Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
14453
View
151
Reply

Fattah Amin Hasilkan Lagu Bergenre Nasyid/Ketuhanan “Kiriman Agung” Hadiah Untuk Anak

[Copy link]

Author: FORUMCARIII    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 11-9-2020 03:28 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode


Tahniah sekali lagi buat Fattah Amin yang merupakan seorang pelakon, penyanyi dan selebriti di atas pelancaran lagu baru bertajuk Kiriman Agung.

Fattah yang juga bakal bergelar bapa bulan hadapan telah mengeluarkan single berunsur Ketuhanan dan bersifat rohani dalam mendidik jiwa manusia.

Single yang diberi tajuk Kiriman Agung merupakan ciptaan Hafiz Hamidun dan ditulis khas oleh Fedtri Yahya. Single ini terhasil dan dikaitkan dengan kehadiran cahaya mata baru Fattah Amin di mana pada permulaan lagu di sulami dengan zikir zikir yang selalu di amalkan oleh ibu bapa yang menantikan kehadiran cahaya mata. “Ya Bariq, Ya Khaliq, Ya Fattah”.

Boleh dikatakan single ini juga merupakan hadiah dari Fattah kepada anak yang bakal dilahirkan bulan hadapan dimana dia adalah kiriman agung dari tuhan.

Melihat kepada respon peminat di media sosial, rata-rata memberi komen positif dan berpendapat yang Fattah Amin mempunyai suara yang sesuai untuk lagu yang bergenre nasyid dan ketuhanan.

Lagu ini boleh didengari di Youtube Universal Music Malaysia dan dimuat turun di semua platform digital bermula malam tadi.

Semoga lagu ini mendapat sambutan dan membuka rezeki untuk Fattah Amin meneruskan kerjaya sebagai penyanyi.

-Forum Cari-

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 11-9-2020 06:04 AM From the mobile phone | Show all posts
My instantaneous respond to this if you were to ask me?

[youtube]3B2ADVWy80c[/youtube]

Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2020 06:07 AM From the mobile phone | Show all posts
[youtube]qnqpn3O_PC8[/youtube]











Larikkkkkkkkk

kahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2020 07:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Semoga sesambil nyanyi keperut isteri tercinta, dapat juga bisikkan hembusan udara suara ketelinga isteri dlm alunan wirid, " bila nak tutup rambut syg, bila nak tutup rambut dinda?"

Agar bila lahirnya zuriat iteww nanti akan terlahirla 2 kegumbiraan yaitu anugerah baru dari TUHAN dan penghijrahan isteri tercinta kepada penutupan aurat....

Ada karatz karatz semua kasi this kind of good advice kewwwww?

Kalau bukan dari spesis macam aku?
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2020 07:53 AM | Show all posts
Thread ni kena kecam lagi...
Semakin dekat bini nak bersalin,  byk pulak dok buka thread tentang si fattah ni..  @Kurex  kata2 ko dulu memang betullah...
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2020 08:02 AM | Show all posts
woww yg paling iols tk sangka, yg katanye haters duk kutuk patah, dia yg first komen.. sampai 3 .. hahahahah ..
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2020 08:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Ed_Lyn replied at 11-9-2020 07:53 AM
Thread ni kena kecam lagi...
Semakin dekat bini nak bersalin,  byk pulak dok buka thread tentang ...


And the TIMING of this video singles kheuumz?

Coincidental atau memang hitting the iron while it is red hot?

kahkahlahkahkah...

A private person he may want to portray himself to be,  when it comes to isu isteri mengandung, iteww tak buat ini tak buat..last last...tadaaaaaaa music video...

kahkahkahkah

Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2020 08:05 AM From the mobile phone | Show all posts
minahmanja replied at 11-9-2020 08:02 AM
woww yg paling iols tk sangka, yg katanye haters duk kutuk patah, dia yg first komen.. sampai 3 .. h ...

Pls jgn layan dia...attention seeker
Lama2 nnt muncul nama baru pulak. So ignore kn aje...org ni dh bertahun hdup kt forum ni MO dia sama je...
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2020 08:07 AM From the mobile phone | Show all posts
aechae replied at 11-9-2020 08:05 AM
Pls jgn layan dia...attention seeker
Lama2 nnt muncul nama baru pulak. So ignore kn aje...org ni  ...

