Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
32529
View
283
Reply

“Inilah Quran Yang Haris Bawa Untuk Berterawih Dengan…,” – Buka Cerita, Neelofa Kongsi Bibit Cinta, Hati ‘Dicuri’ Suami Tersayang

[Copy link]

Author: hell0jennie    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 13-4-2021 11:19 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Selebriti dan usahawan terkenal, Neelofa mendedahkan bibit percintaannya bersama suami, Haris Ismail atau turut dikenali sebagai PU Riz yang sudah pun berputik sejak Ramadan tahun lalu.
Neelofa berkongsi perkara itu secara seloroh menerusi sesi ‘live’ melalui akauan Instagram Markaz Tijaari yang dikongsikan kembali di akauan lofa.haris, di samping suami tercinta.
Ujarnya, Hariz pada mulanya membawa senaskah al-Quran tersebut bagi menunaikan solat sunat terawih bersama keluarga Neelofa pada bulan puasa tahun lepas.
Bagaimanapun, bekas hos program MeleTOP itu kemudiannya menggunakan al-Quran itu sebaiknya selepas Hariz dikatakan terlupa untuk membawa pulang sejurus selesai melakukan solat terawih.
“Inilah Quran yang Haris bawa untuk berterawih dengan kitaorang semua bulan Ramadan tahun lepas. Masa cinta mula berputik.
“Lepas tu, dia pun tertinggal al-Quran ini dekat rumah I. Lepas tu I pun kebas Quran ni, I guna untuk kelas tilawah, pakai Quran ni.
“Bila Haris nak minta… Tak boleh, sebab dah tanda dah, tak payah ambil. So its mine now. Ikhlas ke bagi,” soal Neelofa sambil dijawab ‘ikhlas’ oleh suaminya,” ujar Neelofa.
Menerusi ruangan komen, para peminat turut memberikan reaksi pelbagai dan rata-ratanya turut mendoakan agar segala urusan pasangan ini dipermudahkan dan bahagia harmoni selama-lamanya.
Malah tak kurang yang turut tercuit dengan kisah yang dikongsikan Neelofa.

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Author
 Author| Post time 13-4-2021 11:20 AM From the mobile phone | Show all posts
https://www.instagram.com/p/CNiM148BYOe/?igshid=4jvkk32ni0xy
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2021 11:21 AM From the mobile phone | Show all posts
dier sudaa malii
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2021 11:25 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2021 11:27 AM | Show all posts
tak malunya niqabis ni buka cerita gini, padahal ko tu perampas bf org time tu..

so  betul la ko perampas kan??? gigih mengorat dak piyu gunakan quran..???
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2021 11:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Da mula....
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2021 11:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Lebih baik kita guna tenaga sendiri untuk kumpul pahala daripada menabung pahala hasil kutukan org lain.
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2021 11:43 AM | Show all posts
Hurm 8 Ramadhan ni laki dia kembali lagi bagi tazkirah kat sini hahaha
apo nak buek, corporat comm yang pilih walhal dah request penceramah lain.

Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2021 11:45 AM | Show all posts
mari berselawat
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2021 11:47 AM | Show all posts
udah2 la tu jennie.. bulan puasa ni tak payah la bukak benang pasal jah lagi.. jadi tempat caci maki haters je.. jalanilah ramadan dengan hati yang bersih
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2021 11:48 AM | Show all posts
Masukkeluar replied at 13-4-2021 11:27 AM
tak malunya niqabis ni buka cerita gini, padahal ko tu perampas bf org time tu..

so  betul la ko  ...

jah sendiri bukak cerita



Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2021 11:49 AM | Show all posts
Menurut PU Riz lagi, dia enggan memberikan komen mengenai status dirinya pada ketika ini dalam kamus hidupnya tidak pernah ada istilah teman wanita.

“Nak mengenali seseorang itu saya tiada masalah cuma tiada istilah girlfriend dalam Islam. Nak mengorat wanita itu bukan style saya.


“Inilah Quran yang Haris bawa untuk berterawih dengan kitaorang semua bulan Ramadan tahun lepas. Masa cinta mula berputik.
“Lepas tu, dia pun tertinggal al-Quran ini dekat rumah I. Lepas tu I pun kebas Quran ni, I guna untuk kelas tilawah, pakai Quran ni.


Nak pesan je ni....Hidup jangan biasa menipu tak baik.
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2021 11:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Bulan puasa tahun lepas bukan ke pkp?boleh ye berterawikh kat rumah orang lain
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2021 11:52 AM From the mobile phone | Show all posts
So lofa took the first step ke cemana?
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2021 11:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Nnasda53 replied at 13-4-2021 11:49 AM
Menurut PU Riz lagi, dia enggan memberikan komen mengenai status dirinya pada ketika ini dalam kamus ...

Ya ampun sis..masih ingat lagik quote2  penonggang berdua nie

Nie kira da menipu eg?da kurang pahala posa la gini
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2021 11:57 AM | Show all posts
salam ramadan semuanya
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2021 11:58 AM | Show all posts
3chanceno replied at 13-4-2021 11:54 AM
Ya ampun sis..masih ingat lagik quote2  penonggang berdua nie

Nie kira da menipu eg?da kurang p ...


Tu la bagi Ingatan kat anak2 idola.
Jangan menipu tak baik.

Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2021 11:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Nnasda53 replied at 13-4-2021 11:49 AM
Menurut PU Riz lagi, dia enggan memberikan komen mengenai status dirinya pada ketika ini dalam kamus ...

"Nak mengurat wanita bukan style saya" hahahahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2021 12:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku komen lps berbuka
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2021 12:01 PM | Show all posts
LemonGourmand replied at 13-4-2021 11:58 AM
"Nak mengurat wanita bukan style saya" hahahahahaha

Katanya lah....
Sabar je lah.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list