Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
15406
View
69
Reply

[Tempatan] Isu Kesan Sampingan & Pampasan Vaksin, Kerajaan Digesa Bersuara!!

[Copy link]

Author: BicaraHatiku    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 15-4-2021 08:21 PM From the mobile phone | Show all posts
akuchenta replied at 15-4-2021 07:56 PM
Dah injek. So far ok la. Cuma rasa mcm penat/sakit kt tempat injek

Dah tulis wasiat harta ke belum?? Ha ha
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 08:22 PM From the mobile phone | Show all posts
capiloton replied at 15-4-2021 08:09 PM
rileks la, yang kena side effect pun cuma 3-4 % ajer.
anggap la mereka mereka mati kerna berkorban  ...

Kira mati syahid jugak ke?? Nak injek jugak kalau dapat makam syahid..
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 08:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Belibis replied at 15-4-2021 08:22 PM
Kira mati syahid jugak ke?? Nak injek jugak kalau dapat makam syahid..

Syahid sama taraf dengan Husin Awang yang mati ditembak rakannya semasa berburu, kerana disangkakannya pelanduk. Tak sama dengan Syeikh Yasin yang dibom mossad.
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 08:40 PM | Show all posts
Edited by capiloton at 15-4-2021 08:51 PM
manzilla replied at 15-4-2021 08:20 PM
Shhh... adik aku yang provaks tu sentap dengan ayat "tikus makmal" tu, dia tukar dengan "maqosid s ...

maqosid syariah eks, canggih bunyi nya

tak lama dulu, di tv al hijrah,
dalam satu forum diskusi tentang vaksin,
ada sorang lobai educated bertaraf dokter,
bagi dalil Allah halal kan unsur haram (babi) masuk ke dalam badan,
atas dasar darurat dan maqasid syariah.

sungguh berani lobai akhir jaman bagi hukum dan fatwa
sedangkan ada lagi option yang lain.
mereka tak takut termasuk dalam golongan yang di halau oleh Nabi di telaga al-kautsar.
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 08:40 PM From the mobile phone | Show all posts
BicaraHatiku replied at 15-4-2021 06:38 PM
Boleh ...nnti sblom time nk cucuk vaksin tu dia kn kasi 48 jam setuju atau tak vaksin yg akn diber ...

Owh ok2 tq
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 08:45 PM | Show all posts
Belibis replied at 15-4-2021 08:22 PM
Kira mati syahid jugak ke?? Nak injek jugak kalau dapat makam syahid..

kalau ikut kata lobai2 pengikut mazhab who,
melalui fatwa imam tedros dan mufti bill pagar,
mereka bagi tiket syahid masuk sorga ikut green lane.



Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2021 01:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Mana ada orang mati sebab corvid atau vaccine. Mati sebab sakit jantunglah, demam lah, antibody tak kuat lah....Dan macam2 alasan lagi lah kerajaan akan bahi sebab taknak bayar pampasan. So terima lah hakikat kerajaan sekarang kaki hanching n tak boleh pakai.
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2021 03:27 AM From the mobile phone | Show all posts
tripleid replied at 15-4-2021 04:33 PM
Hahaha sbb tu aku jarang  pkai mySengsara tuh..nak masuk mana2 prefer tulis nama je

Haku pun tak penah install mySengsara. Takut data aku kena jual.
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2021 05:07 AM From the mobile phone | Show all posts
So far ok ja..
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2021 06:57 AM From the mobile phone | Show all posts
dekat oversea boleh jer gov & media mereka telus update berapa ramai dpt kesan vaksin tapi kenapa msia nk sorok sgt? uk siap ada website gov lg boleh cek berapa ribu org mati & dpt side effect vaksin setiap minggu..
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2021 07:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Rogue98 replied at 16-4-2021 01:02 AM
Mana ada orang mati sebab corvid atau vaccine. Mati sebab sakit jantunglah, demam lah, antibody tak  ...

patut la rakyat us dgn uk tahun lepas buat demo jalanan mengamuk ckp covid ni just flu or hoax jer & marah gov mereka menyekat kebebasan bernafas sebab kene pakai mask.. so ada point jugak mat saleh ni ingatkan sebab rebel & degil..
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2021 08:03 AM From the mobile phone | Show all posts
ade duit ke gomen nk bayar pampasan. dh merintih takde duit ni. sbb kematian pun dan dan bkn sbb vaksin. mentang2 dorg mmg ade sejarah penyakit tu. mane la ramai malas nk daftar vaksin. jenis vaksin pun mcm2 brand beli. knp tak semue je dpt pfizer dr lain.
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2021 08:49 AM | Show all posts
pyropura replied at 15-4-2021 03:25 PM
Acik aku dah daftar vaksin mySengsara. Lepas tu keluar kat grup Wasap kampung mintak datang ke Kli ...