Tak payah la nak jadi batu api nak menghasut org...kalau ada telor engage la...atau memang jenis telor termasuk macam kepala kura kura?

kahkahkahlah
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2020 11:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Ok.....intro tu sedap didengar. Macam genre ni lebih sesuai untuk Fattah.Lagu ni sedap didengar. Tapi iols rasa lirik 'ingin ku cium' tu lebih sedap ditukar kepada 'ingin ku kucup' baru bunyi lebih selari dgn genre. Tapi ni pendapat iola je.. Fedtri Yahya lebih tau....Kesimpulannya,lagu ni sedap didengar dan pendek.sesuai la nyanyi masa dodoi baby nanti ye Fattah.Semoga kelahiran yang lancar.

Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2020 11:15 AM From the mobile phone | Show all posts
DandelionW replied at 11-9-2020 11:05 AM
Ok.....intro tu sedap didengar. Macam genre ni lebih sesuai untuk Fattah.Lagu ni sedap didengar. Tap ...

Cium kurang ber genre..

Kucup lebih bertepatan dgn genre yg ingin disampaikan...

Ni aku nak tanya....genre itewww anak siapa?



Kahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2020 11:17 AM | Show all posts
DandelionW replied at 11-9-2020 03:05 AM
Ok.....intro tu sedap didengar. Macam genre ni lebih sesuai untuk Fattah.Lagu ni sedap didengar. Tap ...

iols suka bila fattah sebut word arab sbnrnye. sedap di telinga melayu meols ni.
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2020 11:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Soothing lagu ni.. Iols suka.. Mmg pismidon pandai buat lagu zikir ni..
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2020 11:35 AM From the mobile phone | Show all posts
mishungu replied at 11-9-2020 11:21 AM
Soothing lagu ni.. Iols suka.. Mmg pismidon pandai buat lagu zikir ni..

Cuba lagu ini didendangkan oleh jijan razak...confirm soothing jadi nightmare kheeunz?

Nampak sangat karatz kau....

Kahkahkahkahlah
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2020 11:37 AM From the mobile phone | Show all posts
BoongaKertas replied at 11-9-2020 11:17 AM
iols suka bila fattah sebut word arab sbnrnye. sedap di telinga melayu meols ni.

Belum nora danish yg sebut perkataan arob ni...bak kata @Oshin _ Honey...

Kahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2020 11:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Stingerstrike replied at 11-9-2020 11:37 AM
Belum nora danish yg sebut perkataan arob ni...bak kata @Oshin _ Honey...

Kahkahkah

Yolah.. Anda meroyan banyak sangat..
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2020 11:55 AM From the mobile phone | Show all posts
kdamat replied at 11-9-2020 11:44 AM
Yolah.. Anda meroyan banyak sangat..

genre nasyid bukan meroyan .kau bukan org seni mana kau tau?

eeh macam bunyi satu nick legend iteww pula....

kahkahkahlah
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2020 11:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Boleh ke dia ni nyanyi. Ke perasan sedap macam bini dia yang sumbang mambang.
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2020 11:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Masukkeluar replied at 11-9-2020 11:44 AM
sedap juga lagu terbaru fattah ni. takde bunyi autotune sgt. suara dia sesuai lagu nasyid mcm ni.unt ...

yg rasa tak beruntung si ummi.baby...dapat suami baik solatnya agamanya...tapi masih memilih utk free hair...kheunz?

bak kata nenek.jiran sebelah aku.....kau boleh tazkirah satu daerah dgn jayanya...mendidik serta menyuruh isteri menutup aurat fail...kheunz?

kahkahlah
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2020 12:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Nenasketum replied at 11-9-2020 11:57 AM
Boleh ke dia ni nyanyi. Ke perasan sedap macam bini dia yang sumbang mambang.

kalau mengikut karatz pazpatah , abam patah boleh dibentuk sorenya persis lead singer monte crue....




kahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list