Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
2672
View
54
Reply

"Kalau Masih Muda, Saya Boleh Jadi PM Lagi" - Tun M

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 15-4-2021 06:17 AM | Show all posts |Read mode
Tun Dr Mahathir Mohamad berkata, beliau tidak ada keinginan untuk kembali menjadi Perdana Menteri kerana sudah terlalu tua.


Katanya, pada usia 95 tahun, minat untuk menjadi Perdana Menteri sudah tiada tetapi beliau lebih berminat untuk menasihati orang mengenai perkara-perkara tertentu.




Kredit foto: MalaysiaNow




Sekiranya saya masih muda, saya boleh menjadi perdana menteri lagi, tetapi saya sekarang berusia 95 tahun dan saya masih dapat berfungsi dan berharap dapat memberi nasihat kepada orang-orang tentang apa yang harus mereka lakukan.


"Saya rasa saya tidak seharusnya menjadi perdana menteri untuk kali ketiga, katanya kepada Bernama dalam sesi pertemuan selama 30 minit dengan Dr Nisha Thayananthan Miss Earth Malaysia 2020/21 semasa di pejabatnya di Putrajaya.


Mahathir telah dua kali berkhidmat sebagai perdana menteri C pertama sebagai pemimpin gabungan Barisan Nasional (BN) selama 22 tahun dan kemudian sebagai ketua Pakatan Harapan (PH) selama 22 bulan selepas pilihan raya 2018.


Dilahirkan pada 10 Julai 1925, Mahathir adalah satu-satunya ahli politik di negara ini yang pernah memegang jawatan tertinggi di negara ini dua kali dan juga memegang rekod sebagai perdana menteri tertua di dunia ketika beliau dilantik semula pada Mei 2018.




Sumber: Suara Merdeka

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 15-4-2021 06:19 AM From the mobile phone | Show all posts
kat mulut cakap lain tapi dalam hati sebenarnya nak jadi pm lagi kalau boleh maharaja terus
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 06:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Tun M jasa mu anat..amat..amat dikenang dan hatrik mu sgt..sgt..sgt..ditunggu..

done..side Tun
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 06:27 AM From the mobile phone | Show all posts
End of the day, macai anuar xhabis2 salahkan tun det sbb halang idolat dia jd pm katenyer tanpa sedar idolat dorg tu abok pun tarak.anuar nk lawan jemin kaki semburit pun xmampu.ini kah nk lawan abhcow.x gamak aku nk letak nuar sebaris tun det sbb bagai langit & bumi kekdahnyerr
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 07:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Persoalannya sekarang, kenapa wktu PH berkuasa, Tun M pergi letak jawatan?
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 07:47 AM | Show all posts
eeee sudah2 lah semak tul lah
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 08:35 AM From the mobile phone | Show all posts
songhara1226 replied at 15-4-2021 07:32 AM
Persoalannya sekarang, kenapa wktu PH berkuasa, Tun M pergi letak jawatan?

jawabannya yg aku boley bagi...

mau kasi ajar itu puak yg cukup kuang ajor dgn org tua dan TUAN tanah jawi inni..
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 08:42 AM | Show all posts
senang je tun...upload kat ig acah2 humble pakai selipar naik proton terus dijulang bbnu
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 08:54 AM From the mobile phone | Show all posts
songhara1226 replied at 15-4-2021 07:32 AM
Persoalannya sekarang, kenapa wktu PH berkuasa, Tun M pergi letak jawatan?

Banyak kali dah orang tua tu jawab. Hilang majoriti letaklah jawatan.

Bukannya declare darurat, rasuah jawatan dan lain lain untuk kekal berkuasa.
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 09:03 AM | Show all posts
hasrat nak jadi presiden terbantut.
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 09:04 AM | Show all posts
kasihan....masih inginkan dunia....
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 09:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Astagfirullahalazim.....org dh ramal tahun 2485 pun....kita nak ke masa silam ni kenapa........
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 09:27 AM | Show all posts
dalam masa setahun, lepas dia letak jawatan dia fight mcm orang muda nak jadi pm balik.. apa hal tiba2 tukar tune.. apa game yg dia nak main ... pelik. dia nak sokong anwar jd ketua pembakang ka.. hehe
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 09:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Sembanglah Atuk oiiiiii
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 09:53 AM From the mobile phone | Show all posts
no thanks. nanti tak abes2 petik name najib setiap mase
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 09:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Sekarang pun muda lagi apa
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 11:13 AM | Show all posts
Bukan ko yang tentukan boleh jadi PM ke tak

hak pengundi dan parti serta perkenan Agong
yang tentukan

ingat tu mader
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 11:17 AM | Show all posts
terima kasih ajalah..ramai lagi anak muda
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 11:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Read between the lines you guys.

Dia nganjing korang jer...haha
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 02:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Sham143 at 15-4-2021 02:45 PM

Aku bukan lah peminat Mahathir ni..tapi keberanian dan kelantangan dia bersuara di PBB tentang isu Palestin - Israel amat aku hormati.. Even pemimpin2 Arab pun tk berani bersuara.. Aku tengok tak ada satu pun pemimpin kat Malaysia ni yg seberani dia.. 2 orang yg aku respect yg berani dn lantang bersuara ttg isu Palestin ialah Mahathir dan Erdogan..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list