yg borg manual tu kalau utk org kg yg tak reti pakai mysejahtera.  kalau acik ko dah daftar mysejahtera takyah la pegi daftar manual lg.
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2021 08:55 AM | Show all posts
capiloton replied at 15-4-2021 08:40 PM
maqosid syariah eks, canggih bunyi nya

tak lama dulu, di tv al hijrah,

kenapa masa covid baru nak fikir halal haram? masa takde darurat takde pun fikir psl halal haram main sauk je.  benda takde cop halal pun taram jugak. kalau ikutkan ubat batuk tu pun sepatutnya haram sebab ada kandungan alkohol, painkiller pun boleh ada risiko buat org ketagih. tapi ade ke org islam especially lelaki yg pain tolerance sgt rendah tu sanggup tak makan ubat kalau sakit?
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2021 09:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rogue98 at 16-4-2021 09:10 AM

Aku paling kecewa dengan YDPA sebenarnye. Dia lah satu2 nye yg boleh bagi arahan bukak Parlimen or tukar kerajaan tapi dia tak buat. Kecewa sangat2. Dibiarkan kerajaan yg tak competent ni memerintah cara kuku besi dan menipu rakyat. Skrg PM bodoh tu sendiri kata takde duit. Announce to the whole world negara nak bankrap. Bodoh nak mampus. Patutlah takde negara luar nak tolong kita. Harga vaccine yg kita beli tu pun berganda2 lagi tinggi cost ....ke tgh kumpul duit utk Pru15. Beli katak kan..bagi project kat kroni. Jalan banyak buat baru ..Babi celaka punye midin n PNtat.
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2021 09:19 AM | Show all posts
annehuda replied at 16-4-2021 08:55 AM
kenapa masa covid baru nak fikir halal haram? masa takde darurat takde pun fikir psl halal haram m ...
kenapa masa covid baru nak fikir halal haram? masa takde darurat takde pun fikir psl halal haram main sauk je.

statement ko nih, ko amik contoh dari siapa?
dari kaum keluarga dan inner circle kau yang jahil murakkab ker?

aku pedulik apa orang lain nak belasah benda haram,
your body, your choice.
masing2 punya pilihan sendiri untuk pilih takdir hidup di donia dan di akhirat.

bila ko cakap pasal darurat,
dari statistik mysejahtera, fatality rate sekarang tak sampai pun 0.4%.
celah mana darurat nya?
yang kena effect dari vaksin lagi tinggi sekitar 3-4%.
kambeng2 bodoh simple matematik boleh la kau semua tipu.

dan vaksin bukan nya satu2 nya pilihan to solve the problem,
banyak lagi option yang lain.
tak payah tanya aku apa pilihan yang lain tu,
sebab aku malas nak layan kambeng2 yang kurang akal ni semua,
amik jer la vaksin tu, solution mudah bagi yang tak cukup akal dan malas berfikir.
teruskan tahap compliance membuta tuli yang tinggi
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-4-2021 10:29 AM | Show all posts
haifawehbe replied at 16-4-2021 06:57 AM
dekat oversea boleh jer gov & media mereka telus update berapa ramai dpt kesan vaksin tapi kenapa ms ...

Sbb kita terikat dgn WHO dan CDC. Nak rentas Hari Raya pun nk kena refer big boss.
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2021 11:43 AM | Show all posts
mmg takan le aku nk sua di jarum for the time being...
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2021 11:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah 2nd dose aku amik 3 April hari tu....dedua dose aku xder masalah.....
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2021 11:59 AM From the mobile phone | Show all posts



Lokman Noor Adam ahli politik pertama ditahan bawah Ordinan Darurat
Raja Noraina Raja Rahim
rnoraina@hmetro.com.my

Kuala Lumpur: Bekas Ahli Majlis Kerja Tertinggi (MKT) Umno, Datuk Lokman Noor Adam menjadi ahli politik pertama ditahan polis di bawah Ordinan Darurat.

Lokman menerusi siaran langsung di Facebook (FB) miliknya, malam tadi mengesahkan mengenai penahanannya itu.

Menurutnya, beliau diarah ke balai polis, semalam, bagi memberikan keterangan berhubung kenyataannya mengenai kematian Allahyarham Asisten Komisioner (ACP) Shariman Saidin, pada 3 April lalu.

"Semalam saya ditahan polis di bawah Ordinan Darurat. Secara rasmi saya orang politik pertama (ditahan bawah) ordinan darurat.

"Hanya kerana saya cuba untuk membela nasib keluarga ACP Shariman yang meninggal dunia disahkan sakit jantung selepas beberapa saat mengambil vaksin kedua," katanya.

Pada 3 April lalu, Shariman, 56, disahkan meninggal dunia di Hospital Tengku Ampuan Afzan (HTAA), Pahang, akibat sakit jantung.

https://www.hmetro.com.my/mutakhir/2021/04/695084/lokman-noor-adam-ahli-politik-pertama-ditahan-bawah-ordinan-darurat
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list