Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
1908
View
58
Reply

Mertua mulut puaka

[Copy link]

Author: shaiy    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 29-9-2020 08:40 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Hi siapa sini ada pengalaman dapat mertua mulut puaka?ada je benda tak kena.. buat baik salah buat jahat lagi la salah kan.. btw aku dah kawen 4tahun dah tapi tu la mertua masih lagi dengan mulut puaka.. bukan taknak amik hati tapi aku spesis kalau sekali tu dia lahar aku jadi tawar hati nak berbaik.. hanya tinggal hormat je sebab dia mak kepada suami aku.. nak amik hati tu ada la gak kadang hulur duit nak borak mesra2 tanya kabar tu sori la tak berminat malas memikirkan sakit ati asik cari salah je.. so korang kalau ada pengalaman tu share la sikit atleast aku boleh tau bukan aku sorang je yang ada mertua mulut puaka..
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 29-9-2020 09:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Contoh mulut puaka kategori yg mma? Kdg Kita dengar kasar,bg org lain Normal
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2020 09:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Mertua aku pernah canang kat kengkawan dia yang kami ni takkan dapat anak sampai bile2. Sekali selepas 11 tahun aku ditakdirkan mengandung. Terkedu terus orang tua tu. Tu pon buat2 tak caya aku mengandung. Siap soal aku macam2
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-9-2020 09:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Chah21 replied at 29-9-2020 09:04 PM
Contoh mulut puaka kategori yg mma? Kdg Kita dengar kasar,bg org lain Normal

Kategori yang dia akan sound kau tak kira umo.. kau tua ke muda ke dia akan sound direct macam kau ni underage yang memang tak reti apa2..
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2020 09:24 PM | Show all posts
biasalah tu masuk family org mmg akan jd cmtu. tengok sista vokuru mak mertua dia hantu kopek 2.0
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-9-2020 09:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Gomea replied at 29-9-2020 09:11 PM
Mertua aku pernah canang kat kengkawan dia yang kami ni takkan dapat anak sampai bile2. Sekali selep ...

Yeke sis choii! paling tak menahan mencanang dengan geng tu sakit hati betul.. btw tahniah nak dapat baby..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-9-2020 09:31 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 29-9-2020 09:24 PM
biasalah tu masuk family org mmg akan jd cmtu. tengok sista vokuru mak mertua dia hantu kopek 2.0

Anak buah sendiri pun tak suka makciknya (mertua aku) sbb mulut,ni kan aku orang luar.. Suka ke tak kena la terima jugak kan.. mertua sis vokuru hantu kopek dah mcm kak kiah mengelabah teks je hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2020 09:33 PM From the mobile phone | Show all posts
shaiy replied at 29-9-2020 09:25 PM
Yeke sis choii! paling tak menahan mencanang dengan geng tu sakit hati betul.. btw tahniah nak dap ...

Dia cakap depan2 iols. Maunye tak terasa. Yg kawan2 dia cakap adalah rezeki tu nanti. Yg dia boleh balas, memang takkan ada punya. Menangis2 iols citer kat husben.
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2020 09:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Gomea replied at 29-9-2020 09:33 PM
Dia cakap depan2 iols. Maunye tak terasa. Yg kawan2 dia cakap adalah rezeki tu nanti. Yg dia boleh ...

husben u caya tak u citer...as long as husband u dengar ok lah..u buat pekak jer dgn mertua u...
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2020 09:42 PM From the mobile phone | Show all posts
shaiy replied at 29-9-2020 09:31 PM
Anak buah sendiri pun tak suka makciknya (mertua aku) sbb mulut,ni kan aku orang luar.. Suka ke ta ...

Nenek laki aku iaitu mak kepada mak mertua aku pun x gemor anak dia sendiri. Orang tua tu pon dah malas nak melayan mak mertua aku tu
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2020 09:48 PM From the mobile phone | Show all posts
msdummy.2018 replied at 29-9-2020 09:41 PM
husben u caya tak u citer...as long as husband u dengar ok lah..u buat pekak jer dgn mertua u...

