Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
2950
View
27
Reply

"Nak Gaji I, Kenapa Kena Fikir Masalah You?" Nabila Huda Bengang Dengan Produser Mana?

[Copy link]

Author: Cari-Azza       Show all posts   Read mode

Author
Post time 7-3-2021 11:50 AM | Show all posts |Read mode




"Aku sebenarnya geli bergaduh sebab duit. Tapi itu duit gaji aku. Patut ko tahu apa patut buat. Tapi, aku lak kena mesej, tanya gaji aku?"



@font-face {font-family:"Cambria Math"; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:roman; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-536870145 1107305727 0 0 415 0;}@font-face {font-familyalibri; panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1610611985 1073750139 0 0 159 0;}@font-face {font-family:AppleSystemUIFont; panose-1:2 11 6 4 2 2 2 2 2 4; mso-font-altalibri; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:auto; mso-font-pitch:auto; mso-font-signature:3 0 0 0 1 0;}p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Calibri",sans-serif; mso-fareast-font-familyalibri; mso-bidi-font-family:"Times New Roman";}.MsoChpDefault {mso-style-type:export-only; mso-default-props:yes; font-family:"Calibri",sans-serif; mso-ascii-font-familyalibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-familyalibri; mso-fareast-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-familyalibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}div.WordSection1 {page:WordSection1;}

Aktres berbakat, Nabila Huda, 37, meluahkan kekecewaannya di atas sikap sebuah produksi atau produser yang masih tidak membayar lagi hasil lakonannya walaupun sesi penggambaran telah lama selesai.



Bagi Nabila, dia pelik mengapa hal yang sama sering berlaku seperti kontrak ditukar, bayaran bukan sahaja lambat malahan tiada khabar berita. Mengapa begitu?





  





Nabila turut menjelaskan yang tiada komunikasi antara produksi menyebabkan artis sepertinya tertanya-tanya apa yang patut dilakukan dalam konteks sebegini.



"Kalau lambat, mesej bagitahu ada problem. Janganlah sampai kita pula yang call. Sebelum panggil tu, mengampu talent, tapi bila dapat kau takleh buat benda tu."



Foto : Ig





Lebih membuatkan Nabila bengang ialah mengapa artis sering dimomokkan dengan masalah yang di hadapi oleh syarikat. Kenapa artis pula kena fikirkan masalah kewangan produksi?



"Kita dah la perform 100 peratus, all out lepas tu bila nak gaji kita,  kita lak kena fikir masalah finance dorang. Walhal, kita tak perlu tahu pun masalah tu."



Foto : IG




Anak Amy Search ini juga turut mempersoalkan tujuan kontrak yang ditandatangani adalah untuk menjaga kebajikan kedua-dua pihak, tetapi kenapa pula tidak dipatuhi?



"Bayar lah ontime. Sign kontrak untuk apa, yang 20 peratus, 10 peratus tu untuk apa? Aku ke bodoh?"



Dalam video tersebut, Nabila turut meminta mereka yang terlibat dengan produksi, belajar daripada produser berpengalaman yang pandai menjaga kebajikan para pelakonnya.



"Faham semua tengah struggle. Kalau tak mampu, buat lah sesuatu, rileks dulu ke, meniaga tepi jalan ke."



Foto : IG


@font-face {font-family:"Cambria Math"; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:roman; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-536870145 1107305727 0 0 415 0;}@font-face {font-familyalibri; panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1610611985 1073750139 0 0 159 0;}@font-face {font-family:AppleSystemUIFont; panose-1:2 11 6 4 2 2 2 2 2 4; mso-font-altalibri; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:auto; mso-font-pitch:auto; mso-font-signature:3 0 0 0 1 0;}p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Calibri",sans-serif; mso-fareast-font-familyalibri; mso-bidi-font-family:"Times New Roman";}.MsoChpDefault {mso-style-type:export-only; mso-default-props:yes; font-family:"Calibri",sans-serif; mso-ascii-font-familyalibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-familyalibri; mso-fareast-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-familyalibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}div.WordSection1 {page:WordSection1;}Rakan seindustri turut bersetuju dengan luahan Nabila itu dan menceritakan pengalaman mereka.







