Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
697
View
9
Reply

Compare size sebenar sesebuah negara secara relatif

[Copy link]

Author: ChildrenOfBodom       Show all posts   Read mode

Author
Post time 5-1-2021 03:03 PM | Show all posts |Read mode
Website ni sangat cool. Kita boleh drag dan drop peta sesebuah negara kat atas negara lain.
Misalnya dalam grafik di bawah ni boleh tengok betapa panjangnya negara Indonesia  kalau diukur dari Barat ke Timur, panjangnya dari Israel sampai ke India and hampir dekat2 dengan Bangladesh.




India pon sangat luas kalau nak banding dengan seluruh Eropah










Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 5-1-2021 03:10 PM | Show all posts
baru je tgk video daily dose of internet malam tadi ttg website ni lupa plak nak melakukan research
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2021 04:04 PM | Show all posts
Wow sangat cool! thanks TT
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2021 08:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Geography now youtube pun seronok tengok
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2021 08:28 PM | Show all posts
fuh. russia besar gila.
baru nak compare china dengan india tapi india kecik lagi.
canada pun besar. tapi ada yang dah termasuk kat artic.
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2021 02:58 AM | Show all posts

Oooo...

[AceHand SPECTaceLAR]

Hebat jugak tu...


Jizzz... Klong! Klong!

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-1-2021 09:38 AM | Show all posts
lil_honey replied at 5-1-2021 08:28 PM
fuh. russia besar gila.
baru nak compare china dengan india tapi india kecik lagi.
canada pun be ...

australia nampak mcm tak besar sangat tapi bila drag kat US boleh cover entire US. US ni kalau tak campoq dengan Alaska tak la luas sgt. Alaska tu luas gila
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-1-2021 09:39 AM | Show all posts
AbukRokok replied at 5-1-2021 03:10 PM
baru je tgk video daily dose of internet malam tadi ttg website ni lupa plak nak melakukan research  ...

this is yourr daily dose of internet (sebut dalam suara sengau)
satu lagi zorro syok gak
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2021 12:30 PM | Show all posts
Hebat! Mari bereksprimentasi !
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2021 02:32 AM | Show all posts

Eh!

ChildrenOfBodom replied at 6-1-2021 09:38 AM
australia nampak mcm tak besar sangat tapi bila drag kat US boleh cover entire US. US ni kalau tak ...

[AceHand SPECTaceLAR]

Bukang ke ko dah meninggal beberapa hari lepas...? Ke sapa pulak guna nama ko ni...?


Jizzz... Klong! Klong!

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list