Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1791
View
16
Reply

Asmidar Ketakutan, Trauma Tengok Khemah Terbang

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 15-4-2021 01:01 PM | Show all posts |Read mode
Penyanyi Asmidar berkongsi detik cemas apabila tapak bazar Ramadan tempatnya dan keluarga berniaga di Wangsa Maju, di sini, dilanda ribut, petang semalam.


Menceritakan kembali kejadian itu, penyanyi yang popular menerusi lagu Biar Sampai Ke Bintang itu mengakui, dirinya ketakutan apabila ribut turut memusnahkan makanan yang dijual peniaga di bazar berkenaan.




Foto: IG




"Segala-galanya berlaku dengan pantas. Hujan dan ribut yang kuat menyebabkan banyak khemah peniaga terbang. Mujur ketika kejadian, ada ayah, emak dan abang membantu menyelamatkan gerai.


"Kasihan melihat mereka yang berniaga seorang diri. Mana nak pegang khemah dan nak pastikan barangan jualan selamat. Akibat kejadian ini, ada gerai yang terpaksa menghentikan perniagaan lebih awal apabila makanan yang dijual rosak dan jatuh ke tanah, selain khemah terbang," katanya kepada BH Online.


Meskipun menerbitkan perasaan trauma, bekas juara program Vokal Bukan Sekadar Rupa musim pertama itu reda dengan apa yang berlaku.




  



"Bayangkan hari pertama berniaga berdepan dengan situasi mencemaskan ini. Tentunya saya sedikit trauma. Apapun, saya reda dan anggap ini adalah dugaan Ramadan.


"Nasib baik makanan yang dijual selamat dan bolehlah meneruskan perniagaan. Saya berdoa semoga kejadian seperti ini tidak berulang lagi hari ini," katanya yang berniaga murtabak dan sambal ikan bilis.


Dalam perkembangan lain, Asmidar atau nama sebenarnya, Norhasmidar Ahmad meluahkan rasa teruja apabila single terbaharu yang menyaksikannya bergandingan dengan penyanyi baharu, Nami Harez sedang rancak berkumandang di kaca televisyen.




  



Single berjudul Kan Ada Setia hasil ciptaan Nami Harez dan Sharon Paul itu terpilih sebagai lagu runut bunyi drama bersiri,


"Sebelum ini, Nami pernah cuba berduet dengan penyanyi lain, tetapi tak sesuai. Nama saya dicadangkan oleh Sharon dan mungkin menjadi rezeki saya. Selepas mencuba, nyata vokal kami sangat serasi.




  



"Ada kemungkinan kami akan bergandingan sekali lagi. Kali ini, saya dan Nami akan merakamkan lagu raya yang pernah popular suatu ketika dahulu," ujar penyanyi berusia 35 tahun itu. -CARI


Sumber: Berita Harian

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 15-4-2021 01:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Untunglah sempat rakam boleh post kat ig
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 01:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Dalam keadaan mcm tuh sempat lg record up masok ig
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 01:53 PM | Show all posts
kesian kan kat peniaga sbb skrg musim hujan pakej ribut guruh di petang hari...

tp bila pikir makanan yg selalu tak sedap dan harga yahud... hmmm
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 02:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Thunderclouds replied at 15-4-2021 01:52 PM
Dalam keadaan mcm tuh sempat lg record up masok ig

Kannnn.. time terdesak cmtu xde dh Igt nk capai phone bagai..
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 03:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Asmidar ali setan mana pulak nihhhhh???
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 03:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Eh br smlm tgk youtube lagu lama dia sampai bintang tu
Itu je la kot lagu dia yg popular
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 03:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni dulu masa Di liga dangdut kt tv Indonesia

Dipuja
Tetapi tk lpas ke final
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 06:49 PM | Show all posts
so...so...soooo...nak nempel sekadar tuk tunjuk masih ujud ker apa. btw who r yusss
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 07:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni sayang nak kata takde bakat, lagu Biar Sampai ke Bintang sedap kot smpai aku mnangis tiap kali dgar lagu tu..sdih sgt tpi tu la dia ni tak mendonia padahal suara sejuta kali lagi sedap dari ciknab chipmunk tu
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 08:23 PM From the mobile phone | Show all posts
fadz84 replied at 15-4-2021 02:12 PM
Kannnn.. time terdesak cmtu xde dh Igt nk capai phone bagai..

Kalo i kt tpt dia dlm kepala sedih mngenang brg bjual semata2. Xdan nk merempan kt socmed
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 08:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Cik_jantung replied at 15-4-2021 01:53 PM
kesian kan kat peniaga sbb skrg musim hujan pakej ribut guruh di petang hari...

tp bila pikir ma ...

Kaka, kt kt umah i niiiii roti jala seketui 50sen kuah kari kosong,air laicikang 1 cup besaq isi bubur kacang/pulut hitam tu rm8!! Skali tu ja la p param. Padan patut hr2 hujan ribut.
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 08:32 PM From the mobile phone | Show all posts
sian dia ni.  tkda aura tkda luck. suara not bad.  tp x leh g jauh.  
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 09:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Sorry...ai xkenal dia ni .whoissheeeee
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2021 02:19 AM | Show all posts
kalau akk lah tak sempat fikir nak rakam2 ni..selamatkan dl semua brg tu..
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2021 05:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Thunderclouds replied at 15-4-2021 08:29 PM
Kaka, kt kt umah i niiiii roti jala seketui 50sen kuah kari kosong,air laicikang 1 cup besaq isi b ...

Ya ampunnnn gi haji balik hari la tuuu.. sbnrnya kos roti jala bukan besar pun. Sekilo tepung baru 3 ringgit. Setalam dapat roti jala. Yihhh
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2021 06:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Kesiannya peniaga yg barang niaga rosak dan khemah runtuh dek hujan tu. iols tak p bazar ramadhan tahun ni, malas beramai2 makanan biasa2 je. Kalau tapau makanan pn beli dari kedai atau panda, koser nak beramai2 di bazar
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list