:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Kepam nyer la 1 family
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2020 11:25 AM | Show all posts
erkkk itu ke laki dari london
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2020 11:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Sejak kawin dia menurun busuk si laki....nampak busuk belaka laki bini
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2020 11:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Bln 12 ritu mmg gemok ... Aku tgk dia live
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2020 11:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Kepamssss nyahh tok laki sheols  duktur kan?
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2020 11:29 AM | Show all posts
Tahniah kalau beneran dah kurus yer Shilalat.
Terkujat iols nengok chuols masa ICSYV haritu.
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2020 11:35 AM | Show all posts
betul ke kurus? nak tengok....
sbb kat ICSYV haritu tekejut tengok badan dia naik....
tapi tengok tangan kat pic atas ni still tembam lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2020 11:43 AM From the mobile phone | Show all posts
tick replied at 7-7-2020 11:35 AM
betul ke kurus? nak tengok....
sbb kat ICSYV haritu tekejut tengok badan dia naik....
tapi tengok ...

Bagi masa kat dia sis hehe,maybe laa tak sehalus masa remaja tapi better la kan drpd biar je badan terus naik dan naik.
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2020 11:46 AM | Show all posts
ade ter tengok kt youtube die pulun exercise and diet start dari pkp..turun 9kg dlm 2 minggu katenye..nak kurus ni mmg kene istiqomah..kalau time pkp takde buat ape boleh la...time dah start keje ni byk la dugaan ..haish
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2020 11:54 AM | Show all posts
Turun berat badan pun tak cukup kalau penampilan tak berapa rapi.
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2020 11:58 AM | Show all posts
Laki dia selalu kepam...grooming la sikit..bini ko tu artis.
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2020 12:00 PM From the mobile phone | Show all posts
rangka dia jenis besar mcm fasha sandha..so aku tetap conclude bdn dia maintain bambam walaupun dia ckp dah kurus
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2020 12:00 PM | Show all posts
awat laaaaaaa lakibini nmpak serabai bebenor
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2020 12:02 PM | Show all posts
dah kurus ke dia..
gemok - sebab dia artis
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2020 12:05 PM | Show all posts
shila ni dari sebelom kawen takda la kurus mana kan,cuma lepas kawen n beranak ni lagi nampak selekeh nya.. laki sheols omg berkepam sungguh.. shilalat memang suka kot lakinya sebegitu wangi bagi sheols kot
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2020 12:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Aduh, rasa nak tolong gunting kan je rambut laki sheolls tu
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2020 12:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Rupa laki dia macam rupa Weekend versi kepam dan busuk
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list