Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
17091
View
307
Reply

Rita Rudaini Bersusah Payah Besarkan Anak- "Jangan Nanti Bila Dah Berjaya Ada Pula Orang Kata Dia Punya Jasa”

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 18-1-2021 10:47 AM | Show all posts |Read mode
Bergelar ibu tunggal dan membesarkan anak tanpa suami di sisi merupakan salah satu cabaran besar yang harus digalas oleh pelakon Rita Rudaini.


Rita atau nama sebenar Rita Rudaini Mokhtar berkata dia bekerja keras bagi memastikan dua anaknya iaitu Airit Rayyan Rizqin dan Airit Qaqa Arjuna menerima pendidikan terbaik agar menjadi insan berjaya kelak.




Foto: IG




“Panjangnya bil buku sekolah! Happy depa (mereka) tengok buku sekolah tahun ni... duit mummy boleh cari, yang penting belajar rajin-rajin.


“Tak minta balas jasa cuma nak hangpa (anak-anak) senang bila dah besar nanti, boleh bantu orang yang memerlukan.


“Bila sudah berjaya nanti, mummy tak kerja boleh bela (jaga) mummy pula, jangan nanti bila dah berjaya ada pula orang tu kata dia punya jasa, orang ni kata dia punya jasa!” katanya.


  



Rita memuat naik rakaman video menyediakan barangan persekolahan anaknya menerusi laman Instagram pada Sabtu.


Dalam video itu, Rita menunjukkan buku-buku sekolah yang baru dibeli bersama resit harga barangan tersebut.


Dalam pada itu, Rita turut berpesan kepada dua anak lelakinya itu supaya belajar bersungguh-sungguh dan melihat sendiri kesusahannya mencari rezeki membesarkan mereka.








“Mummy ni macam nak terberak cari duit... belajar rajin-rajin! Kasihan mummy cari duit.


“Keluar pagi balik malam, kadang-kadang keluar tak balik-balik cari duit nak bagi Rayyan dengan adik sekolah, ” ujarnya.


Rita berkahwin dengan pemain bola Aidil Zafuan pada 2008, namun bercerai pada September 2013.




  



Pasangan itu dikurniakan dua anak lelaki iaitu Airit Rayyan Rizqin, 11, dan Airit Qaqa Arjuna, 9, yang kini di bawah jagaan Rita. -CARI


Sumber: mStar Online

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 18-1-2021 10:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Berapa kali, ulang, sis oiiiiiiiiii. Tiap2 tahun mesti nak, kena, ratib ke?
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 11:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Pesan kat anak2 dia....dah besar nanti jangan kahwin, duduk je ngan mak tu... Macam dah boleh agak dah RR ni kalau jadi mak mertua macam mana...
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 12:03 PM From the mobile phone | Show all posts
sorry to say

sorry to say


if tak ada si bang jongos tu insert his teyot teyot, hang pun tak beranak..

and please lah,
tak semua orang dapat lahirkan anak. kenapalah mesti nak merempan..

tanda tanda perempuan tua adalah kuat merempan issue sama ulang ulang...

dia patut sgt bersyukur. dalam pernikahan maha singkat, dua budak keluar. bukan saja budak budak lelaki sihat tak cacat, malahan budak budak lelaki yang hensem hensem plus baik baik dan juga smart boy...

apalagilah mocit ni tak puas hati..

tak ada orang bijak pandai ke nasihatkan dia..

sudah sudah merempan tu...

Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 12:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesian dik non, mmg takkan move on org cenggini. Yg pompuan merampas pulak mmg suka la ex bini meroyan. Rata2 bini baru mmg tak akan suka suami bg perhatian dekat anak2 dgn bini lama. Kalau ada pompuan yg suruh suami tgk anak2 dgn bini lama tu mmg maksudnya dia tu bagus jugak la

Pelik dgn pompuan2 nak kawin ingat totey je, anak2 org tu terabai hak.
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 12:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Sampai bila nk bitter sis? Better move on and redha pasti lagi happy....
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 12:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Panjang lagi perjalanan anak2 awk tu rita oiii...
Nak ungkit2 pasal jasa segala bagai.
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 12:12 PM | Show all posts
well done RR. besarkan anak elok elok ye
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 12:30 PM | Show all posts
hmmm patutnya dia ajar anak2 dia ni da besar jadi gentleman... bukan nak tumpang anak2. warga kita kene ubah mindset bila da tua bukan anak2 bela... sbb tanggungjawab ibu bapa mencorakkan anak2 yg bagus, hormat pd org tua.
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 12:41 PM | Show all posts
rogayahtop replied at 18-1-2021 12:06 PM
Kesian dik non, mmg takkan move on org cenggini. Yg pompuan merampas pulak mmg suka la ex bini meroy ...

aku ni idok la gemor si royani meroyan sokmo tpi bini baru tu pn xreti2 ke nasihatkan si edel gi jenguk bebudak tu?xsuka kat ex pun tolong la ade belas kasihan kat budak2 tu..darah daging ko sendiri tu..kot ye dendam sgt ngan mak budak2 tu toksah la nk libatkan bebudak tu..dorang pun xminta mak pak dorang bercerai berai..so aku ade sikit belas kasihan kat royani sbab royanan sheollss tu ada betulnya gak sbab anak2 dia langsung putus hubungan ngan apak dorang sendiri..

p/s: bukan karats royani cuma kasihan kat budak2 tu je..



Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 12:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah 2021 citer pasal jasa dia bela anak2 masih diangkat di persada porum yach! {:nose
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 01:09 PM | Show all posts
itu lagi... itu lagi...
sampai abg jamil mampussss.......


Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 01:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Alahai sis rita.. kesiankan lah kat anak2 tu.. tak payah lah hampa merempan mengadu domba kat ig nun. Cuba hampa dok buat diam2 je dah tak payah nak perli2 oghang dah. Cuba ikhlaskan hati tu.. insyaAllah berganda anak2 ko dapat..
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 01:21 PM | Show all posts
amende dia ni
orang da xbising2
dia start mroyan balik asal
da sendu la tu
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 01:22 PM | Show all posts
aku harap bekas laki dia mana bahagia dengan keluarga..

dulu aku sokong juga ritrud ni tapi kalau tak habis2 meratib orang pun naik menyampah
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 01:27 PM | Show all posts
Bukan la kata RR ni takda effort besarkan anak
iols kata pasal drama baru nikah tu ja..jangan la terasa hati
Laki muda pun dah lari..tinggai abih..
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 01:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Bila nak abis ha RR? Tak move on lagi la tu.
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 01:46 PM | Show all posts
halah halah.. takde org claim pun, ko je duk perasan
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 02:03 PM | Show all posts
income dia ape ekk skrg ni....send her kids to private school..berjiran pulak dengan iman tang...kayo betul....
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 02:16 PM | Show all posts
Kesian la kat bebudak tu royani oi. Memang ko provide segala benda, takder yang kurang tapi toxic betul mak cenggini ni, memalukan anak.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list