Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
14866
View
156
Reply

Artis/selebriti yang ada anak Autism/ OKU/ ADHD/ anak istimewa

[Copy link]

Author: babyorange    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 18-9-2020 05:15 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Aritu tertengok ig Sherry M.Shariff (ex penerbit tv3, ex pengacara Remaja tv3 ngn aidi marcello, adik Cikgu Shafi, anak arwah M.Shariff), dia ade ank autism. Die de bg tips cmne nk handle klo ank autism mengamuk kt tpt awam.

Ttbe terpikir, ramai jgk artis/selebriti ade ank istimewa mcm autism/oku/down sindrom dll kan? Cth mcm yg semua org tau....Zarina Zainudin. Edry pon ade ank autism smp migrate ke UK eh, utk better education utk ank die. Sorg lg yg dikenali jgk komposer apetah namenye ig familynya @adamautismfamily pon jd inspirasi kpd masyarakat cmne drg handle cabaran membesarkan ank ADHD.

Tak semua org bole hadapi ujian sehebat ni....drg mcm ni klo x cekal, sabar n redho...mmg x mampu harung semua tu. Ade lagi tak artis or selebriti lain yg ade ada ank istimewa cmni?  Share la sini...kite jadikan inspirasi. Dan doakan yg baik2 utk drg. Ank2 ni la yg akan tarik drg ke syurga
Screenshot_2020-09-18-16-51-27-615_com.instagram.android.png
Screenshot_2020-09-18-16-54-05-808_com.instagram.android.png

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 18-9-2020 05:24 PM | Show all posts
ahmad idham pun kan
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 05:28 PM From the mobile phone | Show all posts
adam tu anak komposer iman wan nama dia.. penah compose lagu utk amy mastura, siti nurhaliza and lain2..

iols just bayangkan kalo la anak2 dorg ni normal, mesti helok kejadiannya bila dah besar.. tp tu la Allah sebaik perancangan..
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 05:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Ank jiran aku autism thn lps upsr 6A.Markah2 dia dlm exam2 yg lps2 pon 90+.Thn 1-6, pelajar terbaik aliran. Ank autism adalh anugerah yg x ternilai.
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 05:34 PM From the mobile phone | Show all posts
catriona ross pun ada anak autism...skrg ni maybe dlm 6-7 thn kot ke besar lg?
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 05:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by kechikchomel at 18-9-2020 05:39 PM

Yonnyboii ngaku dia adhd. Ehhh...dia retis. Bukan anak retis


Anak KJ yg 2nd autism. Tapi yg ni menteri la. Bukan retis
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 05:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Jangan lupa anak kokpin jamal..arjuna beta tu.. tp aku sgt kagum dgn parents diorang ni..
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 05:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Anak sedara tokti pon ada sorang autism.. walaupon bukan retis tapi anak autism ni betul menguji kesabaran...
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 05:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Autism non verbal plg susah nk jaga. Ada byk cabang. Edry sampai migratr ke UK kan sbb anak dia non verbal autism
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 05:55 PM | Show all posts
Diamje replied at 18-9-2020 05:39 PM
Anak sedara tokti pon ada sorang autism.. walaupon bukan retis tapi anak autism ni betul menguji kes ...

oh anak siapa ek... x tau la pulak

Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 05:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Mcm tu sekali sggup migrate kan..ksih syg ibu bpa terhadap anak...hmmmm.camne life dia kt sana.aku tkleh la duk luar malaysia.aku malaysian totok
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 06:00 PM | Show all posts
Bukankah kokspin adalah rujukan terbaik dari segi ilmu parenting utk anak2 autism? 😄
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 06:16 PM | Show all posts
artis ada ADHD i tahu lah..si kinah tu hah...anak retis tak tahu
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 06:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Adam autism muka siap elok terletak walaupun autistik. adik beradik pun muka elok...
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 06:43 PM From the mobile phone | Show all posts
sweetgirl replied at 18-9-2020 05:55 PM
oh anak siapa ek... x tau la pulak

Anak zura..adik tokti ni lelaki..x ingat pulak nama..tapi suka baca kisah diorg ni sbb jadi sumber motivasi dan iktibar...
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 06:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Diamje replied at 18-9-2020 05:39 PM
Anak sedara tokti pon ada sorang autism.. walaupon bukan retis tapi anak autism ni betul menguji kes ...

Yup iols kenal adik ipar tokti, dulu taktau dia adik ipar tokti.
Masa tu duk mesej2 ngn dia kat fb pasal terapi kt hukm.

Tau pun masa kat ig baru sedar laa adik ipar tokti rupanya.
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 06:45 PM From the mobile phone | Show all posts
outcast replied at 18-9-2020 05:44 PM
Autism non verbal plg susah nk jaga. Ada byk cabang. Edry sampai migratr ke UK kan sbb anak dia non  ...

Kalau berkemampuan elok la ke luar negara.. maafla ckap malaysia ni rakyat die sndiri tak mesra kanak autism ni.. tak payah autism pun..anak slow skit pon cikgu dah x nak layan
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 06:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Diamje replied at 18-9-2020 06:45 PM
Kalau berkemampuan elok la ke luar negara.. maafla ckap malaysia ni rakyat die sndiri tak mesra ka ...

Erm kawan iols ada gak autism . Dia ckp permata yg rosmah buat tu actually banyak membantu . Tu la ada kwn iols kene resign sbb anak dia terlaku adhd sampai tak de org nk ngasuh
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 06:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Diamje replied at 18-9-2020 06:43 PM
Anak zura..adik tokti ni lelaki..x ingat pulak nama..tapi suka baca kisah diorg ni sbb jadi sumber ...

Adik tokti yg lelaki sorang je nama Hafiz kan...Zura ni ke yg kahwin dgn Hafiz..
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 06:55 PM From the mobile phone | Show all posts
sweetgirl replied at 18-9-2020 05:55 PM
oh anak siapa ek... x tau la pulak

Anak adik dia yg lelaki tu yg low profile je. Kalau tengok macam marhaein biasa sgt.

Sebab dorang hidup biasa2 je.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list