Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
2543
View
30
Reply

Mawar Rashid Serasi Dengan Mentua, Ada Cara Tersendiri Nak Bergaul

[Copy link]

Author: Cari-Saiful       Show all posts   Read mode

Author
Post time 2-12-2020 11:57 AM | Show all posts |Read mode
Mawar Rashid ada cara tersendiri bergaul dengan ibu mentua.


"Hubungan dengan ibu mentua rapat kerana sudah ada bonding dari awal. Seperti mana saya layan Mummy, begitu juga layanan saya pada ibu. Awal-awal memang kekok tapi ibu dan ahli keluarga yang lain banyak beri tunjuk ajar.


Foto: IG




"Jadi timbul keserasian antara kami. Lagipun saya memang dilahirkan dalam keluar besar jadi bila di rumah mentua, ia mengingatkan saya seolah-olah berada dalam keluarga sendiri," katanya seperti dipetik melalui Keluarga.


Tambah Mawar, selepas berkahwin dia dapat belajar cara dan budaya hidup orang lain.


  



"Maklumlah sebelum ini saya lebih ke arah orang Thailand.


"Tetapi keluarga mentua lebih tersusun, disiplin dan waktu ini saya memang belajar banyak benda baru.


"Kalau di rumah ibu memang rajin masak, jadi saya bantu mana yang patut. Cuma lepas mengandung saya alahan dan tak boleh masak."




  



Mawar juga bersyukur mendapat seorang suami yang baik dan penyayang.


"Sifat penyayang terhadap ibunya menunjukkan dia boleh menjadi suami yang baik kepada saya.


"Tak timbul soal tak boleh enjoy sebaliknya saya bertuah kerana sejak dulu saya sangat mementingkan keluarga." -CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 2-12-2020 12:01 PM From the mobile phone | Show all posts
okay laa tu rapat dgn mertua. mertua aku baik juga tp aku xnak laaa rapat2 sbb ada ipar yg busy body. kalau aku bawak mertua jalan2 je mesti dia call tanya itu ini sbb dia berkira nak bawak mertua jalan2. kalau bawak pun pergi tempat free atau murah2 x keluar belanja byk. mcm pergi sungai ke tp bkn mandi pun just ambil gambar.
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2020 12:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku pon pernah baik lyn mertua.. tapi sbb mak pak mertua, ipar duai aku kuat pilih pilih.. kak ipar fevret, ank buah fevret, mnantu fevret.. Aku whoaryusskan je mertua aku..

Org yg baik dengan mertua ni memang banyak poyo jer.. rezeki ko, takyah nak bagi nasihat itu ini.. Sebab ade je family mertua memang jenis puaka..
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2020 12:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak tau nak cakap beruntung ke apa tapi iols takde mak pak mertua lagi sejak kawen. Ipar duai semua dah besar masing2 ada family sendiri. So suami memang tak lah rapat sgt dengan abang kakak dia  semua. Jadinya time cuti ke raya ke dapat lah balik kampung belah iols sebab suami kata ada mak ayah, so kena balik.
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2020 12:48 PM | Show all posts
Kena pandai bawak diri dan layan keluarga mertua. Nampak lah hubungan tu lebih harmoni.
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2020 01:04 PM From the mobile phone | Show all posts
sejak dah beranak pinak tak nampak dah dia bonding dgn anak2 tiri mcm sebelum kawen dulu.
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2020 01:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Still masyarakat bertanyakan FILEM apa yg sheols berlakon sampai diangkat Pelakon Filem Wanita Popular??
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2020 01:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Mak mertua berduit mmg lah elok...dp mak mertua pprt sibuk jeles kalo menantu dimanjakan anak lelaki dia . Tgh pening mual time early preknen pun mengumpat kata manjakan diri sangat tak layan kebajikan anak dia...bila takdpt nak masak2 time preknen diakata kita menghambakananak dia kena amik alih tugas masak semua.... Mak mertua puaka pakej ipar duai puaka, layak di ignore kan je.. koserrrr
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2020 01:45 PM | Show all posts
Realiti dunia retis skrg...

Masa baik - Mil saya yg paling baik didunia..
Masa gaduh - 100 ig post pn tak cukup nk cerita psl kekejaman Mil..

Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2020 01:48 PM | Show all posts
Mak mertua mama baik... alhamdulillah... Mak mertua mama siap merajuk lagi kalau mama xpergi jenguk dia.... Dia jaga mama mcm anak sendiri.  Kalau balik layan semua ape je mama nak makan.... ...xpernah ada masalah ngan mak mertua.  Petuanya?? Jgn byk bunyik... ko nak berbunyik kat laki ko jer.... bukan kat mak mertua...bukan kat adik beradik ipor.... Jgn berkira ngan mak mertua... Buang rasa dia tu mak mertua je... mula2 mmg susah.. lama2 ok.  Try lah... silap hari bulan dia syg ko lebih dr anak dia sendiri.
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2020 01:52 PM | Show all posts
red_velvet replied at 2-12-2020 01:37 PM
Mak mertua berduit mmg lah elok...dp mak mertua pprt sibuk jeles kalo menantu dimanjakan anak lelaki ...

hahahahhahahhaha
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2020 01:54 PM | Show all posts
rezeki memasing takyah beria la nk bg tips bagai.. kawen pun belom smpi 10 tahun..
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2020 02:17 PM | Show all posts
haifawehbe replied at 2-12-2020 01:04 PM
sejak dah beranak pinak tak nampak dah dia bonding dgn anak2 tiri mcm sebelum kawen dulu.

ye...dulu rajin jugak up gambar ...ni dah x de

Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2020 02:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Filem bila nak keluar..
Asik cerita pasal family je.. mak la, adik beradik, suami la, anak la, mak mertua la..
Lepas ni bibik, nanny, cikgu tadika.,
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2020 03:49 PM | Show all posts
baru sehari dua kawen nya

esok lusa kuar la citer toksik

mertua puaka menantu hantu
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2020 03:56 PM | Show all posts
alhamdulillah dan bersyukur kalau dpt mentua yg baik dan tak berkira ni..akk pun bersyukur dpt arwah mak mentua yg baik ..siap back up lg biar pun menantu..hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2020 04:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Teringat mil, susah nak balik pkpb ni lama tak jumpa, call jela. Mil/fil iols jenis tak menyibuk urusan anak menantu. Lagipun duduk jauh kan semua wangi
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2020 04:53 PM | Show all posts
Beriya bagi tips macam la ko menantu paling disayangi.. Kawen baru setahun dua dah kecoh bagi tips.. Save it!
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2020 04:54 PM | Show all posts
aku mak mertua dekat pun sebulan sekali je pg jeguk, bukan xnak...anak dia yg kata x payah ...so ..aku ikot jela
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2020 12:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Untglh dpt mak mtua baik.. Mak mtua iols ok je... Baik... Cuma part biras tu yg boring.. Asyik nk mrempan je.. Klau xmerempan.. Puji diri sendiri.. Ank n suami dia je yg elok..iols mmg mls nk merapatkn diri dgn fmly yg lain..dpn je baik.. Blkg mgata.. Lbh baik iols rpt dgn fmly iols sendiri je..lantaklh dorg nk kata apa..  
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list