Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
8111
View
127
Reply

"Tak Bergeser Ke Dengan Luka, Seriau Tengok!" -Scha Alyahya Dikecam Pakai Seluar Jeans Ketika Berpantang

[Copy link]

Author: Cari-Saiful       Show all posts   Read mode

Author
Post time 23-2-2021 09:23 AM | Show all posts |Read mode
Scha Alyahya baru sahaja melahirkan bayi perempuan dua minggu lepas.


Namun baru-baru ini perkongsiannya di Instagram telah berjaya mencuri perhatian netizen.




Foto: IG




Isteri kepada Awal Ashaari ini dilihat sangat cantik mengenakan kemeja dan seluar jeans.


Difahamkan Scha membawa bayinya untuk melakukan pemeriksaan di hospital.


  



Apa yang menjadi kecaman adalah dia memakai selaur jeans semasa berpantang.


Ramai yang kurang senang dan tertanya-tanya bagaimana Sacha boleh selesa memakai pakaian yang ketat selepas menjalani pembedahan.




  



  



Tak bergeser ke dengan bekas jahitan di perut, soal mereka.


Netizen pula yang rasa nyeri dan seriau.


Bagaimanapun Scha tanpil memberi penjelasan. Katanya dia memakai maternity jeans yang sesuai untuk wanita hamil.




  



Aduhai netizen pun. Kalau Scha rasa tak selesa atau sakit mestilah dia tak pakai kan?


Apa pun tak sabar nak tengok muka bayi keduanya. Mesti comel macam Lara Alana! -CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 23-2-2021 09:41 AM | Show all posts
seluar tu besar, kaki scha ni kan halus..
kalau sakit..tau la die tak pakai
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 09:43 AM | Show all posts
ye betul
aku pun nampak besar.
apa saje netz ni
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 09:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia selesa memakainya.
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 09:49 AM | Show all posts
Edited by AshkieLa at 23-2-2021 08:59 PM

alaaa sebok nya netizen.
kalau sakit, dia tak pakai laa...
aku ni 4x czer...
tau je bende ni okay... tade hal nak pakai jeans ke ape.. janji jenis high waist bukan jenis celana pendek...underwear pun sama... lebih bagus kalau pakai jenis underwear terus mcm girdle sbb dia support perut tak bergoyang..  
yang kecoh tu silap2 tak pernah kena czer pun...

Go Schaaaaa... hot mama...

Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 09:51 AM | Show all posts
macam netizen yg rasa sakit dia..lantak la dia nak pakai dia yg rasa pun..sudut positive, concern sgt netizen ni. hikhikhikhik
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 09:51 AM | Show all posts
ini pun nak kecam ke?. Yang pakainya dia.....kalau sakit pun dia yang sakit. Pandai dia lahhhh
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 09:53 AM From the mobile phone | Show all posts
asal tgk org lain macam seksa je lepas c section.....kuat tul badan scha.....jgn bentan udoh... mana nak jaga baby lagi ...
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 10:08 AM | Show all posts
Kancilkering replied at 23-2-2021 09:53 AM
asal tgk org lain macam seksa je lepas c section.....kuat tul badan scha.....jgn bentan udoh... mana ...

Sebenarnya ok je c sect. 24 jam lps czer, Dr akan suruh kita bangun dan try slow walk.Yang perit kalau tak jaga tempat czer tu betul-betul.Tu yg boleh kena jangkitan. Asalkan kawasan czer tu kering, ok je. Tak boleh baring je.lemau badan.
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 10:19 AM | Show all posts
Dia czer ke? Buka normal?
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 10:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Apa masalahnya? Iols lepas czer pun pakai seluar..
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 10:34 AM | Show all posts
standard acik2 kepam harus pakai kain batik lepas beranak.
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 10:39 AM | Show all posts
iosl pun lepas 2 minggu ceaser pakai jeans gak ke hospital utk follow up.. takkan la nak pakai kain batik kot.. balik rumah berkain batik la balik...  jeans pun jenis yg lembut ada besar.. lagi pun kat dlm kan pakai seluar dlm... takkan selama pantang ngan kain batik tak pakai seluar dlm dah tu pad tu nak letak ke mana? aiyooo netizen pun...
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 10:42 AM From the mobile phone | Show all posts
aotearoa replied at 23-2-2021 10:08 AM
Sebenarnya ok je c sect. 24 jam lps czer, Dr akan suruh kita bangun dan try slow walk.Yang perit k ...


agak nye yg i tgk mak
mak jenis whining ...manja....je yg tu x leh ni x leh....
tapi betul le luka tu kene jaga ...takut kene infection
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 10:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku pun pakai jeans lps czer ke spital
Jahit sejengkal je kat bwh perut
Pinggang seluar, ats lg dr perut so nak kena jahitan celah mana
Kalau xtau xpayah la komen
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 11:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Apa masalahnya. Kan pakai underwear, pakai pad lagi.. iols lepas beranak normal pun pakai jean, palazzo or skirt p check up anak kuning n cek jahitan..

Geli la tengok ibu2 yg p klinik dengan pakai kain batiknya.. pakai sweater kepam. Baju basahan kat rumah lengan pendek dengan tocang tinggi. Macam yendonn dah tengok..

Bergaya la sikit..mcm Scha ni. at least pakai la baju elok sikit walaupun baru lepas beranak.
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 11:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Ikut dia lah nk pakai seluar jin ke seluar toyol ke...sebok je....acik2 pakai kain btik jelah
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 11:16 AM | Show all posts
scha halus pakai jeans longgar dan jenis  material nyaman lagi mahal.
chu ols  yang nyibuk tu kepam,
peha gemuk  bila pakai jeans bergesel sebab tu cannot relate kan?
heheh
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 11:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Kepam sgt netizens ni. Org tu dah anak dua tau lah dia apa nak buat n apa nak pakai utk selesa.
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 11:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Longgar je jeans dia pakai tu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list