Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
14126
View
288
Reply

[Tempatan] Tolak vaksin n Bandingkan Sijil Degree Dengan Dajal, Zul Yahya Perjelas Berhentikan Anak Sekolah.Dajjal besar on the way

[Copy link]

Author: YgBenar    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 23-2-2021 01:37 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
pelakon veteran tanah air, Zul Yahya pula tampil dengan pendapatnya sendiri apabila mengatakan wabak berbahaya C0VID-19 ini adalah kononnya konspirasi yahudi untuk mengawal pergerakan umat Islam.

Bahkan, posting Zul Yahya dengan mengatakan Dajjal besar on the way juga sungguh mengeIirukan ramai.

Dalam pada masa yang sama juga, dia mengakui sebagai ibu bapa, dia terpaksa menghentikan anak-anaknya ke sekolah kerana ingin memberi penekanan lebih kepada ilmu akhirat.

Bukan kami tidak ambil berat tentang masa depan mereka tapi kami nak anak kami lebih berjaya. Ilmu akhirat itu lebih penting dari segala-gala ilmu, tulisnya tanpa menyembunyikan pandangannya.

Jelas Zul, dia tidak menidakkan sistem persekolahan di Malaysia sebaliknya percaya pada ketentuan qada dan qadar serta rezeki Allah.

Dunia semakin tua takkan tak nampak, sistem yang datang kepada kita hari ini luar biasa dan ramai yang rasa boleh hidup lama.

Saya sendiri sudah berusia 50 tahun, apa akan jadi pada 50 tahun akan datang. Bagaimana agama dalam diri anak-anak kita? Mampukah degree dan master menyelamatkan mereka daripada dajal? soalnya lagi.

Terdahulu, Zul berkongsi pandangannya untuk tidak meneruskan persekolahan anak-anaknya di Instagram dan Facebook hingga mencetuskan pelbagai keraguan dan provokasi.

Kami ibu bapa berhentikan anak-anak kami dari sekolah bukan kerana tak ambil berat masa depan mereka tapi kami nak anak-anak kami lebih berjaya di akhirat kelak. Insya-Allah.

Ilmu akhirat itu lebih penting dari segala-gala ilmu, tulisnya hingga dituduh sebagai ekstrimis agama.

Mengambil contoh daripada dirinya sendiri yang tidak punyai sijil persekolahan, Zul menegaskan rezeki akan mencurah-curah sekiranya tidak putus usaha.

Sijil pada anak-anak pun belum tentu berikan kehidupan. Saya pun SRP tak ada, menulis pun tak pandai tapi Allahuakbar, Allah bagi rezeki macam-macam bentuk.

Yang penting usaha, kalau ada sijil tapi malas tak guna juga.

Menjengah ruangan komen, rata-rata menolak pendapatnya tentang memberhentikan anaknya ke sekolah. Ramai mengatakan, ilmu dunia dan akhirat seharusnya bergerak seiring.
IMG_20210223_012139.jpg
IMG_20210223_012154.jpg

Rate

3

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 23-2-2021 01:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Sohai on the way.

Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 02:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Bagus lah.... Yahudi tidak perlu gunakan jarum halus untuk ummah begini untuk tunjuk kan kebodohan sendiri... Apa benefits dajjal dapat dari golongan dumbtarded begini....
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 02:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Ye ke dia tak pandai menulis???
abis tu ada ig semua tu, siapa tlg taipkan?
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 02:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Time dia kecik2 dulu best jer blh sekolah blh bkawan pstu time jdi retis best je enjoy sana enjoy sini tapi time anak2 ko nak mnidakkan hak diorg nk dptkn pndidkan, nk bkwn etc2.

Apa ko ingat budak yg bsekolah ad degree suma to xblajar lgsg ke bab akhirat..? Omg sebijik perangaii hantu gigi penjarakkan sosial yg duk kelate nun
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 02:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia pun cari rezeki guna nama dia sebagai retis. Kalau tak, kutip tong sampah je la
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 03:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Biarkan aje golongan ginih aku tolong ketawakan aje
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 03:10 AM From the mobile phone | Show all posts
habis anak kau esok nak kerja apa..
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 03:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Asdira replied at 23-2-2021 02:04 AM
Ye ke dia tak pandai menulis???
abis tu ada ig semua tu, siapa tlg taipkan?


dia ex sekolah raja chulan kot ...
mohong tak tau menulis ...

dia cuma x pas srp jaa
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 03:35 AM From the mobile phone | Show all posts
lattehazelnut replied at 23-2-2021 03:10 AM
habis anak kau esok nak kerja apa..

Dia wariskan restoren dia kot kt anak2 dia..
Ada rstoren dia pernah masuk jjcm..

Baidewei,dia boleh tagteam dgn bewak da..acah2 kutip ilmu akhirat n tinggalkn ilmu akademik..ibarat amek fardhu 'ain tp tinggalkan fardhu kifayah..xbelajar sirah Nabi dan sahabat agaknya..xtaw pasal ilmuwan Islam agaknya..bangga tak berpelajaran tggi,tp gigih nak ajar anak?golongan munafik makin ramai kt msia nih..
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 03:44 AM | Show all posts
soo pelik kenapa fikiran dia boleh jadi macamni?
adakah anak tu dah di anggap tiket untuk dia ke syurga?
dia sedar hidup dia sebelum ni lalai lepastu dia nak gunakan anak pulak sebagai tiket untuk dia ke acanerr?
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 04:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Kesian ank2 pepaya...
Utk jd ummat Muhammad yg baik tak perlu terlampau ekstrim sampai mcm tu...
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 04:33 AM From the mobile phone | Show all posts
org mcm ni x pelik pun kalau 1 hari nanti mengaku diri tu tuhan.
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 04:37 AM From the mobile phone | Show all posts
haifawehbe replied at 23-2-2021 04:33 AM
org mcm ni x pelik pun kalau 1 hari nanti mengaku diri tu tuhan.

Hahahhahahah good point
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 04:55 AM From the mobile phone | Show all posts
CikYaYaYa replied at 23-2-2021 02:22 AM
Time dia kecik2 dulu best jer blh sekolah blh bkawan pstu time jdi retis best je enjoy sana enjoy si ...

Beza budak xsekolah kenal agama dgn budak bersekolah kenal agama.

Agak harsh. Tapi ingat ilmuan Islam tu cikai2 bab dunia ke? Ilmu dunia mereka mengubah landskap dunia tau.
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 05:07 AM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 23-2-2021 05:19 AM

kalau bagi org yg bukan ahli cakap macam ni. la- bukan melalui ilmu  yg benar  so ...artis bukanlah uswatun hasanah  pun.  atau suri teladan yg baik pun. i mean tak menghairankan kalau benda benda ni perpacul dari golonan seperti ini.

tak pelah baguslah - bagi org  vaccine  yg lebih memerlukan.

Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 05:17 AM | Show all posts
Baguslah semoga lebih ramai manusia seperti dia tu!

Tetapi jangan menyalahkan bangsa lain jika keturunan kamu semakin ketinggalan
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 05:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Bukan ke bagus klu seimbangkan? Punya la islam ada melahirkan ramai ilmuwan
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 05:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Sian kan ank2 dia je
Dapat bapak gini
Wife dia cemana la ntah, terpaksa menurut persis iza zaim
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 05:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Mmg ilmu akhirat penting, tapi skrg anak2 ko hidup kt dunia ke kt akhirat? Hidup biar balance. Tuhan pun tak free2 turunkan nasi kt ko atas dunia ni unless ko usaha utk dptkan nasi.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list