Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
1234
Return to list New
9491
View
69
Reply

[Tempatan] Isu Kesan Sampingan & Pampasan Vaksin, Kerajaan Digesa Bersuara!!

[Copy link]

Author: BicaraHatiku       Show all posts   Read mode

Post time 18-4-2021 10:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Yg tua2 pun rasa side effect vaksin...  Yg baby baru lahir kena cucuk tiap bulan macam mana agaknya....  Nak cakap pun tak pandai... Apatah lg mengadu.
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 18-4-2021 10:39 AM | Show all posts
AKAZ85 replied at 17-4-2021 12:52 PM
Kawan kakyung baru2 ni meninggal dunia dalam tido kesan vaksin ni.. Sehari sebelum dia meninggal tu  ...

Undetermine....nampak sgt sebab vaksin kan
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 11:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Kelakar la mySengsara

Kerabat ok je amik sinopharm yg x diiktiraf msia tu

Ke msia salah beli vaksin
Ha ha tak tahu ha ha tak tahu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-4-2021 11:38 AM | Show all posts
Suchi replied at 17-4-2021 07:16 AM
Masih belum mendaftar walau dah tanya doktor sbb masih dilema tadi baca polis trafik kajang meningga ...

doktor cakap apa chuols? digalak? divolehkan? tak berapa menggalakkan?

Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 01:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Meiizu replied at 18-4-2021 10:39 AM
Undetermine....nampak sgt sebab vaksin kan

Iye.. Tapi sedaya upaya pihak hospital xnak kata sebab vaksin... Sepupu kakyung baru2 ni baru dapat dos 1st vaksin dr hari 1st cucuk sampai hari ni dah seminggu lebih dah badan xhilang lemah2 pening kepala
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 09:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Suchi at 18-4-2021 09:11 PM
BicaraHatiku replied at 18-4-2021 11:38 AM
doktor cakap apa chuols? digalak? divolehkan? tak berapa menggalakkan?


Digalakkan la daftar mana ada doc tak galakkan setakat ni semua depa suh je kan daftar.
Sedangkan hat yg penah alahan teruk pun doc galakkan amik gak tp depa standby la paramedik kat tepi kita tu dan pantau dlm masa sejam katanya tak dibenarkan terus balik umah lg.Ini yg iols dengar aritu ada doktor wat live jelaskan pasal ni.

Masa iols tanya kat doc aritu dia kata iols leh amik vaksin tp maybe orang yg hujung2 la terima sbb  akan utamakan org yg takde sebarang masalah dulu laa. Yg ada alahan ubat ke apa ni dapat lambat sikit la kot.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-4-2021 09:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 18-4-2021 09:10 PM
Digalakkan la daftar mana ada doc tak galakkan setakat ni semua depa suh je kan daftar.
Sedangk ...

Jem memikior. Meols 50-50.. later kalu meols raser konpiden meols register lagi..
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2021 05:44 AM From the mobile phone | Show all posts
BicaraHatiku replied at 18-4-2021 09:42 PM
Jem memikior. Meols 50-50.. later kalu meols raser konpiden meols register lagi..

Sebab tu iols tak daftar pun lagi dah alang2 kabo dapat lambat lagi so daftar awal pun last juga kan.
Dahla risau juga ni  pd ahli keluarga yg daftar awal ni.
Hari2 doa semoga Allah lindungi mereka,dia mcm kita semua kena ready je utk mati pd bila2 masa skrg ni.

Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2021 05:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Side effect vaksin pun dg malas/tak larat nak tengok, camna la nk buat vaksin sendiri.ke laut la
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2021 01:32 PM | Show all posts
Cahya669 replied at 18-4-2021 10:17 AM
Yg tua2 pun rasa side effect vaksin...  Yg baby baru lahir kena cucuk tiap bulan macam mana agaknya. ...

mampu meraung je la sampai merah padam muka... biasa2 mak pak bawak gi jumpa ustaz dulu, last resort baru bawak gi klinik or spital. takde langsung saspek angkara jarum...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list