Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12457
View
156
Reply

"Biar Saya Mati, Jangan Sentuh Anak" - Syamsul Yusof Terima Ancaman

[Copy link]

Author: Lilrose    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 13-10-2020 07:24 PM | Show all posts |Read mode
"No more Mr Nice Guy", kata pelakon dan pengarah, Syamsul Yusof selepas membuat laporan polis petang tadi berhubung mesej berbaur ancaman dan ugutan diterimanya di Instagram.


Menurut Gempak, laporan itu dibuat di Balai Polis Taman Melawati, Selangor sekitar jam 5 petang tadi.




Kredit foto: Gempak



"Belum reda kes YouTube haritu, timbul lagi kes saya menerima ugutan. Sebenarnya sebagai selebriti ugutan ini sudah biasa. Menerima komen negatif dan kata-kata ugutan biasa itu juga saya pernah terima.

"Tapi ini melampau kerana melibatkan maruah, keselamatan anak dan isteri. Saya dapat daripada direct messege (DM) bernama Velvetblackkl.

"Saya tak pasti hantar sejak bila tapi malam tadi baru saya sedar mesej tersebut. Tak tahu agenda dia sama ada dia musuh atau tidak. Tetapi benda itu sudah melampau hingga mahu melakukan teknik ???superimpose??? bagi menjatuhkan kerjaya saya, sebab itu saya ambil tindakan ini," katanya dipetik dari Gempak.




Kredit foto: IG Syamsul





Katanya, dia nekad mempertahankan diri dan keluarga kerana sudah ada pihak berani membuat ugutan membabitkan nyawa.

"Kalau tak puas hati dengan saya, apa kata jumpa saya depan-depan.

"Tak perlu melibatkan anak dan isteri saya. Biar saya mati pun tak apa, jangan sentuh anak saya," katanya yang akan mencari dalang membuat ugutan berkenaan.


Tambah Syamsul, akaun itu dinyahaktif selepas dia membalas mesej berkenaan.


Semoga Syamsul dan keluarga selamat dalam lindungan-Nya selalu. - CARI
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 13-10-2020 07:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak, sekarang Si Sol Sol Sol ni dah buang tebiat apa gi tayang gambar dgn dada terbuka kat IG heolss, dah serupa duda kegersangan pulak kaedahnya.. bikin malu dok preach pasal agama tapi seksa tayang dada pulakk..
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 07:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Ugutan ape superimposed ape
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 07:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Knp i rasa sol ni mcm saket ea? Tgok cara dia skrg dgn gambar baju terbukak dada dgn mv lagu baru dia mcm pelik je tu bkn kearah nk ajak org ke islam mcm da terpesong entah susah nak cakap
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 07:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by limaubali007 at 13-10-2020 08:45 PM

Terbaca berita gosip dlm bulan April 2020,  then rumahtangga heolls bergolak selepas incident ni.. Agaknya betul la heolls ada akaun bigo.. Heolls kantoi dgn bini mesej2 dgn aweks kot..siap beria menafikan heolls ada akaun bigo, ugut nk saman si penyamar ...BTW, ada netizen komen heolls selalu buat bigo live cuma dengar suara saja tapi tak nampak rupa.. Suara pulak sejibik dgn suara heolls...
Screenshot_20201013_193313_com.android.chrome.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 07:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Mcm serabai tgk... Ngan cincin dukun... Baju gitu... Style apa nih... Nmpk busuk ok
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 07:44 PM From the mobile phone | Show all posts
dah kenapa sol sol sekarang? jiwa kacau?
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 07:52 PM From the mobile phone | Show all posts
So selama ni lifestlye dia fake la kan..termasuk bini dia.tu kata jual agama tonggang2 mmg senang buat duit..dh tk larat tonggang nmpak la true kaler dia
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 08:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Benci aku retis yg acah2 dakwah konon semua org neraka dia sorang syurga tapi hakikat HIPOKRIT...
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 08:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Lailerthee replied at 13-10-2020 11:36 AM
Knp i rasa sol ni mcm saket ea? Tgok cara dia skrg dgn gambar baju terbukak dada dgn mv lagu baru di ...

I pun rasa dia ada mental disorder... Bukan gila/skizo tp disorder lain....
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 08:11 PM From the mobile phone | Show all posts
makadek: So selama ni lifestlye dia fake la kan..termasuk bini dia.tu kata jual agama tonggang2 mmg senang buat duit..dh tk larat tonggang nmpak la true kaler  ...




Kat socmed bukan boleh percaya 100% apa yg dipertontonkan. Xkan xtau lg?
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 08:21 PM | Show all posts

Dah Macam Diva AA

menjad replied at 13-10-2020 07:39 PM
Mcm serabai tgk... Ngan cincin dukun... Baju gitu... Style apa nih... Nmpk busuk ok

Je aku tengok..

Branded semacam.

#seemylevel



Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 08:26 PM From the mobile phone | Show all posts
imanjannah replied at 13-10-2020 07:44 PM
dah kenapa sol sol sekarang? jiwa kacau?

aku rsa dia nk jd next iqram dizly..org kta belajar agama lebih2 xelok gk
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 08:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by limaubali007 at 13-10-2020 08:41 PM

Heolls nampak kepam ekk disebalik baju Versace harga RM 5,000 hengget.. Tayang dada sambil dok bertenggek atas Lamborghini heolls..jam tangan, kasut, eyewear for sure semua mahal gilos..Anyway, teringat dulu Toksop Selam pernah cakap yang si Sol ni memang rebellious orangnya..
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 08:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Udah rope gengster biarpun berbranded head to toe.
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 08:40 PM From the mobile phone | Show all posts
selama ni ko nice guy ke pon?
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 08:44 PM From the mobile phone | Show all posts
limaubali007 replied at 13-10-2020 07:32 PM
Tak, sekarang Si Sol Sol Sol ni dah buang tebiat apa gi tayang gambar dgn dada terbuka kat IG heolss ...

tgk tak melodi lepas? sol jadi guest. bila jana tanya apa komen psl kes curang dan putri sarah naik mahkamah tu dia jawab suami isteri mn yg nk becerai, doakan semoga ada jalannya lebih kurg mcm tu la..
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 08:44 PM From the mobile phone | Show all posts
true colour dh keluar. tak tahan dh die menahan
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 08:44 PM From the mobile phone | Show all posts
limaubali007 replied at 13-10-2020 07:39 PM
Terbaca berita gosip dlm bulan April 2020,  then rumahtangga heolls bergolak selepas incident ni.. A ...

Live burung berterbang di sebalik awan kah?
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 08:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Sol sol sol banyak betul kontroversi dia tahun ni
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list