Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
3307
View
35
Reply

[Tempatan] Marah Rider Motosikal hampir langgar anaknya, Lelaki Ini ‘Balas Dendam’ Tabur Pasir Atas Jalan Raya

[Copy link]

Author: YgBenar    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 23-2-2021 12:49 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode


Beberapa hari lepas tular satu rakaman video seorang penunggang motosikal merakam seorang lelaki baru ‘selesai’ menabur pasir di sebuah selekoh jalan raya.

Nasib baik penunggang motosikal ini tidak membawa motosikal dalam keadaan yang laju, jika tidak mungkin dia akan menjadi mangsa ketika itu.

Rata-rata ramai berkongsi komen tidak berpuas hati atas tindakan lelaki itu umpama ‘marah nyamuk, kelambu dibakar’.

Oleh kerana hanya disebabkan kesalahan seorang penunggang motosikal lain, dia mahu balas dendam kepada kesemua penunggang motosikal.

Terdapat satu screenshot perbualan Whatsapp antara kawan lelaki tersebut telah tersebar di grup WhatsApp.

Jelasnya, dia mengakui melakukan perkara tersebut kerana ‘geram’ dengan penunggang motosikal lain yang pernah hampir melanggar anaknya.

Apa yang dilakukan oleh lelaki ini bukan sahaja menyusahkan semua orang, malah boleh meragut nyawa pengguna jalan raya yang lain.

Diharapkan tindakan tegas diambil terhadap perbuatan tidak bertanggungjawab seperti ini agar tidak berulang di kemudian hari.
IMG_20210223_003727.jpg
IMG_20210223_003839.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 23-2-2021 01:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Perangai buruk seburuk bdn..sorry for body shaming..
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 01:40 AM From the mobile phone | Show all posts
penunggang motor yg hampir nk langgar anaknya......senyum jer.(agaknyalah...)
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 06:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Bodohnys! Suku sakat dia takde yg bw motor ke
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 08:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Kadang2 tgk rider atas jalan dah mcm samseng. Kalau jalan tu ade 3 lane, semua dorang nak konker. Bila bagi signal nak memotong, motor dah hon2. Tu belum lagi yg makan angin atas jalan. Duk tengah2.
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 08:31 AM | Show all posts
drivethru replied at 23-2-2021 08:16 AM
Kadang2 tgk rider atas jalan dah mcm samseng. Kalau jalan tu ade 3 lane, semua dorang nak konker. Bi ...

hon je.. dah tau dia nak bawak slow, masuk la jalan motor (kalau ada jalan motor).
hon jee.. kalau aku bawa kereta atau motor, spesis macam ni, hon jee, jangan cucuk2.
tapi hon pendek la. bukan hon panjang.
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 10:37 AM | Show all posts
kawasan cmni rider layan corner lutut jejak muka bumi. harap rider2 berkenaan insaf.
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 10:41 AM | Show all posts
anak die main tengah jalan ke? patut die la marah anak die sebab main kt tmpt yg merbahaya
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 10:48 AM | Show all posts
drivethru replied at 23-2-2021 08:16 AM
Kadang2 tgk rider atas jalan dah mcm samseng. Kalau jalan tu ade 3 lane, semua dorang nak konker. Bi ...

saya pun selalu hadapi perkara yg sama.kita tgk side mirror motor tu jauh lagi, kita pun bagi la signal nak tukar lorong, trus rider tu gelupor pulas minyak pasal nak hon kita
apa punya bangsat la jenis manusia camtu
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 12:59 PM | Show all posts
bese la rakyat msia buat salah dulu baru minta maaf
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 01:16 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 01:18 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 01:19 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 01:21 PM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 01:23 PM | Show all posts

ada ka kesalahan jalanraya atas tajuk
kesalahan = pemandu menabur pasir


Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 01:28 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 01:31 PM From the mobile phone | Show all posts
user.name replied at 23-2-2021 01:18 PM

Lanun mana terlepeh ni?
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 01:37 PM From the mobile phone | Show all posts
user.name replied at 23-2-2021 01:28 PM

Heols penunggang basikal ke jual beskal jah? Bdn x serupa aktiviti yg dibuat
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 01:43 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 03:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Lain kali nak tabur buat laa mlm2..
Kan tak pasal glamer dah..
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list