Husben memang selalu meluahkan perasaan dia kat iols. Sebab husben slalu kecik ati dengan mak dia. Tapi mertua tak berani kutuk pasal iols kat husben. Husben tak suke dengar orang kutuk iols walaupun iols ni menantu hantu jugak. Hahahaha.
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2020 09:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak ada pengalaman.. tapi ada sorg sistur d pejabat ini.. mak mentuanya laser dan suka perli2.. dia tak tahan, dia balik kg duduk homestay tros.. katanya koser nak layan.. sblm ni dia x balik lepastu org kg ngata dia.. so dia balik tp x duk rumah mentua.. dia kata janji x dengar org nak perli2 24jam.. daku respect dgn kekebalan hatinya..
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2020 09:57 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 29-9-2020 09:24 PM
biasalah tu masuk family org mmg akan jd cmtu. tengok sista vokuru mak mertua dia hantu kopek 2.0

Tp kan sisthor, yg peliknya suami masuk family isteri, idak ler pulak kena buli, kutuk dgn mentua dan ipar...acaner tuh?
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2020 10:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku mak sundiri puaka...mmg aku tk leh get long dgn dia..aku p tgk dia pn atas dasar rasa hormat lelebih nk syg mcm aku syg ank2 aku tk ada..sbb mak aku sgt2 pilih kasih
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2020 10:15 PM From the mobile phone | Show all posts
makadek replied at 29-9-2020 10:03 PM
Aku mak sundiri puaka...mmg aku tk leh get long dgn dia..aku p tgk dia pn atas dasar rasa hormat lel ...

Kesiannya.dapat mak pilih kasih.
Sebab tu la aku sehabis boleh taknak beza2 kan anak,walaupun dihati ada yang kita sayang lebih.Ya laahh,yang kakak jenis payah respon arahan,yang adik tak payah arah dah tau apa nak buat,apa yg perlu.
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2020 10:20 PM | Show all posts
krustykrab replied at 29-9-2020 09:57 PM
Tp kan sisthor, yg peliknya suami masuk family isteri, idak ler pulak kena buli, kutuk dgn mentua  ...

kalau kena kutuk anak dia jadi lempeng punchbag. sbb tu tak berani kutuk walhal kutuk belakang2 je. ada je.
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2020 11:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Hmm pesen mak mertua aku, dia jumpa menantu A, dia kutuk yg B, jumpa yg B dia kutuk pulak yg A @ C @ D @ E bila dh tau perangai dia mcm tu, nak cakap @ bercerita apa2 kena hati2 1 lg yg aku x suka, dia ada perangai beza2kan cucu kuat makan bodek pun iya jugak. Mana yg pandai mengampu, yg tu lah dia syg
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2020 11:34 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 29-9-2020 10:20 PM
kalau kena kutuk anak dia jadi lempeng punchbag. sbb tu tak berani kutuk walhal kutuk belakan ...

Ksian kn jd pompuan...yg merosakkn hidup pompuan pun pompuan jgk...lelaki yg untung baik dr isu mentua atau poligami ..
Harap2 nnt aku x jd la mcm mentua aku lol
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2020 11:37 PM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 29-9-2020 09:57 PM
Tp kan sisthor, yg peliknya suami masuk family isteri, idak ler pulak kena buli, kutuk dgn mentua  ...

Dabel standard sgt kan masyarakat nih..y salu kena kutuknye pmpuan jgk,lmbt beranak pmpuan salah,tak tlg kat dapur,pmpuan salah..laki goyang kaki tgk tv jah...
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2020 11:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Gomea replied at 29-9-2020 09:11 PM
Mertua aku pernah canang kat kengkawan dia yang kami ni takkan dapat anak sampai bile2. Sekali selep ...

Alhamdulillah.. Sukanya baca.
Tp sepanjang perjalanan 11tahun kadang memeritkan
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list