Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
84341
View
1126
Reply

Rela Mati - Suhaimi Saad Tolak Vaksin COVID-19

  [Copy link]

Author: piao    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 4-3-2021 06:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Korang mengutuk dia
Korang belum tahu ape itu saman
Standby korang kena saman
Ayokkkk
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 4-3-2021 06:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Jom le kita pakat amin kan ramai2
Amin ya rabal alamin
Semoga doa Sohai utk mati dimakbulkan Allah dgn segera..
Harap nya bila dia mati, anak2 dia akan dpt kehidupan yg lebih baik.
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2021 06:03 PM From the mobile phone | Show all posts
namieamuro replied at 4-3-2021 05:42 PM
nak pegi dgn ape. duit pun perabis makan kedai saje. sewa rumah pun byr tak byr sampai tuan umah s ...

Rumah sewa skrg pun dia buat hal jugak tak mau bayar ke? Apa punya org camni.

Cakap pung pang konon paling beragama tp fail sefail2nya
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2021 06:06 PM | Show all posts
kalau ttindakan dia x memberi kesan pada org lain xpe,
aku rasa xde masalah dan xperlu paksaan,

Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2021 06:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Harap dah sediakan siap-siap kos nak kebumi semua tu.

Kalau kat tempat I ni, seribu lebih ringgit.
Okay lah tu. Bukan berpuluh-puluh ribu macam bangsa/agama lain kena bayar.

Jangan pulak tak kisah mati, tapi kos kebumi segala kau pun tak bother nak prepare sebelum kau mati.
Itu bertentangan dengan ajaran islam ya.

Kos kebumi, kau yang kena tanggung.....dari harta yang kau tinggalkan.
Jangan kau nak suruh ina guna duit dia, atau kau suruh anak-anak kau guna duit mereka atau minta orang awam untuk tanggung kos pengebumian kau.

Melainkan kes fakir bebenar lah.

Tapi kau tak fakir pun kan sohai?
So, be prepared lah ye segala kos pengurusan jenazah kau esok.

Nak ingatkan je ni.....jangan sentap pulak.
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2021 06:12 PM From the mobile phone | Show all posts
serinegara replied at 4-3-2021 06:09 PM
Harap dah sediakan siap-siap kos nak kebumi semua tu.

Kalau kat tempat I ni, seribu lebih ringgit ...

Dia asnaf yg mampu hari2 makn kt luar dgn ank beranak dia yg ramai itu.  
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2021 06:19 PM From the mobile phone | Show all posts
mybabyyou replied at 4-3-2021 03:33 PM
betul agreed...sian anak2 and wife


Takpyh nk kesian kan bini lembam dia tu.  Sama je naik peel dgn laki gigi penjarakan sosial ni
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2021 06:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Jap. Sohai ni cucuk bcg x? Bcg tu kan vaksin. So, kalo kat bahu tu ada tanda bcg, sila korek. Tolak sgt vaksin kan?
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2021 06:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Ade satu komen kt fb
Biarlah dia ni mati, bukan ade public holiday untuk dia pun

Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2021 07:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Ala ko xyah kecoh nk kabo kt medsoc pun org tau ko xkan amik vaksin covid tu..dah antivak bodoh mcm kau ni memang la tolak semua vaksin pp
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2021 07:50 PM From the mobile phone | Show all posts
akhir zaman nnti akan ada 73 golongan hanya 1 golongan sj masuk syurga... Ak terpikir adakah ak termasuk antara 72 golongan tu... Ak rase 1 golongan tu mesti bertongkah arus ngn 72 golongan
Adakah mamat ni golongan yg satu
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2021 07:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak paham aku.
Knp mesti dia nk tag Ebit Lew?
Nk minta bantuan?
Nk minta perhatian?

Ygvpasti.. nk tumpang populariti.

Puuihhh.. ko tu dh la sendu
Screenshot_20210304_195024_com.instagram.android.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2021 07:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Gigih dia bersocmed ye.....ingatkan zuhud...
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2021 07:59 PM From the mobile phone | Show all posts
PeriukApi replied at 4-3-2021 07:52 PM
Tak paham aku.
Knp mesti dia nk tag Ebit Lew?
Nk minta bantuan?

Apa motif nak tag EL, sapa yg samakan?

Perasan, atau dia mmg umpan besok EL dtg kasi bantuan ke apa?
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2021 08:04 PM From the mobile phone | Show all posts
immaryjane replied at 4-3-2021 06:24 PM
Ade satu komen kt fb
Biarlah dia ni mati, bukan ade public holiday untuk dia pun

ni kelako haha
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2021 08:10 PM | Show all posts
nak tempah batu nesan awal pm lah inshaallah ku usahakan bagi free nanti pd mu
jgn mati pun nanti menyusahkan keluarga yg tinggal
hidup menyusahkan mati menyusahkan
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2021 08:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Oo nak nas dari Quran ye. Cuba kat dia mana dia jmpa dalil urut zakar pakai minyak zaitun.
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2021 08:33 PM | Show all posts
Ko jgn mati sesajer...rasa dulu sakit covid tu camna.
Aku ckp ni sebab geram
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2021 08:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak kecam mufti ulama, hujung2 kau doa supaya terbuka hati. Maksudnya apa kau nak kata mufti ulama buta hati? Mufti ulama biar je agama dihina dan diperbodohkan?
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2021 08:41 PM | Show all posts
PeriukApi replied at 4-3-2021 07:52 PM
Tak paham aku.
Knp mesti dia nk tag Ebit Lew?
Nk minta bantuan?

Sejak2 join apps gay nie bila bergambar selfie mesti nk bermuncung,dia ingat hensem kape buat pose mcm gitu....geli ade la ngan janggut berserabai mcm tu.....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list