Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
4162
View
26
Reply

"Dah Nama Pun Satu Acuan, Benih Sama" - Anas Tahir Dah Tak Kisah Dikaitkan Dengan Faizal

[Copy link]

Author: Lilrose       Show all posts   Read mode

Author
Post time 15-4-2021 12:21 PM | Show all posts |Read mode
Pengacara dan penyampai radio Anas Tahir pernah memberitahu enggan dikaitkan dengan abangnya, Faizal Tahir.




Kredit foto: IG




Itu cerita lama ketika dia mula menceburkan diri dalam industri radio tanah air.


Bagaimanapun, selepas empat tahun bersama stesen radio Zayyan FM, Anas akui dia tidak menolak hakikat bahawa nama mereka akan dikaitkan dalam apa jua hal.




Kredit foto: IG



Sebenarnya kalau ada orang tegur, saya mengaku je. Kalau takda orang bertanya takkanlah saya tiba-tiba nak bagi tahu saya ni adik Faizal.

Benih dah sama. Orang tengok rupa pun walau saya rasa tak sama tetapi mereka sendiri yang melihat. Dah nama pun satu acuan. Jadi, saya tak kisah pun sebenarnya. Okay sahaja, katanya kepada MH.


Malah, tambahnya, mereka tidak pernah mempunyai sebarang masalah.

Saya bukanlah tak nak dikaitkan dengan abang saya cuma bila orang ramai berjumpa saya, mereka ingatkan saya duduk satu rumah dengan Faizal. Mereka akan tanya saya macam-macam fasal dia.

Bila saya kata tak tahu, mereka pula kata saya tak ambil kisah fasal abang saya tetapi itulah hakikatnya. Dia dengan kerja dia dan saya dengan kerja saya. Takkan setiap kali orang bertanya fasal Faizal, saya nak kena call tanya dia pula," ujarnya.




  



Jelasnya, dia enggan mengeluarkan sebarang kenyataan mengenai abangnya itu, takut dimarahi Faizal kerana memandai-mandai.

"Kami okey je, orang luar yang fikir bukan-bukan," jelasnya.


Siapa saja tak 'semak' kalau orang luar asyik nak tahu fasal ahli keluarga kita, kan? -  CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 15-4-2021 12:32 PM | Show all posts
apsal kat gambar raya tu nampak dia lebih kepada muka faizal azumu, bukan faizal tahir? ke yang lm gambar tu org lain?
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 12:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Gambar first tu kenapa masam sgt mcm rupa org baru tertinggal bas.
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 12:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku tgk dua kali.. Kalau dari sisi tepi ada la iras2..kalau depan. Langsung tak ada iras.. Dan.. Kalau dia x bagitau dia adik FT sampai sudah aku tak tau.
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 12:39 PM From the mobile phone | Show all posts
kucingitam replied at 15-4-2021 12:32 PM
apsal kat gambar raya tu nampak dia lebih kepada muka faizal azumu, bukan faizal tahir? ke yang lm g ...


ko nih kan
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 12:39 PM From the mobile phone | Show all posts
oh perasan dia ni masa dia buat cover empat dara elly pompom, klu tak mmg tak kenal lah dia sapa
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 12:49 PM | Show all posts
masa dia masih belajar kat oversea , dia rajin buat video. masa tu kenal dah
tahu dah ni adik FT. masa tu takde faizal azumu lgi

Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 12:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Suka tengok video yg dia buat masa study dulu.. suara dia pun sedap
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 12:54 PM | Show all posts
wookiehoney replied at 15-4-2021 12:49 PM
masa dia masih belajar kat oversea , dia rajin buat video. masa tu kenal dah
tahu dah ni adik FT. m ...

aku suka gak tengok video2 masa kat UK dulu.. dia nyanyi nasyid dengan Akbar ke apa entah nama dulu.. sedap.. ..

Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 01:00 PM From the mobile phone | Show all posts
August replied at 15-4-2021 12:53 PM
Suka tengok video yg dia buat masa study dulu.. suara dia pun sedap

Cite psl buat video masa stadi ni terigt zmn ak stadi dlu dok layan video mat lutfi.
Apa khabar dy skarang erk
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 01:00 PM | Show all posts
talapia replied at 15-4-2021 12:54 PM
aku suka gak tengok video2 masa kat UK dulu.. dia nyanyi nasyid dengan Akbar ke apa entah nama dul ...

kannn. sedap aje suara dia.
tp ingatkan dia takkan minat nak join hiburan bila balik, tp join jd dj plak
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 01:03 PM | Show all posts
kucingitam replied at 15-4-2021 12:32 PM
apsal kat gambar raya tu nampak dia lebih kepada muka faizal azumu, bukan faizal tahir? ke yang lm g ...

ahha la wey.. more to faizal azumu dari faizal tahir.
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 01:19 PM | Show all posts
wookiehoney replied at 15-4-2021 01:00 PM
kannn. sedap aje suara dia.
tp ingatkan dia takkan minat nak join hiburan bila balik, tp join jd ...

dia jadi deejay radio Zayan? radio islamik ke? Aku tak pernah dengar le plak...

grad UK kot.. dia keje apa sebelumnya?


Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 02:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Jiran.. hurmmmm
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 03:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Tengok badan, wowww fit.. tangan berurat. Lepas tengok muka.. benarlah kata orang, rupa juga mainkan peranan penting
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 03:15 PM | Show all posts
apasal iols tengok muka dia lebih ke muka pengarah fonen yang suruh finas buat pelakon ada grade tu.
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 03:17 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 15-4-2021 12:37 PM
Aku tgk dua kali.. Kalau dari sisi tepi ada la iras2..kalau depan. Langsung tak ada iras.. Dan.. Kal ...

Baru nk komen yg sama. X sama pon muka. Yg 1st tu je nmpk iras. Dari depan mcm joey laki si watie elite tu.  Tggi pon nmpk sama mcm laki watie.
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 03:18 PM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 15-4-2021 03:17 PM
Baru nk komen yg sama. X sama pon muka. Yg 1st tu je nmpk iras. Dari depan mcm joey laki si watie  ...

Hahahahahhaa.. Kejammmmm.. Tapi joey tu kelakar.. Suara pun sedap.
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 04:03 PM | Show all posts

hahaha...betul pe..cuba ko tenung lama2.
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 04:04 PM | Show all posts
ais_kosong replied at 15-4-2021 01:03 PM
ahha la wey.. more to faizal azumu dari faizal tahir.

mata aku tak menipu la kan..

Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list