Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
40408
View
621
Reply

"Jual Selipar Muslim Friendly Pula, Tunggang Selagi Boleh"- Netizen

[Copy link]

Author: Cari-Azza       Show all posts   Read mode

Author
Post time 7-4-2021 08:53 AM | Show all posts |Read mode





"Muslim friendly tuuu.. Menunggang selagi boleh."







Belum habis reda kontroversi Langkawi, sekali lagi selebriti Neelofa menggemparkan media sosial dengan mengeluarkan selipar mesra muslim.



Berkolobrasi bersama jenama selipar antarabangsa, pengantin baru tersebut dilihat selesa apabila memperkenalkan produk selipar yang seolah-olah mempunyai kaitan dengan agama.





Foto : Twitter




Dengan rekaan yang didakwa anti licin, selipar tersebut sangat sesuai digunakan oleh umat Islam. Hal inilah yang membuatkan netizen berasa marah. Sudahlah membawa imej muslim, produk pun mahu tunggang agama?





Foto : IG Story



Lalu, berbondong-bondong komen yang mengkritik dan juga menyindir Neelofa.







Foto : Twitter




Terdahulu, netizen juga mengkritik aksi suaminya, PU Riz bersugi di dalam kereta lalu dikongsikan di media sosial. Persoalannya, mengapa perlu berkongsi dengan orang ramai? Kan dah jadi umpatan.






Foto : IG Story





Tetapi kritiklah macam mana sekalipun, ramai peminat tegar yang akan membeli produk mereka. Jadi, bila nak habis cerita macam ni? - CARI




Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 7-4-2021 08:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Dahsyat2 cara manusia nak dapatkan duit, walaupun hidup tu sudah senang lenang.

Ni bukan tuju pada owner selipar atau lopak je, ramai businessmen2 lain lagi2 founder tumbuh macam cendawan tu buat macamni. Termasuk si terlajak laris, mesti semua ingat dia dah suci padahal dulu2 kekayaan dia tu hasil dari jual jus oren 30 juzuk quran lah, segala produk dia nak 30 juzuk quran. Duk tunggang agama dari dulu lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 08:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau mcm ni mmg penuh thread ko jela jah
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 09:02 AM | Show all posts
Aku jadi terus xberminat nak beli kalau jenis promote mcm ni.
Unless ada cap Jakim aku setuju. Tak boleh ke jual produk tu tanpa perlu mengaitkan agama
or status melayu/bumiputera. Kau promote ja kehebatan produk kau.
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 09:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Kat shopee melambak selipar cmtu..
Baru 7.90..
Yg mana beli produk laki bini isim ni mmg bebal berlapis2..
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 09:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Jap.. Habis tu kalau aku x berselipar masa ambik wudhu.. Wudhu aku tak sah ka?

Lepas tu selipar jepun hat warna putih dan berat tu bukan anti slip ka? Aku dok pakai masuk bilik ayaq dulu tak pernah pulak tergolek..
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 09:11 AM From the mobile phone | Show all posts
ais_kosong replied at 7-4-2021 09:02 AM
Aku jadi terus xberminat nak beli kalau jenis promote mcm ni.
Unless ada cap Jakim aku setuju. Tak  ...

Walaupun dlm ni.. Ramai kutuk Melayu.. Kutuk BMF.. Tapi suka atau tidak.. Depa terpaksa telan kenyataan nak laku keras kena jual Melayu dan Islam.
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 09:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Tu fipper slip on women punya kan... Color dia cantik2...
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 09:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Jah selama ni kau pakai bag christian dior, kasut selipar christian dior tu pun tak muslim friendly. Yg selipar gajah ni senang2 je ko cop dia muslim friendly. So yg kafir takleh pakai la ?

Ke bilaa pakai selipar ni tiber jadi alimmm?

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 09:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Baik ko cop je wudhuk friendly. So takdalah nk cetuskan benak kepala wotak kitorang ni hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 09:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Dpt duit selipar nnt dia beli kasut tongkol mahal2, tukang beli dpt apa kayakan org kaya angkuh ni
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 09:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Jadi seliper jepun aku tu tak Muslim friendly la walaupun dah bertapak lama di kakiku
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 09:22 AM | Show all posts
banyaknya thread makcik ni..ingat dah berumahtangga aman damai mengulit laki, kurangkan kontroversi...menjadi2 pulaknya
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 09:25 AM | Show all posts
semua benda nak 'di islamisasi kan'.

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 09:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Tunggang selagi boleh tunggang... zaman sekarang ni kena jual agama baru laku barang2.. baru muslim beli
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 09:32 AM | Show all posts
Pasni apa lg yg nk ditunggang?
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 09:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Iols pakai crocs jahhh....xda cop muslim frenly
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 09:32 AM | Show all posts
kejadah muslim friendly??
pe maksud nak sampaikan...
boleh pakai selipar tu bawak semayang ke? boleh pegi tawaf pakai selipar dia tu?
seriously lofa...
SERIOUSLY!
aku tgk ko dgn Rizalman sama je MO, gunakan Islam, berbondong bondong la org sapot...
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 09:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku malu betul dgn non muslim sebab org mcm ni. Sama lah malu nya bile ade org buat servis doa kat mekah . Like seriously ppl cant take muslims seriously lah klau mcm ni. Ni bukan innovative. This is just dowmright ridiculous on top of being a religion rider of course
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 09:37 AM From the mobile phone | Show all posts
ais_kosong replied at 7-4-2021 09:02 AM
Aku jadi terus xberminat nak beli kalau jenis promote mcm ni.
Unless ada cap Jakim aku setuju. Tak  ...

Kena la tunggang agama dan bangsa baru boleh tekan harga gila2.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list