Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1234Next
Return to list New
3237
View
63
Reply

Berbaloi Tak Berhenti Kerja Dan Jadi Food Delivery?

[Copy link]

Author: RED 666    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 19-1-2021 07:38 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
kerja dah berbelas tahun tapi gaji rm3k pun tak sampai, mintak keje lain punyalah susah nak dapat. nak tanya korang semua agak2 berbaloi tak nak berhenti terus keje skrg dan buat full time food delivery macam grab food, food panda semua2 tu? dengar2 leh dapat pendapatan yang lumayan juga.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 19-1-2021 07:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau sanggup berhujan beerpanas.
Muka berminyak boleh la buat
I baru balik dari Setia alam ni. Hujan lebat.
I stay batu caves.
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2021 07:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Tp mcm biasa laa,kena hadap semua challenges..kalau sggup y tu n mmg tekad,ok je..dgr drpd junior kwn ai y bt foodpanda pn dia kata okay laa..sbb kira berdasarkan jmlah oder y dia hantar kan..kalau ai salah,tlg betulkan..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-1-2021 08:00 PM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 19-1-2021 07:59 PM
Tp mcm biasa laa,kena hadap semua challenges..kalau sggup y tu n mmg tekad,ok je..dgr drpd junior kw ...

kalau hasilnya berbaloi apa cabarannya pun tetap sanggup dihadapi
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2021 08:01 PM From the mobile phone | Show all posts
U ada bukak thread kne buli dgn pompuan kan? Dgn pompuan pun u xleh nak lawan., so i rasa u mcm lembik nak hadapi panas terik, hujan lebat hantar makanan, naik tangga sampai bertingkat2 utk hantar makanan atau hadap kena maki dgn org restoran atau pelanggan..
U pnh tgk x kes kne grab/food panda kne belasah dgn pelanggan sbb lambat?
Tu belum kes eksiden, kena curik moto dsb..
Kang hari2 u bukak thread sbb tekanan..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-1-2021 08:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by RED 666 at 19-1-2021 08:08 PM
lattehazelnut replied at 19-1-2021 08:01 PM
U ada bukak thread kne buli dgn pompuan kan? Dgn pompuan pun u xleh nak lawan., so i rasa u mcm lemb ...


dgn pompuan tak kan lah nak guna kekerasan lak nak hadapi mereka? naik tangga, hujan lebat semua2 tu selalu je hadapi, begitu juga dgn kerenah customer cerewet jadi kena profesional je la hadapinya. soalnya skrg berbaloi atau tidak nak berhenti keje skrg dan boleh konsisten ke pendapatan bagus buat food delivery ni?
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2021 08:10 PM | Show all posts
apply la keja gomen
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-1-2021 08:17 PM From the mobile phone | Show all posts
tagas replied at 19-1-2021 08:10 PM
apply la keja gomen

dah apply byk kali, x dapat2
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2021 08:19 PM From the mobile phone | Show all posts
RED 666 replied at 19-1-2021 08:00 PM
kalau hasilnya berbaloi apa cabarannya pun tetap sanggup dihadapi

Apa kata buat part time dlu tt?sebelum all out..bila tt betul2 dah yakin,baru lah full time..better dat way rasanya..sbb nti kang y dikejar xdpt,y dikendong berciciran plak..hehehe~

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2021 08:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Kawan laki iols buat grab
Time.lunch n lepas.keje dia buat.la..
Tqpi dia tak.tinggal la keje hakiki..
Sebab gaji keje hakiki utk baysr hutang
Grab punya gaji utk beli brg rumah n simpan duit
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2021 08:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Buat part time dulu la. Pernah sembang dgn abg grab part time, dia askar, buat suka2 kalau takda on call. Grab vs panda grab boleh suka2 online and offline bila ada on call, panda ada komitmen lebih, dia cakap la. Panda lebih masyuk. Dia yg part time grab pun dapat sehari dari 30-190. Biasa 170-190 sehari. Belum kira tips customer bagi lagi. Cuma layan karenah customer la teruk, dia cakap foreigner mcm mat2 saleh lagi demanding dari malaysians. So kena tahan maki la, dia yg askar pun cakap lagi teruk servis front end macam food delivery ni dari back end as askar

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-1-2021 08:35 PM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 19-1-2021 08:19 PM
Apa kata buat part time dlu tt?sebelum all out..bila tt betul2 dah yakin,baru lah full time..bette ...

mungkin cuba nak buat part time dulu nanti
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-1-2021 08:42 PM From the mobile phone | Show all posts
doubleA replied at 19-1-2021 08:35 PM
Buat part time dulu la. Pernah sembang dgn abg grab part time, dia askar, buat suka2 kalau takda on  ...

ok gak part time leh dpt mcm tu sehari
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2021 08:43 PM From the mobile phone | Show all posts
RED 666 replied at 19-1-2021 08:35 PM
mungkin cuba nak buat part time dulu nanti

Better gtu dlu .dah betul2 rasa cabaran dia semua,tahan ke tak tahan,at least still ada keje permanent lg..
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2021 08:43 PM | Show all posts
Try buat weekend dulu bro.
Keje tetap tu penting..at least AL,EL,MC cover.
smoga sabar
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2021 08:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Time2 mcm ni tak berbaloi berenti kerja dik.. Pegang je kerja tu dulu sampai dapat kerja yg gajinya lebih baik. At least kalau ko sakit, gaji masih jalan. Panda dgn grab kalau ko sakit xleh kerja, dah sangkut income. Food delivery boleh jadikan part time.
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2021 08:49 PM | Show all posts
no tak berbaloi. sbb sekarang ramai yang kerja tu dan persaingan tinggi.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-1-2021 08:59 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 19-1-2021 08:49 PM
no tak berbaloi. sbb sekarang ramai yang kerja tu dan persaingan tinggi.

nak dapat order pun dengarnya berebut2 dgn rider lain gak kan?
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2021 09:02 PM From the mobile phone | Show all posts
RED 666 replied at 19-1-2021 08:42 PM
ok gak part time leh dpt mcm tu sehari

So try la part time dulu. Sekarang susah nak dapat kerja baru so sapa ada kerja tahan jela dulu
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2021 09:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Brother askar yg aku sembang tu cakap dia buat suka suka je, tu anytime boleh on off. Tapi dia cakap panda lagi masyuk dari grab, cuma panda tak boleh on off urgent. Dia dah ada tugas hakiki as askar. So kalau kena on call, dia anytime boleh off
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list