Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1247
View
12
Reply

Kawan Dari Kayangan! 14 Rakan Dapat RM4 Juta Seorang Daripada George Clooney

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 30-11-2020 10:39 AM | Show all posts |Read mode
Bayangkan betapa kaya dan banyaknya harta dikumpul penerbit, pengarah, aktor Hollywood, George Clooney hasil daripada kariernya dalam bidang hiburan apabila beliau pernah memberikan sejumlah ASD14 juta bersamaan RM57 juta kepada 14 teman baiknya.




Kredit foto: France 24




Clooney mengaku memberi setiap seorang daripada 14 teman baiknya wang tunai bernilai ASD1 juta atau RM4 juta beberapa tahun silam kerana masih belum berkahwin apalagi memiliki keluarga.


Rahsia itu diceritakan pemenang tiga kali Golden Globe berkenaan dalam wawancara terkininya bersama majalah GQ yang juga menobatkan suami Amal Clooney ini sebagai Icon of the Year.


Menurut Clooney, 'pembahagian harta' itu dilakukan selepas filem lakonannya bersama Sandra Bullock, Gravity yang dibintangi pada 2013 menjadi blockbuster.




Kredit foto: Magzter




Lantaran itu, lelaki berusia 59 tahun ini mendapat bahagian lumayan hasil daripada filem yang menjadi hit.


Namun, kata Clooney, oleh kerana pada saat itu beliau tidak punya sesiapa, belum berkahwin dan memiliki keluarga sendiri, dirinya memutuskan untuk memberikan RM4 juta seorang kepada 14 teman rapatnya.

"Tanpa mereka, saya tidak akan ada di sini atau berada pada tahap ini," dedah Clooney dalam wawancara tersebut yang dipetik dari CNN.


Ayah kepada dua orang anak, Alexander Clooney dan Ella Clooney itu kemudian melanjutkan ceritanya dengan mengatakan beliau memandu sebuah van buruk ke sebuah gudang di luar bandar Los Angeles, lokasi dirinya memiliki RM57 juta sebelum menelefon 14 temannya untuk datang ke rumah.

"Macam mana saya boleh membayar jasa mereka yang telah bersama saya selama ini? Dan saya katakan pada diri sendiri, 'apa kata saya berikan kalian RM4 juta seorang?

"Dan saya keluarkan peta, tunjukkan saja tempat mana di dunia yang ingin saya lawati dan saya dapat lakukannya kerana mereka," kata Clooney.






Sumber: Gempak
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 30-11-2020 10:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Cerita graviti tu best tp spjg cerita pelakon yg sama je memanb untung la siapa berlakon citer tu dia sorg je satu cerita haha
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2020 10:55 AM | Show all posts
cerita lama. clooney hadiah pada kawan2 zaman dia bbnu
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2020 11:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Ingatkan hasil con orang persis ocean 11
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2020 01:22 PM | Show all posts
Rasa mcm cerita lama je..ke ada di kasi lg baru2 ni..mana tau mgkn Bnyk pelakon Hollywood  terjejas kobit..
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2020 02:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Cerita lama ni. Nasib baik amal bukan melayu islam msia.
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2020 03:36 PM | Show all posts
Bagus tu share kesenangan dengan kawan baik.
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2020 04:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Byk tu sejuta USD sorg
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2020 05:33 PM | Show all posts
untunglah 14org kawan2 dia tu..walaupun cerita lama tp menjadi ingatan buat kawan2 dia yg 14org tu kan...
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2020 11:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Boleh tak nak tau siapa kenkawan dia yg 14 org tu{:spot
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2020 01:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Filem gravity tu best giler. Tapi ramai tak minat.
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2020 07:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Untung betul kawan-kawannya itu, semoga persahabatan yang terjalin itu kekal sehingga akhir hayat
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2020 03:26 PM | Show all posts
Walau cerita lama tapi sifat dia yang tak lupa pada kawan2 lama lepas terkenal boleh dijadikan contoh
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list