Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
5243
View
55
Reply

Wow Datuk A Aida Dah Dapat Suntikan Vaksin

[Copy link]

Author: Raline       Show all posts   Read mode

Author
Post time 15-4-2021 02:56 PM | Show all posts |Read mode
Wow A Aida Dah Dapat Suntikan Vaksin



Datuk A Aida selepas menerima suntikan vaksin Pfizer-BioNTech. FOTO Ihsan Datuk A Aida


Putrajaya: Penerbit terkenal Datuk A Aida menjadi artis tempatan pertama di negara ini menerima suntikan vaksin Pfizer-BioNTech yang dijalankan di Dewan Sri Seroja, di sini, hari ini.

Aida, 51, atau nama sebenarnya Zaidah Awang menerima suntikan itu menerusi keanggotaannya dalam pasukan Angkatan Pertahanan Awam Malaysia (APM) yang berpangkat Kolonel Bersekutu.

"Apabila nama tersenarai untuk mendapat suntikan vaksin hari ini, saya okay dan tidak ada apa perlu ditakutkan. Bagi saya, takut itu subjektif dan setiap orang berbeza pandangan.

"Malah kalau ada fikir apabila kena vaksin nanti akan mati, apa boleh dicakap adalah mati itu memang pasti dan bila-bila saja. Tak perlu suntik pun kalau sudah ajal akan mati juga. Cumanya, apabila kita mengambil suntikan vaksin sekurang-kurangnya dapat meningkatkan imunisasi badan kita," katanya kepada Harian Metro.

Sebelum ini, pelakon dan anggota kumpulan Elite, Sasha Saidin bersama suaminya Sirhan Wahab menerima suntikan vaksin Covid-19 buat kali kedua di Emirates Field Hospital, Dubai, Emiriah Arab Bersatu (UAE), pada Januari lalu.

Sasha mereka menerima suntikan vaksin Sinopharm yang kedua itu selepas 21 hari mengambil suntikan pertama.

Sumber :https://www.hmetro.com.my


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Author
 Author| Post time 15-4-2021 02:57 PM | Show all posts
pakai kabel ke?


zed zaidi pun belum kna suntik lagi.....
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 03:11 PM | Show all posts
frontliner polis imig segala pun ramai belum suntik..
pastu dapat sinovac je..
sapa ada penyakit dah tak dapat vaksin..
semoga mereka yang potong q mampus kena heart attack..
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 03:22 PM From the mobile phone | Show all posts
prettyuglybabe replied at 15-4-2021 03:11 PM
frontliner polis imig segala pun ramai belum suntik..
pastu dapat sinovac je..
sapa ada penyakit d ...

Amin amin amin...
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 03:23 PM | Show all posts
cmna leh dia dpt.. dia kategori warga emas ker?
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 03:25 PM From the mobile phone | Show all posts
kan dia kabo tu dia anggota apm.. pangkat kolonel.. huhu
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 03:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Aiyooo masing2 x baca artikel ke? Kan dia ada ckp dpt vaksin awal sbb dia anggota APM berpangkat kolonel.. hehe
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 03:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Mungkin a aida pernah join sekatan jalan raya..
Eh..dia join APAM kan..

Maybe priority nak tangkap ular jatuh kepada a aida sebab dia dah dpt vaksin dulu
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 03:34 PM | Show all posts
Good luck !
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 03:36 PM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 15-4-2021 03:32 PM
Mungkin a aida pernah join sekatan jalan raya..
Eh..dia join APAM kan..


Haha kan.. Yg polis n  askar semua bukan priority ek.. Yg tangkap ular dulu didahulukan
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 03:39 PM From the mobile phone | Show all posts
So kira frontliner ke more to kabel besar??????
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 03:41 PM From the mobile phone | Show all posts
meteorspeed replied at 15-4-2021 03:36 PM
Haha kan.. Yg polis n  askar semua bukan priority ek.. Yg tangkap ular dulu didahulukan

Tu lah..tapi maybe dah start utk selain frontliners kot..
Husnuzon iols di bulan remdan
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 03:43 PM | Show all posts
kalau saya kerja Hospital '
semua dah dapat vaksin

doktor
jururawat
kerani

semualah pekerja hospital tak kira jawatan apa...semua dapat vaksin..
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 03:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Sheols kan warga emas so layak la Fasa ke dua
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 03:51 PM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 15-4-2021 03:41 PM
Tu lah..tapi maybe dah start utk selain frontliners kot..
Husnuzon iols di bulan remdan

Tue la.. Aku husnuzon, jugakkk
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 04:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagi iouls elok la bagi pada healthcare provider & pasukan keselamatan yg turun padang dulu. Retis kolonel kfc ni mmg hari2 jaga roadblock ke? Iouls tengok ramai doktor & nurses yg claim diri mereka masih menunggu giliran.
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 04:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Selagi i dpt nk pilih pfizer, xnk daftar vaksin.
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 04:27 PM | Show all posts
mcm mane plak die bleh dpt pangkat kolonel sbb aku bc kt website jpam gred 48 je layak dpt kolonel tu

https://www.civildefence.gov.my/ ... angkat-dan-gelaran/

ke kolonel fried chicken je
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 04:34 PM | Show all posts
btw kawan aku pun peliks gak bab vaksin ni. sbb kawan2 die yg dok jkm dari pengarah sampai peon bleh dapat vaksin, tapi bila time promote vaksin takdok plak geng2 dpt vaksin ni terjah masuk kampung2.  pdhal geng tu keje masa pkp thn lps jaga pusat kuarantin, tu pun kawan aku bising sbb jkm last2 tolak ke ofis kawan aku ni jugak. ni tiap2 hari kawan aku ni turun padang ye promote vaksin kt org kg pdhal die mane ade vaksin ape pun bismillahi tawakkaltu jah . di kalangan penjawat awam pun ramai gak tak puas hati bab pemberian vaksin. sbb yg diberi keutamaan vaksin tu sbnrnye yg tu lah byk tolak vaksin. mcm cikgu la, bil cikgu kt malaysia 400k, kalau suma divaksin at least 1% population dah kene vaksin. tappiii......
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 04:38 PM | Show all posts
ceh..ingat dapat awal sebab warga emas
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list