Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
2257
View
37
Reply

[Jenayah] Pembunuh Kevin Morais dihukum mati.

[Copy link]

Author: safriehalim    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-7-2020 08:50 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Mahkamah Tinggi di Kuala Lumpur hari ini menjatuhkan hukuman mati terhadap pakar patologi Kolonel Dr R Kunaseegaran dan lima lelaki selepas didapati bersalah membunuh Timbalan Pendakwa Raya Anthony Kevin Morais yang mayatnya ditemukan di dalam dram berisi konkrit, lima tahun lepas.

Hakim Azman Abdullah menjatuhkan hukuman itu terhadap Kunaseegaran, 57; pemberi pinjaman wang S Ravi Chandaran, 49; serta empat penganggur R Dinishwaran, 28; AK Thinesh Kumar, 27; M Vishwanath, 30 dan S Nimalan, 27.

Hakim Azman mendapati keenam-enam tertuduh mempunyai niat bersama untuk membunuh Morais.

Azman memutuskan bahawa pihak pembelaan gagal menimbulkan keraguan yang munasabah dalam kes pendakwaan, dan pihak pendakwaan telah berjaya membuktikan kesnya tanpa keraguan yang munasabah.

Sejumlah 84 saksi termasuk 14 saksi dari pihak pembelaan, dibicarakan sejak perbicaaran dimulakan pada 6 April 2016.

Keenam-enam mereka dituduh membunuh Morais, 55, ketika dalam perjalanan dari Jalan Dutamas Raya, di sini, ke nombor 1 Jalan USJ1/6D, Subang Jaya, antara 7 pagi dan 8 malam pada 4 Sept 2015.

Mereka didakwa di bawah Seksyen 302 Kanun Keseksaan, mereka akan dikenakan hukuman mati mandatori, jika didapati bersalah.
IMG_20200710_204813.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 10-7-2020 11:31 PM From the mobile phone | Show all posts
sedih tgk abg dia menangis td...smpai xleh nak bg sttmnt...
akhirnya ade keadilan utk mendiang
masih menunggu ape kesudahan cerita pembunuh adik farhan
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2020 11:43 PM From the mobile phone | Show all posts
akhirnya kes ni dah settle
Terigt mendiang ms jd TP di Mahkamah Tinggi Ipoh, baik sgt dan ms berita keluar psl kes ni mcm x percaya yg dia adalah mangsa
RIP sir
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2020 11:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Yes..pembelaan utk Farhan dan juga nk tnya utk kes sosilawati dulu tu dh jatuh hukum ke?
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2020 11:52 PM | Show all posts
MisXoXo replied at 10-7-2020 11:44 PM
Yes..pembelaan utk Farhan dan juga nk tnya utk kes sosilawati dulu tu dh jatuh hukum ke?

farhan dan adib belum... sosilawati dah selesai tak silap.. kena hukum gantung kan tiga orang tu?

btw banyak benda tak baik iols dengar pasal sosilawati ni.. tapi orangnya dah takde pun jadi tak elok lah nak cerita kembali cerita lama
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2020 12:16 AM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 10-7-2020 11:52 PM
farhan dan adib belum... sosilawati dah selesai tak silap.. kena hukum gantung kan tiga orang tu?
...

eh loyer india yg kaya makan duit sosi dah kena gantung ke. macam tak de  baca ... yg baca cuma pekerja dia je kena hukuman penjara dah laaaamaaaa dulu
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2020 12:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Kisah tragis sampai kena simen mayat mendiang.
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2020 12:25 AM | Show all posts
TravellingBear replied at 11-7-2020 12:16 AM
eh loyer india yg kaya makan duit sosi dah kena gantung ke. macam tak de  baca ... yg baca cuma pe ...

lawyer tu pun KO dah... yang terlepas tu budak 19 tahun mungkin tolong drive je kot dan di dapati tak bersalah... yang bunuh dua orang pekerja tu...

by the way iols nak cite chuols nak tau tak lawyer ni orang2 area dia tu semua kata dia orang baik huhu
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2020 06:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdullillah... So bukan Najib lah yg bunuh. Semoga yg fitnah Najib tu dapat balasan yg setimpal. Dosa fitnah lagi dasyat dari dosa membunuh. Gi lah mintak maaf kat Najib sebelum korang mati.
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2020 07:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Laaaa bukan najib ke.. patutlah pee esh fitnah sebab dari leluhur dorang jugak
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2020 07:55 AM | Show all posts
takayama replied at 10-7-2020 11:43 PM
akhirnya kes ni dah settle
Terigt mendiang ms jd TP di Mahkamah Tinggi Ipoh, baik sgt dan ms berita ...

