Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
4448
View
37
Reply

Lain Macam Nabil Ahmad Melawak, Dah Tak klise Siap Dakwah

[Copy link]

Author: Cari-Azza       Show all posts   Read mode

Author
Post time 7-3-2021 11:43 AM | Show all posts |Read mode






Program realiti Muzikal Lawak Superstar (MLS) kembali lagi dengan hosnya Nabil Ahmad dan Elly Mazlein (Kak Lina). Kali ini tiada lagi jenaka yang menjengkelkan dan pelawak hadir dengan idea lebih segar.



Namun, apa yang menarik perhatian ialah penampilan Nabil, 37 yang berjanggut dengan lawaknya yang tidak lagi klise.


Ianya turut diulas oleh penonton program MLS ini yang kemudiannya mendapat beribu perkongsian di media sosial.





Foto :FB


Foto G




Walaupun karektornya masih sama dengan trademark kuat menyakat, akan tetapi aura Nabil berlainan dengan lawaknya yang lebih matang.



  




Antara yang diperkatakan adalah Nabil menyelitkan dakwah dalam bentuk peringatan seperti 'jaga wuduk' SOP dan beberapa kali menyebut perkataan MasyaAllah menjelaskan yang Nabil tidak lagi seperti dahulu.



Rupa-rupanya, Nabil  keluar untuk khuruj selama tiga hari lalu dikongsikan dalam FB Live bersama Prof Muhaya minggu lepas.





Foto :FB


Menurut Khaizura lagi, ketika ditanya adakah Nabil akan meninggalkan dunia artis, Nabil menjelaskan ada dua jenis kumpulan dalam industri ini. Ada yang bersedia masuk dunia hiburan dan tidak. Bagi dia sendiri, ini lah tanggungjawab untuk berdakwah di kalangan artis.



Bagaimanapun, disebabkan masih belajar, Nabil mohon agar tidak dikecam apabila melakukan kesalahan.



"Eleh, sekejap je tu, sebulan nanti, balik ke asal".





Foto :ig





Nabil mengharapkan agar mereka sekeluarga kekal istiqomah.


Jadi, dengan perubahan Nabil ini, adakah lawaknya akan menjadi hambar atau orang kita sebenarnya yang tidak boleh menerima perubahan? Anda tentukan - CARI



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 7-3-2021 11:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Ok noted with thanks
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2021 11:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah semoga istiqamah la..
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2021 12:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Klu dah x melawak bukan2 okla nnti tgk gv pun best. Cter2 lawak ni iol x layan
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2021 12:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Zul yahya pun start dgn keluar 3hari jugak.
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2021 12:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Hope istiqamah ye bil
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2021 12:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagus la..balance
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2021 12:33 PM | Show all posts
Ok. Berita paham.
Next
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2021 12:34 PM From the mobile phone | Show all posts
MinyakAngin replied at 7-3-2021 12:05 PM
Zul yahya pun start dgn keluar 3hari jugak.

Ingat abam zul aripin esbok hihi
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2021 12:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah


Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2021 01:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Berapa dah umur nabil? Elokla kalau dia menghala ke arah kebaikan.
Cuma nak kabo menda ni tak mudah, nak istiqamah ni susah
Pastu nak merendah diri lagi, tau rata2 bila dah berhijrah ramai jd penungggang ugama.
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2021 01:04 PM | Show all posts
lobai nabil belajar drpd lobainita lofa
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2021 01:10 PM From the mobile phone | Show all posts
beria.



Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2021 01:27 PM From the mobile phone | Show all posts
doakan je la istiqomah. hari tu mmg ada kan gambar dia ikut tabligh join puriz
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2021 01:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Khuruj tak khuruj tu hal dia lah. Istiqamah tak istiqamah pun itu ujian dia. Tapi kalau nabil boleh buat satu benda aje iaitu stop melucah dan be profesional semua org akan respect. Jaga hubungan sama manusia dulu. Bab ibadah tu habluminallah.
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2021 02:44 PM | Show all posts
Suchi replied at 7-3-2021 01:01 PM
Berapa dah umur nabil? Elokla kalau dia menghala ke arah kebaikan.
Cuma nak kabo menda ni tak mudah ...

heshe 1983, sama ngan jihan muse bffnya tu
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2021 02:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Bab islam ni.. kena ada ilmu. Bila terjerumus dalam kerja dakwah secara tetiba, nanti terkejut otak.. boleh jadi gila isim jadinya.

Islam ni adalah agama yang sederhana. Tak terlalu extreme ke arah jahat. Tak extreme ke arah baik. Org ingat nak jadi baik tu susah. Tak.

Nak jadi sederhana tu susah. Mcm belajar balance berjalan kat tali. Atau floating on water without drowning.

Moga Nabil tak jadi extreme. Pi belajar elok elok sebelum nak tukar drastic
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2021 03:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagus dik benda baik ko berubah. Tp ko jangan jadi zul yahya dah la...dok kejar akhirat tak habis2. Ini dajal, itu dajal, ini freemason, macam2 lah. Smp masa depan anak2 pun taktaula..

Hidup ni kena balance ilmu dunia dan akhirat. Kalau nak akhirat je 100% baik ko duduk di alam barzakh je terus, xpyh dok dunia ni
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2021 03:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by LadyCarefree at 7-3-2021 02:37 PM

Bonda pulak dah?!
Tunggang selagi boleh tunggang la retis semua.
Senang je ya dgn meleis ni. Pakaian dan sebutan ereb, maka hampir maksum dah.
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2021 03:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Harap bukan propa macam bff
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list