Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
15894
View
1983
Reply

BORAK KOSONG, CHAT, GOSIP, LUAHAN DAN BERSANTAI DI BOARD PERUBATAN VOL. 9

 Close [Copy link]

Author: Kak-Leen       Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-8-2020 10:14 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Jom kita sambung sini!


Lagu ni tahun 1992 dulu by The Cure. Zaman akak dalam maktab dan selalu tak sabar2 nak balik lepas makan nasi minyak lauk kurma ayam di cafe hostel.



I don't care if Monday's blue
Tuesday's grey and Wednesday too
Thursday, I don't care about you
It's Friday, I'm in love
Monday you can fall apart
Tuesday, Wednesday break my heart
Oh, Thursday doesn't even start
It's Friday, I'm in love
Saturday, wait
And Sunday always comes too late
But Friday, never hesitate
I don't care if Monday's black
Tuesday, Wednesday, heart attack
Thursday, never looking back
It's Friday, I'm in love
Monday you can hold your head
Tuesday, Wednesday, stay in bed
Or Thursday watch the walls instead
It's Friday, I'm in love
Saturday, wait
And Sunday always comes too late
But Friday, never hesitate
Dressed up to the eyes
It's a wonderful surprise
To see your shoes and your spirits rise
Throw out your frown
And just smile at the sound
Sleek as a shriek, spinning 'round and 'round
Always take a big bite
It's such a gorgeous sight
To see you eat in the middle of the night
You can never get enough
Enough of this stuff
It's Friday, I'm in love
I don't care if Monday's blue
Tuesday's grey and Wednesday too
Thursday, I don't care about you
It's Friday, I'm in love
Monday you can fall apart
Tuesday, Wednesday, break my heart
Thursday doesn't even start
It's Friday, I'm in love
Do-do, do-do, do-do, do
Do-do, do-do, do-do, do

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Author
 Author| Post time 14-8-2020 10:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Akak paling suka dengar bacaan dari Misyari Rashid. Bila selalu dengar, lebih mudah hafal dari hafal dari kertas..  

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2020 10:18 AM | Show all posts
Kak-Leen replied at 14-8-2020 09:16 AM
Akak paling suka dengar bacaan dari Misyari Rashid. Bila selalu dengar, lebih mudah hafal dari hafal ...

image.png
Proaktif nak gi taklimat jap...



Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2020 10:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2020 10:19 AM | Show all posts
ye haaa.. rumah baru..
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2020 10:20 AM | Show all posts
Edited by keypochino at 14-8-2020 10:24 AM

keypo pun suka lagu ni... lagi satu lagu ni.. selalu dgr IKIM bila hari jumaat



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2020 10:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Sedapnya lagu ni... sejuk hati dgr.. as well doa tu... @Kak-Leen i need to learn so much bab bab doa ni.. hopefully Allah terangkan hati ans rajin. Never too late for anything kan?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-8-2020 10:21 AM From the mobile phone | Show all posts
seribulan replied at 14-8-2020 10:18 AM
Proaktif  nak gi taklimat jap...

Ni mcm boleh golek2 je masuk briefing room ni!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-8-2020 10:28 AM From the mobile phone | Show all posts
keypochino replied at 14-8-2020 10:20 AM
keypo pun suka lagu ni.. IKIM selalu ada kalau hari jumaat

Dulu masa dalam bas lepas berjalan sekilometre dari pagar maktab, mesti akak nyanyi perlahan2 lagu Love Is In The Air ni..  Satu lagi kalau bf nak balik Melaka dan nak datang rumah weekend tu! Muka berseri2 nyanyi sepjg hari!



Love Is In The Air~ John Paul Young

Love is in the air, everywhere I look around
Love is in the air, every sight and every sound
And I don't know if I'm being foolish
Don't know if I'm being wise
But it's something that I must believe in
And it's there when I look in your eyes
Love is in the air, in the whisper of the tree
Love is in the air, in the thunder of the sea
And I don't know if I'm just dreaming
Don't know if I feel safe
But it's something that I must believe in
And it's there when you call out my name
Love is in the air
Love is in the air
Oh, oh, oh, oh
Love is in the air, in the rising of the sun
Love is in the air, when the day is nearly done
And I don't know if you're illusion
Don't know if I see truth
But you're something that I must believe in
And you're there when I reach out for you
Love is in the air, everywhere I look around
Love is in the air, every sight and every sound
And I don't know if I'm being foolish
Don't know if I'm being wise
But it's something that I must believe in
And it's there when I look in your eyes
Love is in the air
Love is in the air
Oh, oh, oh, oh
Oh, love is in the air
Love is in the air
Love's is in the air
Love's is in the air
Love is in the air

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2020 10:33 AM | Show all posts
@sarah82

kat sini dulu ok...kak leen dia bukak dulu lajuuuu...next sarah.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2020 10:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-8-2020 10:38 AM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 14-8-2020 10:21 AM
Sedapnya lagu ni... sejuk hati dgr.. as well doa tu... @Kak-Leen i need to learn so much bab bab doa ...

Malu akak tapi nak cakap juga. I too started later in life bab doa2 ni. Dulu masa sekolah x ambil port pun. Tahu solat 5 waktu, puasa di bulan Ramadhan & basic doa saja. Sekolah convent.. Waktu PI pun selalu diambil oleh cikgu Maths @ PA @ Science.. Tapi Alhamdulillah Atok akak yg banyak ajar bab agama. Ustaz mengaji pun Ayah hired datang ke rumah. Cuma banyak doa2 ni x reti. Sampai la ni masih pandang kertas lagi bila nak baca doa. Tp most of the times, akak baca dlm bahasa Melayu sahaja.

