Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
590
View
12
Reply

[Dunia] COVID-19. Ujian atas monyet berjaya. Next, Thailand akan uji vaksin atas 75 sukarelawan

[Copy link]

Author: R2D2       Show all posts   Read mode

Author
Post time 13-7-2020 09:31 PM | Show all posts |Read mode
Thailand mulakan ujian vaksin ke atas manusia pada Oktober


BANGKOK: Penyelidik Thailand merancang untuk memulakan ujian klinikal vaksin COVID-19 pada Oktober selepas ujian terhadap monyet menghasilkan antibodi tahap tinggi terhadap virus terbabit, lapor agensi berita Thailand (TNA).

Kiat Ruxrungtham, Pengarah Program Pengembangan Vaksin Universiti Chulalongkorn di Bangkok berkata, selepas percubaan terhadap monyet memberikan hasil memberangsangkan, langkah seterusnya adalah menghasilkan 10,000 dos untuk ujian ke atas manusia.

Vaksin paling berpotensi, yang dibangunkan penyelidik Thailand akan dihantar ke Amerika Syarikat dan Kanada bagi tujuan pengeluaran.

Menurut rancangan, percubaan pertama ke atas manusia, membabitkan 75 sukarelawan akan bermula sebelum akhir tahun ini, katanya.

Sukarelawan itu akan dipisahkan kepada dua, kumpulan pertama untuk individu berusia 18 hingga 60 tahun dan kumpulan kedua berumur 60 hingga 80 tahun.

Fasa kedua akan mendaftarkan 500-1,000 sukarelawan pada September. Sekiranya semua berjalan lancar, vaksin akan boleh digunakan pada pertengahan tahun depan, tambahnya. - BERNAMA

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 13-7-2020 09:37 PM From the mobile phone | Show all posts
elok diuji dkt monyet2 dlm parlimen td
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2020 09:44 PM | Show all posts
monyet? better buat la ujian dkt matpit je..at least ada la jasa jgk dr asik digelar sampah masyarakat
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2020 10:15 PM From the mobile phone | Show all posts
salamon replied at 13-7-2020 09:44 PM
monyet? better buat la ujian dkt matpit je..at least ada la jasa jgk dr asik digelar sampah masyarak ...

Kan...bg rm50 utk test 10 kali pun depa sanggup sb dadah lol
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2020 10:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Yo yo je lah org siam ni...bukan boleh percaya sgt








Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2020 10:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Cepat plak. Br je baca kata lg 2-3 thn. Kira advance la Thailand ni
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-7-2020 10:33 PM | Show all posts
dlm keadaan kes di byk negara meningkat
siapa yg claim dh ketemu vaksin sure dpt order berbilion
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2020 02:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Indon claim dah siap 80 persen.. mungkin sekarang ni dah jadi 85 persen
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2020 07:55 AM | Show all posts
krustykrab replied at 13-7-2020 10:15 PM
Kan...bg rm50 utk test 10 kali pun depa sanggup sb dadah lol

Hahaha... upahnya dadah, ye tak  .. mat pit tak tolak punya

Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2020 07:57 AM | Show all posts
Scheherazade replied at 13-7-2020 10:26 PM
Cepat plak. Br je baca kata lg 2-3 thn. Kira advance la Thailand ni

luck. negara2 kapitalis melampau pun masih ketinggalan..

Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2020 08:06 AM | Show all posts
woww..cpt dia org
sungguh ker
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2020 08:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Scheherazade replied at 13-7-2020 06:26 AM
Cepat plak. Br je baca kata lg 2-3 thn. Kira advance la Thailand ni

Banyak negara keluar kan vaccine sendiri.. Ada yang sudah human trial... Jika article keluar bagi year estimation kira nya untuk negara itu sendiri yang vaccine dalam progress
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2020 10:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Malaysia ada tak buat apa apa reseach sampai ke tahap nie..
Singaporr pon ada
Malaysia bila lagi...
Cer laa uji buat vaksin halal untuk ummah Isle sedoniaaa nan fanaaa
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list