Foto : IG



Siapakah yang dimaksudkan oleh Nabila? Lebih penting bagaimana untuk mengatasi masalah penganiayaan ke atas artis ini? - CARI




@font-face {font-family:"Cambria Math"; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:roman; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-536870145 1107305727 0 0 415 0;}@font-face {font-familyalibri; panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1610611985 1073750139 0 0 159 0;}@font-face {font-family:AppleSystemUIFont; panose-1:2 11 6 4 2 2 2 2 2 4; mso-font-altalibri; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:auto; mso-font-pitch:auto; mso-font-signature:3 0 0 0 1 0;}p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Calibri",sans-serif; mso-fareast-font-familyalibri; mso-bidi-font-family:"Times New Roman";}.MsoChpDefault {mso-style-type:export-only; mso-default-props:yes; font-family:"Calibri",sans-serif; mso-ascii-font-familyalibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-familyalibri; mso-fareast-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-familyalibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}div.WordSection1 {page:WordSection1;}@font-face {font-family:"Cambria Math"; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:roman; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-536870145 1107305727 0 0 415 0;}@font-face {font-familyalibri; panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1610611985 1073750139 0 0 159 0;}@font-face {font-family:AppleSystemUIFont; panose-1:2 11 6 4 2 2 2 2 2 4; mso-font-altalibri; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:auto; mso-font-pitch:auto; mso-font-signature:3 0 0 0 1 0;}p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Calibri",sans-serif; mso-fareast-font-familyalibri; mso-bidi-font-family:"Times New Roman";}.MsoChpDefault {mso-style-type:export-only; mso-default-props:yes; font-family:"Calibri",sans-serif; mso-ascii-font-familyalibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-familyalibri; mso-fareast-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-familyalibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}div.WordSection1 {page:WordSection1;}@font-face {font-family:"Cambria Math"; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:roman; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-536870145 1107305727 0 0 415 0;}@font-face {font-familyalibri; panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1610611985 1073750139 0 0 159 0;}@font-face {font-family:AppleSystemUIFont; panose-1:2 11 6 4 2 2 2 2 2 4; mso-font-altalibri; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:auto; mso-font-pitch:auto; mso-font-signature:3 0 0 0 1 0;}p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Calibri",sans-serif; mso-fareast-font-familyalibri; mso-bidi-font-family:"Times New Roman";}.MsoChpDefault {mso-style-type:export-only; mso-default-props:yes; font-family:"Calibri",sans-serif; mso-ascii-font-familyalibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-familyalibri; mso-fareast-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-familyalibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}div.WordSection1 {page:WordSection1;}
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 7-3-2021 12:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Wehh reporter edit la sikit content kau ni. Macam copy paste dah aku tengok dgn coding panjang2
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2021 12:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Tudia coding
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2021 12:26 PM | Show all posts
Mcm citer psl coding lagi byk dr gosip. Haha
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2021 12:29 PM From the mobile phone | Show all posts
ni benang gosip ke benang coding?
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2021 12:34 PM | Show all posts
Azza, ko reti buat thread x?
Igt mengkome ni JARVIS ke nk decode mende2 ni?
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2021 12:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Terganggu dgn code2..
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2021 12:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Coding programming ke tu.. hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2021 12:46 PM From the mobile phone | Show all posts
wahai azza,
ko beli bodoh kat shopee free shipping ke?
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2021 12:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Since repot mcm palat, diikuti forumer ratib homo etis apa bangsat tu hujung2 kaki cikcap & sembahyang pun tak, iols mcm malas nak mencemar duli dekat porem cari yg makin sampah ni
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2021 12:50 PM From the mobile phone | Show all posts
gini la repoter cari buat kerja ye, tak ada kpi, janji tepek
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2021 01:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Dekkk dlm dunia teknologi ni... Copy and paste la paling senang, tapi ko kena preview before publish... Copy n paste secara berakal lain kali ya
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2021 02:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Pape jela artis. Ko sembang dgn geng2 artis masalah korg tu bole
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2021 02:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Lupa plak kat dia ni. Sorang lagi masuk list, skolah tak abis, tapi cakap ngalahkan orang ada masters/phd.
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2021 02:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Msuk cni lebih kpd nk hencap pembuka tred je sbb sgala coding dia bwa mai tepek skali... tgk nama cari reporter...xda pegi training ke?
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2021 02:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2021 03:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg penting nak tau siapa yg tak bayar tu.
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2021 04:07 PM From the mobile phone | Show all posts
dia ada berlakon filem tribute to saloma kan... production tu ke yg kantoi tk bayar ni
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2021 01:16 AM From the mobile phone | Show all posts
miracle_forever replied at 7-3-2021 04:07 PM
dia ada berlakon filem tribute to saloma kan... production tu ke yg kantoi tk bayar ni

Cite Biopik Saloma tu da lme la chouls.Dalam 2/3 thun lepas kot.Rse Cite lain ni.
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2021 02:00 AM From the mobile phone | Show all posts
cikgojesss replied at 7-3-2021 12:46 PM
wahai azza,
ko beli bodoh kat shopee free shipping ke?

Curlasttt makian chuols... gittuhh
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list