Skrg dah mudah. Akak dulu belajar doa dhuha  dgn dengar IKIM setiap jam 7 pagi dalam kereta. Bila kat rumah, buka Youtube.

Doa selepas mengaji akak belajar dari anak2 masa diaorg kecil2 lagi. Anak2 siap tanya, kenapa akak x reti doa lepas selesai baca AlQuran? Akak diam aje.. Takkan nak kabo dulu akak lepas habis mengaji dgn Ustaz @ Atuk, akak terus lari melompat dari surau dan pergi capai basikal dgn adik & sepupu akak round kampung, kan.. Malu pulak nak kabo gitu walau itu kebenarannya.. Huhuhuhu..

Its never too late, Adila. Sama2 kita belajar ya..
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2020 10:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Kak-Leen replied at 14-8-2020 09:21 AM
Ni mcm boleh golek2 je masuk briefing room ni!

Dah nantuk
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2020 10:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Hihihi.. Nanti kita buat rotation..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-8-2020 10:41 AM From the mobile phone | Show all posts
keypochino replied at 14-8-2020 10:20 AM
keypo pun suka lagu ni... lagi satu lagu ni.. selalu dgr IKIM bila hari jumaat

Ni pun favourite anak2 dulu. Kakak akak hadiahkan CD Raef kat anak2 dulu. Sebab lagunya catchy and budak2 enjoy sambil nyanyi sekali dlm kereta. Tidaklah sampai terleka dgn lgu yg x baik, kan.

Zaman anak2 sekolah, memang banyak sangat masa akak dalam kereta.. Bila ingat balik, si bingsu membesar dalam kereta sampai satu tahap dia dah tak nak naik kereta lagi dah! Hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2020 10:42 AM | Show all posts
Kak-Leen replied at 14-8-2020 10:28 AM
Dulu masa dalam bas lepas berjalan sekilometre dari pagar maktab, mesti akak nyanyi perlahan2 lagu ...

hehe ni mesti akak senyum sorg2 mengimbau kenangan dapat jmpa bf ni.. hehehe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-8-2020 10:44 AM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 14-8-2020 10:33 AM
@sarah82

kat sini dulu ok...kak leen dia bukak dulu lajuuuu...next sarah.

Sementara duduk lap peluh  dan nak bilas muka dgn air utk kurangkan allergi ni, Adila.
Tu yg laju jap.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2020 10:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Ingat nak masak bihun goreng.. Sambal lebih semalam guna jadi perencah.. Sotong cumi kering ada.. Kena google dulu mcm mana nak masak sotong cumi tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-8-2020 10:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Kak-Leen at 14-8-2020 10:51 AM
sarah82 replied at 14-8-2020 10:44 AM
Ingat nak masak bihun goreng.. Sambal lebih semalam guna jadi perencah.. Sotong cumi kering ada.. Ke ...


Sotong cumi kena rendam dulu. Akak biasa rendam overnight dengan air panas tp kalau beberapa jam pun dah ok. Janji dia kembang dan lembut. Lepas tu bilas dgn air bersih. Potong sikit di hujung sotong untuk bersihkan dalam sotong tu. Ada orang x bersihkan dalam tu.. Bila masak boleh rasa pasirnya & lagi haru siap ada tulangnya sekali.
Sedap juga bee hoon goreng kan.. Ok la. Minta anak2 rendam bee hoon kejap. Lunch menu kita sama nampaknya hari ni, Sarah. Thanks for the idea!
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2020 10:50 AM | Show all posts
Kak-Leen replied at 14-8-2020 10:38 AM
Malu akak tapi nak cakap juga. I too started later in life bab doa2 ni. Dulu masa sekolah x ambil  ...

eh sama convent gilrs bebeh

and sama jugak hanya tau basic, kecik kecik tu mmgla ngaji dgn atok. arwah atok yg ajar sampai khatam. And masa sekolah agama ada masuk baca quran sb sy masuk tu suka mcm nyanyi alunan tu kan, tapi takat tu je la. X menang apa apa and  ustazah x pilih pun hahahah...but among cousins i paling teror and cepat khatam.

But yes, kadang ni semua perlu amalan harian mmg tau solat basic je...and i dulu pun solat so so mmg xberapa ikut sgt...xmalu nak ngaku solat magrib rajin, subuh jarang sangat. Pakai tudung pun after dah tua ni...but alhamdulillah basic tu dah ada so tau la sikit sikit cuma mmg kena hafal and segan jugak nak share even doa qunut pun hafal letak kertas depan tikar awal awal dulu. Sejak dah jadi mak slowly i try improve semua..and semua jenis doa masih tak arif sangat so tak tau which is which ....solat sunat pun memula pikir kena cukupkan yg wajib dulu, but rupanya salah thinking gitu...so now tgh cubalah jugak solat taubat and duha...solat memalam tu je fail lagi. Still ada on and off yet i push self jugakla..and now kita tryla hari hari baca quran wlu selai...so its a processs kan utk jd lebih baik..yet we are lucky sbb Tuhan x lupakan kita...wlu notty mcm mana DIA tetap timbulkan rasa bersalah and beringat..so now dila ensure anak dila faham solat tu wajib, now dia dah start solat subuh , maghrib wlu baca alfatihah je....ni dia hafal few doa yg simple tu...and suh baca je hari hari masa solat tu. Kadang i sendiri kena bukak buku bila sekolah agama suh anak hafal...so dgn i sekali hafal.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list