Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
13031
View
109
Reply

Jom kenal siapa dia Pelakon Drama Imam Shah, Suami Hannah Delisha

[Copy link]

Author: piao       Show all posts   Read mode

Author
Post time 19-2-2021 07:22 PM | Show all posts |Read mode
Jom kenal siapa dia Pelakon Drama Imam Shah, Suami Hannah Delisha

Siapa Imam Shah? Muhammad Imam Shah Abdul Mutalib yang lebih terkenal sebagai Imam Shah merupakan seorang pelakon lelaki kelahiran Singapura.


Namanya menjadi tular lewat ini selepas mendirikan rumah tangga dengan aktres jelita, Hannah Delisha.



Biodata / Profile / Latar Belakang

  • Nama penuhnya, Muhammad Imam Shah Abdul Mutalib.
  • Dikenali dengan nama popular, Imam Shah.
  • Berumur 32 tahun.
  • Kelahiran Singapura.
  • Berkecimpung dalam dunia hiburan sebagai seorang pelakon dan model.
  • Antara drama Singapura yang dibintanginya termasuk Mengejar Mentari, S.O.S, Firasat, Firasat 2, Saga, 31 Disember, Faculty dan Saga 2.
  • Kemunculannya di kaca televisyen Malaysia menerusi siri Lafazkan Kalimah Cintamu (Astro Ria) dan Kau Yang Pertama (TV3).
  • Berkahwin dengan Hannah Delisha yang juga pelakon kelahiran Singapura pada 18 Februari 2021, selepas lima tahun berkenalan.
  • Laman sosial Instagramnya atas nama akaun @imamemy telahpun mencatatkan lebih 120,000 pengikut.



Fakta Menarik

  • Anak kepada pelakon veteran, Mariana Yati.
  • Sepupu kepada aktres Nadiyah Shahab.
  • Menyifatkan dirinya sebagai seorang yang amat pemalu dan gemar membuat hal sendiri.
  • Gemar meluangkan masa di gimnasium.
  • Penuntut seni silat, tinju dan muay thai.
  • Mengutamakan peningkatan kualiti dalam lakonan, sekaligus mengetepikan soal populariti.
  • Gemarkan privasi, justeru jarang berkongsi foto di Instagram.
  • Takut berhujah di pentas kerana sifatnya yang mudah menggelabah C bak karakter ibunya!
  • Memegang prinsip yang diperturunkan oleh ibunya, berbunyi C apabila seseorang berasakan dirinya adalah yang terbaik, itulah jalan pada kemusnahan kerjayanya.
  • Meletakkan pelakon Bront Palarae sebagai idola dalam karier lakonan.





















Kredit foto: Instagram Imam Shah

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Author
 Author| Post time 19-2-2021 07:24 PM | Show all posts
muka SINGAPOREAN SGT....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-2-2021 07:24 PM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2021 07:26 PM From the mobile phone | Show all posts
muka dak dak bbnu dan tak sehensem mana utk bini yg secantik hannah..maaf terjujur. btw, tahniah moga bahagia ke syurga!!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-2-2021 07:50 PM | Show all posts
Masukkeluar replied at 19-2-2021 07:26 PM
muka dak dak bbnu dan tak sehensem mana utk bini yg secantik hannah..maaf terjujur. btw, tahniah mog ...

hahaha hensem di mata hannah ok la.. buat apa hensem di mata jantan2 lain yg melepas
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2021 07:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Masukkeluar replied at 19-2-2021 07:26 PM
muka dak dak bbnu dan tak sehensem mana utk bini yg secantik hannah..maaf terjujur. btw, tahniah mog ...

hes cute btw ... tak payah nak judge org sgt ... semua bende nak judge

adoyaii
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2021 07:54 PM From the mobile phone | Show all posts
adelea replied at 19-2-2021 07:53 PM
hes cute btw ... tak payah nak judge org sgt ... semua bende nak judge

adoyaii


hey, bila masa aku judge?

aku komen psl kurg hensem je, bkn aku komen psl perangai dia. come on! chillax lah. setiap org ada taste dan pdgn berbeza..lol!
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2021 07:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Masukkeluar replied at 19-2-2021 07:54 PM
hey, bila masa aku judge?

aku komen psl kurg hensem je, bkn aku komen psl perangai dia. come ...

judge la tu ...
hensem ke tak hensem ,
bukan taste ko ke ..

tuhan dah tulis dia jodoh hannah
yg ko nak kata dia tak hensem tu , tak luak pon kat hannah ... ...

klu x nak judge tak payah ckp apa
ckp bende yg elok2 je tak boleh kah ?
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2021 07:58 PM From the mobile phone | Show all posts
muka nampak remaja walaupun umo dah 32, dan badan agak tinggi tegap sasa juga
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2021 08:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Gambar yg terkangkang tu arash mohd ke
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2021 08:02 PM From the mobile phone | Show all posts
adelea replied at 19-2-2021 07:57 PM
judge la tu ...
hensem ke tak hensem ,
bukan taste ko ke ..

ko kenapa emosi? relax sikit boleh? aku komen pn ok what tak herdik tak hina pun..
mmg dh jodoh dia dan pilihan dia so? aku just komen based on taste aku pdgn aku.

btw, ko tak nampak ke aku siap komen wish moga berbahagia?
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2021 08:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Cute mukanya. Manis bila senyum. Rezeki masing2 dpt psangan masing2. Org singapore jgk pilihan hannah.. Senang nak balik kampung ye dak
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2021 08:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Biarlah masuk keluar nak komen.. itu pendapat dia xkan nak sama ngan pendapat ko bak kata p ramlee... tak hensem takpa janji manis ada
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2021 08:06 PM From the mobile phone | Show all posts
umbut replied at 19-2-2021 08:05 PM
Biarlah masuk keluar nak komen.. itu pendapat dia xkan nak sama ngan pendapat ko bak kata p ram ...

tiba tiba aku kena marah..tekejut aku.
aku komen based on taste aku pn dikata aku judge..pelik pelik la manusia sekarang..lol!
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2021 08:10 PM | Show all posts
I baca kat mana entah yg heols pernah berlakon dengan arwah M Rajoli bila heols kecik
Kat ig pon ada up gambar arwah
Gitu deep nya I stalk si ig imam ni
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2021 08:11 PM From the mobile phone | Show all posts
ok la, bila tgk balik mcm sesuai je dgn hannah. badan pun sedap2, x keding x gemuk.
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2021 08:17 PM | Show all posts
Masukkeluar replied at 19-2-2021 07:26 PM
muka dak dak bbnu dan tak sehensem mana utk bini yg secantik hannah..maaf terjujur. btw, tahniah mog ...

jujur betul uols
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2021 08:22 PM | Show all posts
Helokkk ja wey..
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2021 08:24 PM From the mobile phone | Show all posts
apa kaitan imam ni dgn arash mohd?
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2021 08:28 PM From the mobile phone | Show all posts
mybe la dia ni tk kacak. but so manis and kiut. muka tak padan ngan umor.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list