Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
2073
View
24
Reply

Datin Alyah Kerap Isi Masa Dengan Dalami Ilmu Agama Bersama Suami

[Copy link]

Author: Cari-Saiful       Show all posts   Read mode

Author
Post time 29-10-2020 11:15 AM | Show all posts |Read mode
Datin Alyah dan suaminya, Datuk Ramli MS sentiasa mengisi masa dengan mendalami ilmu agama.


Kata penyanyi ini mereka saling memperbaiki diri demi mengekalkan ikatan perkahwinan yang sudah dibina sejak tujuh tahun lepas.


Foto: IG




"Dulu pernah satu waktu kita rasa sudah tiada jodoh dah, macam memaksa diri sendiri. Tidak dinafikan, dalam rumah tangga akan ada up and down. Orang dekat luar pun get ready saja, bukan semua orang suka kita dan perkahwinan kita.

"Ada yang datang dekat saya dan cerita perkara lama masa saya tak wujud lagi. Untuk apa? Semua untuk memecah-belahkan rumah tangga,"katanya kepada Media Hiburan.




  



Tambah Alyah, rohaninya kuat apabila mendekatkan diri dengan agama.


Sementara itu, Alyah mempunyai rancangan untuk bersara menyanyi.


  


"Jujurnya saya memang tak akan menyanyi sampai tua. Ini keputusan yang terbaik dan memang saya tidak akan menyanyi lagi pada umur 45 tahun.

"Selagi saya bei komitmen kepada karier seni, mungkin saya tak dapat nak berusaha untuk dapat anak." -CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 29-10-2020 11:44 AM From the mobile phone | Show all posts
I wish you well
But it seems u alone in this marriage
Cari husband lain la alyah, sempat lagi buat anak
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2020 11:58 AM | Show all posts
Sendu thread ni ye. Sesendu Tin Yah sekarang
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2020 12:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Benang yg sendu
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2020 12:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Retis sendu ...next
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2020 01:24 PM From the mobile phone | Show all posts
sendulyah sangod..
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2020 07:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Dengan kuku panjang berkalerr... ko rasa seiring ke dgn statement ko ni Tin Yah oiii.?
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2020 08:44 PM From the mobile phone | Show all posts
RatuDunia94 replied at 29-10-2020 07:57 PM
Dengan kuku panjang berkalerr... ko rasa seiring ke dgn statement ko ni Tin Yah oiii.?

Wudhu frenly
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2020 08:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Sampai dua kali buka thread kisah mendalami agama.
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2020 08:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Komitmen pd karier seni? Seni apa dia?
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2020 08:52 PM From the mobile phone | Show all posts
hmm ye la..
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2020 10:46 PM | Show all posts
duit banyak, susah dapat anak. duit tak ada, senang dapat anak...
ada kerja, bos jahat... tak ada kerja, tak ada bos, tapi tak ada duit pulak...
ada kerja, bos baik, gaji ciput pulak....
ada duit banyak, tapi tak ada jodoh, rasa sunyi...
ada duit banyak, ada jodoh, tapi anak sakit pulak....
tak ada duit, tapi ana sihat...
semuanya sudah tertulis... tinggal kita yg terima dgn redha.
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2020 11:10 PM | Show all posts
biozipstar replied at 29-10-2020 10:46 PM
duit banyak, susah dapat anak. duit tak ada, senang dapat anak...
ada kerja, bos jahat... tak ada k ...

sama la macam....
Masa muda....ada masa...ada tenaga....duit pulak tak ada
Masa pertengahan usia....ada tenaga...ada duit...masa pulak tak ada
bila dah tua....ada duit..ada masa...tenaga pulak dah tak ada...

Itulah hidup dan kehidupan di dunia yang fana ini kan...tak ada yang kekal
nak yang kekal..baik..cantik..indah segala-galanya...berusahalah kita untuk mendapat syurgaNya.....fikir2kanlah....
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2020 11:16 PM | Show all posts
passion nyanyi dah takde la tu... sheols nak bukak biznes ke... abis takkan nak goyang kaki sajork
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2020 11:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Elok la berhenti nyanyi.kesian tgk dia nyanyi live bila part tarik.lain kali jgn la rakam lagu yg tinggi2
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2020 12:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Huhuuuhu kalo musim gv tread tinyah every year muncul la tp taun ni lagi banyak kot Hahaaa
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2020 12:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Sian tinyah. Dipandang sepi je.
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2020 01:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2020 09:25 AM | Show all posts
elok lah
tokram tu pun dah masuk senja
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2020 10:36 AM | Show all posts
Alhamdulillah.. sama-sama memperbaiki diri ke arah yang lebih baik  
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list