Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
1815
View
38
Reply

[LAIN-LAIN] CERITA CERITA SERAM DI TV

[Copy link]

Author: bluebutter    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 18-2-2021 11:16 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by eddlisa_uyuk at 23-2-2021 09:38 AM

Hi semua.

I tak tahu nk salur pada mana.
Benda ini selalu menggangu pikiran I.

Kenapalah ya, makin hari makin banyak cerita seram ditv rumah. Contoh senang, hari ini ada the shutter, dukun santet, aku yang bergelar isteri (case pakai susuk). Belum lagi cerita hantu siam. Boring okay, I dahlah selalu lepas senam (dalam rumah) ambil nafas, nak rehat rehat jap sambil tgk tv, asal tukau tukau remote, naaaaaahhhh cerita seram.

Tak boleh kah syarikat tv ni buat story budak remaja happy happy ke, cerita masalah rumahtangga ke cam cerita favourite I dulu iaitu cerita Nur. Kan best je if nk tgk.

Ini bila tertengok waima iklan or tertengok jap masa tukau tukau remote tu, semua terpahat di ingatan. What was seen cannot be unseen nomore kaedahnya.

I is sakit hati okay. Tolonglah pihak suap cerita tv ni. Apalah salahnya buat cerita happy happy bukan cerita bulu roma meremang...
IMG_20210210_204153.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 18-2-2021 11:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa kaitan masalah ang dengan gambar tangan berlumuih tu?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-2-2021 11:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Tu  ala ala slime le tu. Cerita seram kan effect dia cam tu.
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2021 11:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Ko tgk ci je
Realiti jenayah
Bkn cerita ceriti seram
mengarut je semua tu
Dh tu takut
Mcm bodoh je

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-2-2021 11:37 PM From the mobile phone | Show all posts
supernaturalee replied at 18-2-2021 11:34 PM
Ko tgk ci je
Realiti jenayah
Bkn cerita ceriti seram

Ish tak baik tau cakap I bodo...

Bukan I tgk. I tukau tukau remote, itu yg tertengok.

Tapi cam ne ek nk kabo ke syarikat tv supaya decline cerita ceriti seram ni dari air on tv?.
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2021 11:46 PM From the mobile phone | Show all posts
bluebutter replied at 18-2-2021 11:37 PM
Ish tak baik tau cakap I bodo...

Bukan I tgk. I tukau tukau remote, itu yg tertengok.

Literally je
Not really meant it

Klu di astro ada channel boo yg special tyg filem2 seram walaopon filem seram yg hado

Tp iols noticed channel prima bnyk drama2 seram
Teruk sgt dh sbb terlalu bnyk tp cliche
X berkualiti
Aspek teknikal tangkap muat
Bab lakonan jgn ckp lh
Wtk hantu tu lg pandai berlakon

Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2021 11:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Ai lama xtgk tv,tp kalau search pn ai cri citer seram jgk..hihihi~

Tp skrg dah kureng sket sbb byk unsur2 lucah..ai cari plak y crime/mystery/detective.. skrg layan Busted S3...kalau pegi utube plak layan reddit komen ngn video psl incidents or documentari..hehehe~
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2021 12:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Uols tgk channel oasis or goshop dh ler..
oasis habis seram pun citer tanah kubur yg dh ulang pat blas kali
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2021 03:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Saya lagi suka cerita seram Tapi kena ada orang sekali la kat rumah baru berani tengok. Kalau sorang2 kirim salam je la
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2021 03:47 AM From the mobile phone | Show all posts
tgok neflix jer lg puas hati.
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2021 07:20 AM From the mobile phone | Show all posts
SecretLuv replied at 19-2-2021 03:07 AM
Saya lagi suka cerita seram Tapi kena ada orang sekali la kat rumah baru berani tengok. Kalau s ...

meh i temankan you
i pun suka citer sherammm
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2021 07:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku pun penakut. Langsuir selalu hinggap atas atap umah berjalan2 macam kaki ayam. Dulu sorang pakcik ni membela ilmu..sejak dia dah tak waras belaan dia tak bertuan. Hinggap atas atap jiran

Ada satu malam tu aku bermimpi pregnant 7 bulan. Aku cakap kat mak, dissapointed giler aku jaga diri tak buat apa2 camne orang boleh pecah masuk rumah buat aku peknen. Taktau camne nak idup pasni

Aku pon terjaga syukur nak mati mimpi je. Terus jadi berani..kalau aku nampak langsuir ni aku kekah dengan tuan dia sekali. Janji maruah aku terpelihara, org lain boleh arwah k. Sejak haritu langsuir tak mari. Kalau tak dah dua tahun bertenggek malam2
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2021 08:09 AM | Show all posts
Setahu aku citra astro jer yg tgh tayang dukun santet

shutter bagai smlm

setakat 1 channel tu jer

kan byk lg ade channel lain yg bleh

ditonton
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2021 08:44 AM From the mobile phone | Show all posts
I tak minat cerita seram....
I minat cerita yang tunjuk survival skills....
Tak kisah la atas sebab apa.... Kapal terbang terhempas kat pulau ke, selamatkan diri dari perang ke, nak lari dari alien ke, zombie ke, bencana alam ke....... Apa2 la alasan survival....

Cerita seram ni buat orang takut je malam2 nak gi bilik air or turun pergi dapur....
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2021 08:49 AM From the mobile phone | Show all posts
I kalau cter seram ok lg...tp kalau tgok channel crime&investigation tu..ada tnjuk case2 betul ada gmbr darah ke mayat betul..
Ha tu tringat2 la..prnh skali tdo sorg kat rmh..
Ttgok kes psl ppuan kena kelar dkt leher...darah penuh..lpas tu masuk tdo..tbangun tgh malam..meremang ats kpala..lain macam betul rasa..
Cpt2 i bangun ambik wudhuk then baca2 surah..
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2021 09:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak payahlah tengok
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2021 09:36 AM | Show all posts
I SUKA citer ceo kompeni yg ada bisnes juta2

pastu hero berzina sana-sini, mmg la tak tunjuk aksi zina, tp sedar 2 awek pregnant pastu gaduh ...

pastu mak bapak tak suka..

Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2021 11:24 AM | Show all posts
astro ada bnyk channel..mcm2 ko blh tgk..

takpun tgk nickelodeon je la..tu takde cerita seram
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2021 11:32 AM | Show all posts
iols pulak seram tengok gambar tangan tu? dah macam ropa yak yak pon ada?
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2021 11:40 AM | Show all posts
Tk perasan plk Bnyk citer seram kat tv..sy tgk myfreeview je..tp tv hijrah pun adarancangan  seram jugak sikit2
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list