Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
9490
View
69
Reply

[Tempatan] Isu Kesan Sampingan & Pampasan Vaksin, Kerajaan Digesa Bersuara!!

[Copy link]

Author: BicaraHatiku    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 16-4-2021 01:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Betul ke ade pulis pompaun meninggal
Sesak nafa....amik 2nd dose 14hb
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 17-4-2021 12:21 AM | Show all posts
slax replied at 16-4-2021 11:59 AM
Lokman Noor Adam ahli politik pertama ditahan bawah Ordinan Darurat
Raja Noraina Raja Rahim
...

Kejadian macam ni la yang buat ramai orang bimbang.
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2021 12:22 AM | Show all posts
haruslah replied at 16-4-2021 01:01 PM
Betul ke ade pulis pompaun meninggal
Sesak nafa....amik 2nd dose 14hb

Cuba tepek link kat sini. Nak juga join baca sama.
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2021 07:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Masih belum mendaftar walau dah tanya doktor sbb masih dilema tadi baca polis trafik kajang meninggal dunia sesak nafas.
Bertebaran gambo arwah baru lepas suntik dos kedua.
Taktaula betul ke tak tp org kata lepas dos kedua mmg ada simptom sesak nafas ke?

Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2021 07:24 AM From the mobile phone | Show all posts
haruslah replied at 16-4-2021 01:01 PM
Betul ke ade pulis pompaun meninggal
Sesak nafa....amik 2nd dose 14hb

Polis perempuan tu kan ada baca kt fb org duk viral.
Taktaulaa mmg sebab vaksin ke apa tp tula takkan nk kata kebetulan plak.

Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2021 12:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Kawan kakyung baru2 ni meninggal dunia dalam tido kesan vaksin ni.. Sehari sebelum dia meninggal tu dia amik dos yg kedua.. Lepas tu dia rasa badan lemah sangat2.. Balik tu terus tido.. Esoknye suami nak kejut sahur terus dah xbangun2 dah.. Pihak hospital wat post-mortem nak kaitkan ape sejarah sakit kawan ni dengan kematian dia pon pening kepala.. Sebab kawan tu memang sihat.. Dah nama keje ahli farmasi.. Memang sentiasa alert dengan kesihatan la.. Last sekali hospital tulis sebab kematian dia under 'undetermined'.. Persoalannya.. Kenapa xtulis punca sebab amik vaksin tu?? Dah terang terangan vaksin tu masih xstabil lagi tapi kenapa nak suruh semua amik je vaksin ni???
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2021 01:00 PM From the mobile phone | Show all posts
AKAZ85 replied at 17-4-2021 12:52 PM
Kawan kakyung baru2 ni meninggal dunia dalam tido kesan vaksin ni.. Sehari sebelum dia meninggal tu  ...

Kalau Melayu mesti Tak nak fight
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2021 01:07 PM From the mobile phone | Show all posts
notM replied at 17-4-2021 01:00 PM
Kalau Melayu mesti Tak nak fight

Tau xpe.. Sama laa dengan pasal rentas negeri nak balik raya ni.. Tang raya kita dan2 laa kes mencanak naik.. Tiba raya yang lain2 tu kocut tolo masing2 sedaya upaya nak bagi boleh balik raya...jimbit laaa kerajaan sekarang ni!!!

Kesian kat kawan kakyung tu.. Orang baik.. Lemah lembut... Kesian kat anak2 yg ditinggalkan.. Baru je dapat baby hujung tahun lepas.. Ni nak tengok ni.. Dapat ke pampasan 500k yg menteri lembu cakap tu.. Kalau xdapat claim laa memang haram jadah betul laa
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2021 01:43 PM From the mobile phone | Show all posts
9 hari lagi ayah saya akan dicucuk dos pertama. Harap dia okay.
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2021 03:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Betuii ke golongan kayangan dah dpt vaksin?

https://www.asiasentinel.com/p/malaysia-fades-in-covid-fight
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2021 04:21 PM | Show all posts
Suchi replied at 17-4-2021 07:24 AM
Polis perempuan tu kan ada baca kt fb org duk viral.
Taktaulaa mmg sebab vaksin ke apa tp tula ta ...

kena ada cooling period macam tu..contoh kalau kena serangan jantung dalam masa 1 bulan lepas cucuk vaksin, kerajaan kena bayar pampasan.
Ini tidak, bila buat macam ni kita yang rakyat pon sangsi..berapa banyak kes dah mati kena serangan jantung lepas cucuk vaksin..pelik nau kebetulan ni
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-4-2021 07:17 PM From the mobile phone | Show all posts
AKAZ85 replied at 17-4-2021 12:52 PM
Kawan kakyung baru2 ni meninggal dunia dalam tido kesan vaksin ni.. Sehari sebelum dia meninggal tu  ...

nna lillahi wa inna ilayhi raji'un.. hospital mana tiu sis?
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2021 10:10 PM From the mobile phone | Show all posts
BicaraHatiku replied at 17-4-2021 07:17 PM
nna lillahi wa inna ilayhi raji'un.. hospital mana tiu sis?

Kk kuantan
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 12:04 AM From the mobile phone | Show all posts
suami aku ada penyakit 3 serangkai. risau klu dia gi vaksin. dah ler dia cinta mati aku

Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 12:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku agak pelik ..napa ummah kayangan ,politician dapt vaksin xde side  effects teruk2.. sampai mati ni.sedeh hidup jadi marhaen..hidup susah..kalau mati pun x terbela.
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 04:00 AM From the mobile phone | Show all posts
annehuda replied at 16-4-2021 08:49 AM
yg borg manual tu kalau utk org kg yg tak reti pakai mysejahtera.  kalau acik ko dah daftar myseja ...

Yg.dah daftar mySengsara pun disuruh isik borang manual tuh..... Bodo punya sistem kan. Sah #kerajaangagal
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 05:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Makcik sepupu sepapat aku smua dah amek vaksin kat spore. Ok je tak apa pun. Side effect biasalah tangan sebal mcm nk demam. Lagi makcik aku umur dh 80an. Gov sana laju je kasi vaksin. Ni bln 6 dah bukak untuk 45 tahun kebawah.
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 08:22 AM | Show all posts
aku ada clumping platlet..  tu ler agaknya aku jd insan yg berisiko.
ada gak consult dengan doc, klinik aku selalu buat ujian darah. sbb platlet aku dlm 133 je mcm tu.
dia galakkan aku ambik vaksin tu 27 april ni..
kot ada rasa apa2.. dia suh dtg klinik.
ajal dan maut tu takdir. sapa ler kita yg nak menolak nya.

Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 08:45 AM | Show all posts
zehra2 replied at 18-4-2021 08:22 AM
aku ada clumping platlet..  tu ler agaknya aku jd insan yg berisiko.
ada gak consult dengan doc, kl ...

semoga baik2 buat Zehra karos doakan..
risau jgak smpi la ni tak daftar lagi. anak karos tanya kesan sampingan..mungkin antibodi tiap individu berbeza..vaksin dan antibodi react diffrent effect to each could be.

Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 09:58 AM From the mobile phone | Show all posts
capiloton replied at 15-4-2021 08:09 PM
rileks la, yang kena side effect pun cuma 3-4 % ajer.
anggap la mereka mereka mati kerna berkorban  ...

yg sihat sejahtera x de masalah ras proceed lah.. yg lain2 ada high bp asthma bgtau doc mmg dia rejek punya
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list