Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12
Return to list New
2303
View
37
Reply

Aku rasa aku ada penyakit ketakutan bekerja

[Copy link]

Author: pepperminteo99    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 12-1-2021 04:03 PM From the mobile phone | Show all posts
NurAlia14 replied at 12-1-2021 01:54 PM
Means ko bkn kesorangan la mcm ni..aku dgn kwn aku mcm ni la..end up bila xtau ktrg ckp je diri kt ...

Kan rasa betul lah ni sbb urat putus masa beranak .. sampai skrg aku terpikir kenapala aku pilih course ni dulu patut amik course lain yg xberatkan kepala otak ni.. dahla bidang it ni mcm tiap masa dia update teknologi aku mcm xterkejar.. faktor umur ke ni .. harini pulak team yg kat us nun kata nk guide aku buat satu task sampai sudah xajar aku..  melangut aku tunggu dia update
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 12-1-2021 05:55 PM From the mobile phone | Show all posts
pepperminteo99 replied at 12-1-2021 04:03 PM
Kan rasa betul lah ni sbb urat putus masa beranak .. sampai skrg aku terpikir kenapala aku pilih c ...

Aku rase ko bertahan jap..smpai duit dh cukup bru buat ape yg ko nk..wlupn duit xpnh ckp huhuhu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2021 06:36 PM From the mobile phone | Show all posts
NurAlia14 replied at 12-1-2021 05:55 PM
Aku rase ko bertahan jap..smpai duit dh cukup bru buat ape yg ko nk..wlupn duit xpnh ckp huhuhu

Hmm betul gak tu tmbh dah start pkpp balik dah haa.. nk cari keje lain pun susah.. hadap dlu la bnda yg dah ade dlm tangan.. hopefully nanti tercapai cita2 nk bukak taska dan tgk anak membesar dpn mata
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2021 10:51 PM From the mobile phone | Show all posts
kerja susah..
tgk ler nanti, bila tkde kerja, lg susah.
hadap je laa apa yg ada.
jgn mengada2
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2021 12:00 AM | Show all posts
Biasa ler dlm idup nie turun naik semangat kita...kuatkan semangat...bersyukur sebb masih ada keje...nak buka taska la nie pun bknnyer senang...skit2 pkp/pkpb/pkpp...taska2 yg sedia ada pun tengah teruk...tggu dan lihat dulu...business byk yg terjejas...lagipun sis dlm team dan task baru... belum mahir tu mmg patut ler...insyaAllah pelan2 belajar...jgn putus asa...
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2021 12:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Cuba mohon kerja lain.. X pun amek kerja ngasuh anak orang lain.. X pun anak jiran....amek feel dulu.. Jaga dlm 1 minggu ke.. Kalo boleh terima.. Boleh la resign... Start dengan jaga anak org dulu
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2021 03:55 PM | Show all posts
Apa yg ko suka buat tu kdg tak membuahkan hasil pun.
Bukak taska ...aku hemmm kan jelah.

Short term solution..cari keje makan gaji lain
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2021 04:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Mungkin ada anxiety.. jupe la doctor pakar psikiatri.. mkn ubat jgn skip nt lebih tenang.
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2021 08:44 PM From the mobile phone | Show all posts
pepperminteo99 replied at 11-1-2021 01:42 PM
Sekarang tengah cari kerja lain jugak tp belum dpt lagi.. tp sbnrnya lebih kepada xminat buat kerj ...

Kalau dah 9 tahun boleh bertahan,rasanya keja tu sesuai laa.abaikan jer la perasaan karut marut tu.lain la kalau kata baru kerja 2 bulan.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2021 12:25 PM | Show all posts
Taska lagi pening, lagi cerewet,
Nak nak dapat client mak mak yang cerewet..

Lagi pening, belum hal cikgu lagi..

Entah entah lagi susah dari perkerjaan yang you tengah buat ni..
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2021 03:14 PM | Show all posts
resign jer la, duk umah, jg anak org sekali..
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2021 01:12 AM From the mobile phone | Show all posts
pepperminteo99 replied at 11-1-2021 01:39 PM
Sekarang ni pun masih kerja dari rumah tmbh iols support team kat us nuh mmg online tghr sampai ma ...

Uols keje ape? Laki iols keje cmni jugak. Support US, permanently keje kul 11pm-7am. Dulu keje cmni la meeting sesaje, pastu nk menyelesaikan masalah client lg.
Skrg dah tukar job. Dah xde la meeting2 n ngadap masalah client. Duk buat coding order pulak.
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2021 05:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku rasa bekeje ni kite kena suke ape yg kite keje kan..

Ko nak bukak taska ko mmg suke ke jaga anak org?

Ko nak jd pengasuh... mmg la bole sbb dah ade pengalaman jg anak sendiri... tp klu bukak taska tu kena ade ilmu jugak... sekurang2nya ko amk kursus...pastu kena pikir jugak taska ni risiko nya ape... nyawa anak orang....
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2021 01:22 AM | Show all posts
Edited by faraway1 at 16-1-2021 12:24 PM
Cumikucingku replied at 15-1-2021 04:53 PM
Aku rasa bekeje ni kite kena suke ape yg kite keje kan..

Ko nak bukak taska ko mmg suke ke jaga a ...

Me pernah ambil certificate untuk jadi cikgu tadika, siap practical 5 bulan kat tadika..

Rupanya suka budak bukan maksud kita akan suka jaga budak nak nak bukan anak sendiri hahhaha

Pengalaman 5 bulan praktikal tu buat me kansel nak kerja around bebudak... Susahlah, stress, nak cubit anak orang hehehe

Suka jaga anak bukan maksud akan suka jaga didik anak orang.. Banyak kerja lah..

Baby-sit anak kekawan pun me rasa kerja berat, sebab ialah nyawa budak di tangan kita, anak orang pula tu..
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2021 08:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by lattehazelnut at 19-1-2021 08:22 PM

Jujur je u need more training ke apa.. xpun carik kje lain yg xstress sgt..
Taska zaman covid ni mmg xgalak kan.. sbb asik tutup time pkp or pkpd.. parent xbyr yuran.. u still kne bayar pekerja, bill, sewa dsb.. at least kne ada modal utk 6 bulan kalau xbukak..
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2021 06:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Jgn resign selagi takde kerja baru atau kena vss.
System tu develop sendiri atau company lain pun pakai? Kalau yg company lain pun pakai, try cari kat youtube kadang2 ada je org share sana. Play dan pause beribu kali pun takper sampai betul2 faham.
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2021 03:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku pun sblum ni keje bidang yg aku x suke tp dlm x suke 14 tahun jgk aku dlm bidang tu. Aku pun x pecaya yg aku dpt bertahan lama dan kosisten. Last year aku dpt tukar peluang tukar department lain. Dpt jgk aku tukar angin. Department baru ni blum smpi 6 bln tp aku masih merindui bidang lama aku. Bila aku fikir2 blk, bidang lama aku ada beberapa faktor yg x best & faktor tu yg buatkan rasa menyampahnya bila tiba nk pegi keje dan sebenarnya byk faktor lain yg best dan kita kdg2 x nmpk faktor tu sebab faktor yg x best tu lagi menonjol dari faktor yg best.
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2021 07:26 PM From the mobile phone | Show all posts
bsyukur jer la sis...at least ada kerja..kt luar sana ramai dibuang kerja...jgn lyn sgt perasaan berdebar tu k.
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list