Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1234Next
Return to list New
4315
View
78
Reply

[Tempatan] Fahmi Fadzil pertahankan Al Jazeera.Adakah ini pengkhianat yg kita cari?

[Copy link]

Author: YgBenar    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 7-7-2020 11:56 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
KENYATAAN MEDIA

Saya kesal dengan tindakan memberi tekanan kepada warga media, termasuk yang terkini melibatkan Aljazeera.

Media perlu memainkan peranan melapor dengan bebas. Walau bagaimanapun, ini tidak bermaksud media bebas menerbitkan berita palsu atau tidak sahih.

Semak imbang ini memerlukan bukan sahaja Kerajaan yang faham fungsi media dalam memantau perjalanan pentadbiran, media yang beretika, tetapi juga rakyat yang mampu menilai maklumat yang disampaikan Kerajaan dan media.


Saya gesa YB Menteri Komunikasi dan Multimedia, Saifuddin Abdullah untuk bertindak segera meyakinkan para wartawan, editor dan warga media bahawa Kerajaan hari ini tidak anti media atau anti kebebasan bersuara, selain memberi komitmen tindakan-tindakan tekanan terhadap media akan dihentikan segera.

Saya juga gesa Kerajaan agar meneruskan usaha mewujudkan Majlis Media agar isu-isu berkaitan media dapat dibincang dan diusahakan secara sistematik, tanpa menjejas persepsi umum termasuk komuniti antarabangsa, dan tanpa menyebabkan media menjadi pak turut Kerajaan.

YB Menteri perlu segera bertemu dengan Jawatankuasa Sementara Majlis Media sebagai tanda komitmen beliau sendiri terhadap kebebasan media. Kegagalan atau keengganan bertemu Jawatankuada tersebut bermaksud beliau dan Kerajaan tidak lagi komited kepada prinsip kebebasan media.

April lalu Malaysia dilaporkan berada di tangga ke-101 dalam indeks Kebebasan Media 2020. Malangnya, tindakan-tindakan yang diambil terhadap media di bawah PN jelas akan menjejaskan kedudukan negara dalam carta Reporters sans frontires / Reporters Without Borders / RSF tersebut.
Media yang bebas adalah tiang seri demokrasi.
Bila media dikongkong, minda rakyat bakal terkurung.

Fahmi Fadzil
Ahli Parlimen Lembah Pantai
Jurucakap KEADILAN bagi Komunikasi, Seni dan Budaya

Multiple Polls: ( Max 2 choices ), Total 148 Users voted View Voters
72.56% (119)
0.00% (0)
0.61% (1)
0.00% (0)
0.61% (1)
1.22% (2)
25.00% (41)
Your User group have no permission to vote
Screenshot_2020-07-07-23-45-32-79.png
Screenshot_2020-07-07-23-46-27-42.png

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 8-7-2020 12:07 AM | Show all posts
inilah contoh manusia yang akan jadi pembelot bila negara berperang
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2020 12:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni kwn baik dgn sh amani kan?
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2020 12:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Geng2 urban mcm nilah
Study kat oversea akaun bank kaya-raya
Bila apa2 jadi kat negara manusia2 mcm nilah yg akan cabut lari dulu
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2020 12:16 AM | Show all posts
ini jugak contoh nk cari populariti
asal ada isu je nk tonjolkan muka
cth mcm mamat sorang lagi
dh nak habis tempoh moratorium
baru nmpk muka
walhal dulu
titik perpuluhan pun tak lepas
wang ehsan dgn royalti tu tak tahu beza
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2020 12:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2020 12:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku bkn org politik tapi aku forsure akan blacklist ph next election.
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2020 12:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Mamat ni tak layak nak bercakap..
Masa PH ada ke kebebasan media?
Eh silap, masa PH ada covid19 tak?
PH pernah ambil tindakan usir PATI tak?
Jawapan dia, NOPE.
Bawak masuk lagi ada la
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2020 01:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Kebebasan utk media melaporkan berita2 yg benar dan berlandaskan fakta. Bukanya reka cita paslu berat sebelah.. takkan berta palsu pun nak dbiarkan. bodohnye mamat ni!
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2020 02:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Berbeza pendapat je.dicop pengkianat, dicop Dap, ditudoh cina nyamar mulayu. Lobaicai....lobaicai
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2020 02:37 AM From the mobile phone | Show all posts
nazzse replied at 8-7-2020 12:40 AM
Mamat ni tak layak nak bercakap..
Masa PH ada ke kebebasan media?
Eh silap, masa PH ada covid19 t ...

Pati tu marak masuk dari zaman Umno. Berpuluh tahun takde tindakan dibiar gitu, tetiba time covid bukan main sebok nak tangkap. Pelik aku tengok
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2020 03:34 AM From the mobile phone | Show all posts
maybe ni strategi dapig la kot.. fb malaysia pun geng depa, al jazeera lak, bayaq ja la for stupid reporting ... yang pelik, mamat bangla tu, umur muda lagi, mcm kaya ja kat melesia.. siapa yg bayaq dia?? yg sokong2 pati and pati rights kat twidder pun geng bersih jgk ramai.. nmpak sgt siapa yg manipulate this issue.. kalau taxpayer money guna utk tolong b40 malaysian, depa bising serupa apa.. tapi kalau waste kat pati, ok jee.. asalkan nampak suci bersih and libertard..
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2020 03:41 AM From the mobile phone | Show all posts
aku sokong kebebasan media

aku tak marah al jazeera

aku marah dgn bangla sekor tu ja... tak. mengenang budi
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2020 05:56 AM | Show all posts
kes ADIB you bising ke tak?
kes ICERD you bising ke tAK?
statute Rom

Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2020 06:56 AM | Show all posts
Edited by highcastle at 8-7-2020 06:57 AM
pyropura replied at 8-7-2020 02:37 AM
Pati tu marak masuk dari zaman Umno. Berpuluh tahun takde tindakan dibiar gitu, tetiba time covid  ...

Abis takkan nak biarkan PATI bebas masa covid tengah mencanak-canak naik?


Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2020 06:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Sapa anti media bongok? Anti al jazeera je. Sebab tu media yang paling bangang & bias bila reporting pasal how malaysia treated ILLEGAL IMMIGRANTS.
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2020 07:12 AM | Show all posts
budak ni sekolah ke tak?
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2020 07:17 AM From the mobile phone | Show all posts
BLM = Bangla Lives Matter...
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2020 07:19 AM From the mobile phone | Show all posts
nazzse replied at 8-7-2020 12:40 AM
Mamat ni tak layak nak bercakap..
Masa PH ada ke kebebasan media?
Eh silap, masa PH ada covid19 t ...

Diakan yg letak gambar dlm FB them hina & gelak kata kereta buruk.
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2020 07:38 AM From the mobile phone | Show all posts
monsterwife replied at 8-7-2020 07:19 AM
Diakan yg letak gambar dlm FB them hina & gelak kata kereta buruk.

mmg dia pun
mmg celaka fahmi ni..gelakkan org miskin
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list