Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
1493
View
27
Reply

[ENGLISH SERIES] The Queen's Gambit (miniseries) - Netflix

[Copy link]

Author: kimora       Show all posts   Read mode

Author
Post time 29-10-2020 11:42 PM | Show all posts |Read mode
Dah ada ke thread pasal series ni? kalau dah ada tolong merge ya..
Memang best sangat2. love everything about this series..the game (never thot that chess is such an interesting game), the props, plot, etc.. marathon sekali hadap je habis 7 episodes.

The Queen's Gambit is a fictional story that follows the life of an orphan chess prodigy named Beth Harmon from the age of eight to twenty-two during her quest to become the world's greatest chess player while struggling with emotional issues and with drug and alcohol dependency. The story begins in the mid-1950s and proceeds into the 1960s.

https://en.chessbase.com/post/the-queen-s-gambit-review
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 29-10-2020 11:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Best tapi aku mengharapkan ending plot twist di mana last chess game yang Beth menang tu in reality dia sebenarnya berkhayal  mati overdose sbb her dependency on drugs and alcohol..

That would be a great ending
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2020 03:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Sesuai untuk tontonan seisi keluarga tak?
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2020 06:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Lagi 30 minutes to ending iols tertido masa watching last night. Mmg best. Alkisah pasal perempuan ni main chess je tapi storyline dia bery engaging! Iols juga suka tengok tema US in 1960s baju-baju yg Beth pakai mmg cantik kot. Its very interesting tengok how someone can be so addicted to one thing. Ok this morning after coffee iols so determined utk tengok perlawanan Beth & Borgov. Will there be a serprais there?
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2020 06:28 AM From the mobile phone | Show all posts
oggy replied at 30-10-2020 03:12 AM
Sesuai untuk tontonan seisi keluarga tak?

Definitely NOT. Drug abuse, substances, alcohol, sex, dan unexpected talk about sex chuols takkan sempat utk mute tv / pause.
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2020 08:20 AM | Show all posts
Semalam nampak kat Netflix tapi tak terniat nak tgk.. lepas baca review ni balik keje kang den marathon... thanks guys..
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2020 12:53 PM From the mobile phone | Show all posts
pxlbb replied at 30-10-2020 06:28 AM
Definitely NOT. Drug abuse, substances, alcohol, sex, dan unexpected talk about sex chuols takkan  ...

Ok thank you for info.
So layan kat hp je lah nanti.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-10-2020 01:02 PM | Show all posts
pxlbb replied at 30-10-2020 06:26 AM
Lagi 30 minutes to ending iols tertido masa watching last night. Mmg best. Alkisah pasal perempuan n ...

yaa suka sangat2 beth's fashion sense..
cuma ralat kenapa xde build up relationship beth with her sifu..janitor yg ajar dia main chess tu. sedih scene beth nangis tgk gambar dia dgn janitor tu.. sekering2 hati dia tu 1st time scene dia nangis teruk
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2020 01:12 PM | Show all posts
Nocturna replied at 29-10-2020 11:53 PM
Best tapi aku mengharapkan ending plot twist di mana last chess game yang Beth menang tu in reality  ...

jangan la kejam sangat...sian beth...dah la mak dia mati...mak angkat mati....

tp siyes cter ni slow...tp aku melekat tgk...siyes siap nak repeat lg ni...

suka ending dia..
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2020 10:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Baru nak layan malam ni. Tgh di epi 3
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2020 03:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Tengah layan episod 4 dah
Aduh xleh stop tengok
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2020 03:17 AM From the mobile phone | Show all posts
oggy replied at 30-10-2020 03:12 AM
Sesuai untuk tontonan seisi keluarga tak?

Tak sesuai 18+
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2020 02:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Br pg ni abis dis series.....epi sgt in the end dia flush down pill hijau tu..i ollz rase pada ending yg dia pakai suits putih head to toe rupa dia mcm org Russian
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2020 02:40 AM From the mobile phone | Show all posts
kimora replied at 30-10-2020 01:02 PM
yaa suka sangat2 beth's fashion sense..
cuma ralat kenapa xde build up relationship beth with he ...

Aku baru habis tengok tadi.
I cried part ni. So sad kan.
Nampak Beth ni lonely sangat after her adopted mother died.
Luckily Jolene visited her at the right moment. Yang best tu masa Benny, Beltik & friends yang tolong dia tu.. nampak lah yang she is actually not alone.
They are willing to be there for her whenever she needs them.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-11-2020 03:36 PM From the mobile phone | Show all posts
oggy replied at 3-11-2020 02:40 AM
Aku baru habis tengok tadi.
I cried part ni. So sad kan.
Nampak Beth ni lonely sangat after her  ...

Ha aku pun sebak masa benny n frens call nak tolong dia..
Ada satu part tu aku tak faham pasal relationship dia dengan Townes.. memang dia suka mamat tu kan..but what stoping them from proceed further ya? N dia org end up as fren or more than that
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2020 02:59 AM | Show all posts
kimora replied at 30-10-2020 01:02 PM
yaa suka sangat2 beth's fashion sense..
cuma ralat kenapa xde build up relationship beth with he ...

I tak puas hati yg dia tak bayar balik duit Mr Shaibel tu.
Tapi bab gambar mereka berdua tu, mmg I menangis sungguh weh.


Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2020 06:03 AM | Show all posts
kimora replied at 3-11-2020 03:36 PM
Ha aku pun sebak masa benny n frens call nak tolong dia..
Ada satu part tu aku tak faham pasal r ...

Townes gay kan? Ada scene beth kt bilik hotel si townes then roommate dia jantan keluar dr toilet...x brp jelas scene ni tp malas nk rewind

Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2020 06:08 AM | Show all posts
Surely this is one of the best netflix series or movies i have seen for years...selain drpd ni, so far series yg best the bodyguard, dr foster, emily in paris
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-11-2020 08:47 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_jeangrey replied at 6-11-2020 06:03 AM
Townes gay kan? Ada scene beth kt bilik hotel si townes then roommate dia jantan keluar dr toilet. ...

Haa ya.. tengok 2nd round baru faham aku pulak yang frust.. last episode ada townes hint pd beth yg dia pun confused
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2020 10:31 PM | Show all posts
Itulah..dah jumpa lelaki yg baik gay la pulak

Cuma aku harap beth jumpa mr shaibel masa nama dia tgh mendunia...part yg paling sedih bila dia melawat bilik mr shaibel dan nmpk keratan news pasal beth...then gambar diorg berdua...mmg surprised scene ni
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list