TP tu apa?

Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2020 08:03 AM From the mobile phone | Show all posts
insulin replied at 11-7-2020 07:55 AM
TP tu apa?

Timbalan Pendaftar, dik
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2020 08:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Harap cacai bodoh tukang sampai fitnah dapat balasan setimpal. Dah la bodoh menyusahkan orang pulak tu
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2020 08:48 AM | Show all posts

Oooo. Ok.

Semoga cepat naik pangkat jadi Pendaftar pula lepas ni.


Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2020 08:52 AM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 11-7-2020 12:25 AM
lawyer tu pun KO dah... yang terlepas tu budak 19 tahun mungkin tolong drive je kot dan di dapati  ...

tahu...

ex schoolmate sekolah rendah.. sekolah menengah pon ... kawan lama2 semua kata dia baik... not only tempat yg dia menetap/bekerja tu....
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2020 09:02 AM | Show all posts
Ape motif pembunuhan Kevin ni?
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2020 09:54 AM | Show all posts
sarawak report dan kit siang yg main persepsi Najib bunuh mendiang konon terlibat siasatan 1MDB.


sampai abang kevin dari US pun tuduh najib siap kata ada bukti pendrive.

bila suruh bagi bukti, abang kevin lari balik ke US.



sama dgn kes Teoh Ben Hock bunuh diri pun Kit Siang tuduh najib.

BAPAK RASIS KAKI FITNAH ni memang Lim Kit SIAL.





Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2020 10:00 AM | Show all posts
niena90 replied at 11-7-2020 09:02 AM
Ape motif pembunuhan Kevin ni?


Akhirnya kita dapat tahu motif sebenar adalah kerana seorang Kolonel tentera, Dr R. Kunaseegaran yang bertugas sebagai Ketua Makmal Patology Hospital Angkatan Tentera Tuanku Mizan Wangsa Maju, BERDENDAM dengan Kevin kerana mendakwanya terlibat dalam kes rasuah berjumlah hampir RM700,000!

Kunaseegaran didakwa meminta dan menerima rasuah daripada pemilik syarikat persendirian sebagai dorongan bagi membolehkan syarikat terbabit membekalkan ubat-ubatan dan peralatan perubatan kepada hospital. Kemarahan Kunaseegaran memuncak sehingga sanggup melakukan jenayah yang cukup kejam ini.

Setelah lima tahun, hari ini Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur akhirnya menjatuhkan hukuman mati terhadap pakar patologi tersebut dan lima lelaki selepas didapati bersalah membunuh Kevin.

Hakim Azman Abdullah menjatuhkan hukuman itu terhadap Kunaseegaran, 57; pemberi pinjaman wang S Ravi Chandaran, 49; serta empat penganggur R Dinishwaran, 28; AK Thinesh Kumar, 27; M Vishwanath, 30 dan S Nimalan, 27.

Hakim Azman mendapati keenam-enam tertuduh mempunyai niat bersama untuk membunuh Morais.






https://www.facebook.com/thorin.erebor01/posts/3045984812180829
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2020 10:02 AM | Show all posts
Edited by capiloton at 11-7-2020 10:04 AM

motif nya dendam.
sape yang fitnah bosku last time, dah boleh mintak maap.
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2020 10:33 AM From the mobile phone | Show all posts
underground replied at 11-7-2020 09:54 AM
sarawak report dan kit siang yg main persepsi Najib bunuh mendiang konon terlibat siasatan 1MDB.

...

Najib patut sue kit siang
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list