Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
1846
View
25
Reply

[INFORMASI] Covid sudah di hint 20 Tahun lepas di kaca TV.

[Copy link]

Author: gigahertz       Show all posts   Read mode

Author
Post time 24-1-2021 02:39 PM | Show all posts |Read mode


upload image


Series drama ni pernah di siarkan di NTV7 pada hari jumaat pukul 10 malam.

Dalam series tu menceritakan satu kumpulan yang di kenali sebagai
4 Hourseman yang di anggotai War , Strife , Death , Famine
Dalam cerita tu Strife , Death , Famine dah buat kerja
Tapi War dan Prue ( one of charmed members )
Terperangkap di dunia lain.


Misi kumpulan ni utk membuat dunia kiamat.
Kumpulan ni tiada di dalam Book Of Shadow dan
tidak dapat di hapuskan oleh Charmed Ones.
Yang boleh hapuskan kumpulan ini adalah The Source sahaja.
Di dalam series ni Good ( Charmed Ones ) and Evil ( Four Horseman )
kena cooperate utk bebaskan Charmed and Four Horseman members.



Yang uniknya walaupun dalam Book of Shadow
tidak dinyatakan mengenai The FourHorseman




Tapi dalam Kitab Bible ( injil ) ada di Nyatakan 4 horseman ni.
4 horseman ni mmg wujud di kalangan penganut Kristian.


War , Strife , Famine , Death tu dalama bahasa melayu ?

War - Peperangan
Death - Kematian
*Strife* -Pergaduhan.
Famine - Kebuluran

Nota kaki : Strife ni cuma wujud dalam Series Charmed.
nama lain utk dunia realiti adalah Pestilence


Nak tahu apa maksud Pestilence dalam bahasa melayu :


So tang mana bukti kata 20 tahun lepas ?
buktinya di sini :




Nah i bagi hint sikit cerita dia macma mana :


**Team 4 orang ni dia ada dated line kena ikut. dated line diorang kena sebelum pukul 7.30 malam***
**Dalam series ni dia ada countdown timer. cuba ambil jam stopwatch set masa ikut countdown timer tu**
Menakutkan ! Kenapa? Sebab Countdown timer tu SELARI dengan masa di realiti kita.









Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 24-1-2021 02:52 PM | Show all posts
ini semua flet pkns
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-1-2021 02:58 PM | Show all posts

dalam series tu . kakak diorang ada hubungi diorang menggunakan
papan spirit yang utk puja roh tu.
dia cuma point ke huruf  4 H O U R

20 tahun lepas masa i tengok cerita tu i ingatkan lagi 4 jam dia nak mati
rupanya perkataan tu merujuk 4 Horse. ( 4 lelaki berkuda )
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2021 03:09 PM From the mobile phone | Show all posts
suka tgk citer ni dedulu...arp netflix maskkan balik citer ni.
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2021 03:09 PM | Show all posts
lepas ni keluar pula series 4 lelaki naik grab chamander, pikachu, mojako, sailormoon
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2021 03:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Power of three will set us free,
Power of three will set us free,
Power of three will set us free.

I am light,
I am one the strong to fight,
Return to dark where shadows dwell,
You cannot have this Halliwell,
Go away leave my sight,
And take with thee this endless night.

Prudence, Penelope, Patricia, Melinda,
Astrid, Helena, Laura and Grace,
Halliwell witches stand strong beside us,
Vanquish this evil from time and space.

Fav series iols masa zaman sekolah. Iols anggap hiburan & tak mengganggu-gugatkan aqidah iols
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2021 04:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Manakala iols dolu2 tgk martin mystery jah...

Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2021 05:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 24-1-2021 03:11 PM
Power of three will set us free,
Power of three will set us free,
Power of three will set us free. ...

Btol...pokok pon sama
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2021 07:50 PM | Show all posts
citer ada up balik kat astro tahun lps
channel yg tayang series lama2
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-1-2021 09:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Innrukia replied at 24-1-2021 11:50 AM
citer ada up balik kat astro tahun lps
channel yg tayang series lama2

Dia tayang sampai season 3 je.
Episode yang dia tayang kat astro yang
Episode atas tu la.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-1-2021 09:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Skuau replied at 24-1-2021 07:09 AM
suka tgk citer ni dedulu...arp netflix maskkan balik citer ni.

Kalau u tgk kat astro.. diorang ada tunjuk balik series ni. Tapi lagu intro di ubah.
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2021 09:36 PM From the mobile phone | Show all posts
gigahertz replied at 24-1-2021 09:33 PM
Kalau u tgk kat astro.. diorang ada tunjuk balik series ni. Tapi lagu intro di ubah.

kat channel mana?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-1-2021 09:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Skuau replied at 24-1-2021 01:36 PM
kat channel mana?

hit channel.
Knighrider pun ada.
Tapi biasanya knight rider tu baru je lepas habis
Charmed. Habis knightrider . Siar charmed balik
Pusing2 situ je la episod dia.
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2021 11:53 PM | Show all posts
masyaAllah

rupanya wabak dan bencana ini kerja manusia

bukannya Yang Maha Kuasa

wallahualam
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-1-2021 12:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Churchill replied at 25-1-2021 03:53 PM
masyaAllah

rupanya wabak dan bencana ini kerja manusia

Dalam Drama tu Four Horseman
Bukan demon bukan warlock.
Tidak boleh di hapuskan oleh Charmed.
Tiada potion. Tiada vanquish spell.
Tiada detail di Tulis dalam book of shadow.
Kalau dah itu takde ini takde apa point series
Ni sebenarnya?
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2021 02:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Misteri ni
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2021 02:41 PM | Show all posts
antara cerita kesukaan dahulu kala
prue piper phoebe & paige...
rasanya cerita ni lepas 9O21O kan? sebab duk ngekor kemana si shannen doherty ni pegi
sekarang pn kdg2 tu jengah gak channel astro Hits
keluar segala cerita2 lama..

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-1-2021 07:31 PM From the mobile phone | Show all posts
She-Ra replied at 27-1-2021 06:41 AM
antara cerita kesukaan dahulu kala
prue piper phoebe & paige...
rasanya cerita ni lepas 9O21O kan ...

Beverly hills tu ke?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-1-2021 08:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Supersirap replied at 27-1-2021 06:30 AM
Misteri ni

Nak tau tak apa lagi suspen?
4 horseman tu kejenya nak musnahkan dunia.
Diorang ada due date kena follow.
Kena sebelum 7.30pm.
So kat tepi kanan skrin tv akan ada countimer.
Berapa jam tinggal.
I ambil stopwatch i ikut kira.
Mmg tepat kiraan dalam tv tu.
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2021 11:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Memang detail film ni
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list