Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
7021
View
107
Reply

Trending Di Twitter, Ada Peminat Gelar Da'i Syed Sebagai Zayn Malik Malaysia!

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 4-12-2020 02:33 PM | Show all posts |Read mode
Nama Da'i Syed terus menjadi sebutan ramai di media sosial terutamanya Twitter.


Baru-baru ini, Da'i Syed trending menerusi #StandWithDaiSyed sebagai sokongan sebahagian peminatnya yang bersimpati dengan nasib menimpa pendakwah selebriti itu.

Foto: IG





Tanda pagar sama digunakan oleh peminat tegar K-Pop untuk mempromosikan selebriti kesayangan mereka di Twitter.


Hari ini pula, trending pula #ZaynMalik apabila ada segelintir peminat Da'i Syed menyamakan pendakwah itu sebagai Zayn Malik Malaysia.


Hal itu sepertimana kata peminat di Twitter kerana Da'i Syed memiliki wajah iras bintang antarabangsa itu.



Foto: Via Gempak






Bagaimanapun, ada yang tidak bersetuju dengan kenyataan bahawa Da'i Syed sebagai Zayn Malik Malaysia dengan anggapan kedua-duanya tidak mempunyai sebarang persamaan pun.


"anasnya bila ada orang samakan Da'i Syed dengan Zayn Malik," tulis salah seorang pengguna.




"Siapa yang samakan muka Da'i Syed dengan Zayn Malik patut periksa mata," tambah pengguna lain pula.


"Aku perhati je peminat Da'i Syed tu, ada yang compare dengan Nabi Yusuf, ada yang kata macam Zayn Malik, ada yang salahkan mangsa, ada yang kata fitnah, apa yang Da'i tu dah buat sampai macam tu sekali orang sokong dia sampai kadang aku rasa kesian dengan pentaksub ni," komen pengguna lain.


Da'i Syed kini masih ditahan reman untuk membantu siasatan.


Kontroversi membabitkan bekas peserta Aksi Asia 2018 ini tular selepas seorang pengguna Twitter memuat naik kisah rakannya yang didakwa dirogol oleh seorang lelaki bergelar pendakwah.


Walau bagaimanapun, Da'i Syed menafikan hal tersebut dan melantik peguam untuk mewakili dirinya. -CARI


Sumber: Gempak

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 4-12-2020 02:34 PM | Show all posts
Menangis Zayn Malik
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2020 02:36 PM From the mobile phone | Show all posts
I baca tajuk je...trus nk komen najisss lah
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2020 02:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Please pakai spek mata...
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2020 02:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg sokong ni suma da dpt btg dia ke? Tp yg consensual la..
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2020 02:39 PM | Show all posts
babik betul.yg iras zayn malik adalah harris baba ok.
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2020 02:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Eeeeuuuuuwwwwwwww {:nose{:nose{:nose
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2020 02:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Lain sgt esp tang hidung tu
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2020 02:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedangkan ted bundy , dgn richard ramirez pun ramai yg hantar surat cinta berlori2 , apa lah sgtn dgn yg ni .
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2020 02:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Not even close
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2020 02:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku malas nk masuk thread syed ni sbb xdak benda baik aku nk ckp
Tp bila yg ni mmg melampaula
Geli wei geliiiii
Apa pulak zayn malek
Ted bundy adalahhhhh
Gila nyanyuk ke apa yg ckp ni?
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2020 02:56 PM | Show all posts
Betul lah sama, dua2 langgar perintah Allah.
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2020 02:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Ngok betul la pemuja dia ni. X takut kena rogol ke? Kluster dai ni hari2 menambah Report kt balai polis.
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2020 02:58 PM | Show all posts
padu la peminat Syed nih....
betul2 backup...
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2020 02:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Iya muka dia sama bila sama sama pakai helmet kot.
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2020 02:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Kah kah kah. Tersembur neslo ais I..
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2020 02:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Babi geli la tengok jantan ni. Dah la try hard nak acah2 macam ben amir.
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2020 03:02 PM From the mobile phone | Show all posts
jauh panggang dari api. tk sama langsunggggg . seb baik la mamat tu kt penjara. kalau die kt lua lagi galak la jalankan modus operandi. rupenye ramai jgk instapemes and founder yg die cube adjust nk ajak jumpe la and acah2 konon nk collaborate. hanjing btl daie taik kucing ni.
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2020 03:03 PM From the mobile phone | Show all posts
mungkin iras dari segi lahir islam tapi suka mencelup harom kot?
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2020 03:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahiiiiiiii
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list