Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
7480
View
108
Reply

Selamba bagi anak kecil hisap vape sampai terbatuk-batuk, tindakan wanita ini cetus kemarahan netizen

[Copy link]

Author: bubuk_bearbear       Show all posts   Read mode

Post time 5-5-2021 07:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Mak mcm nie patut sumbat dlm penjara jer.. Ota kdia berfungsi ker tidak
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2021 10:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Bangang je kakyung nak cakap
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2021 11:19 AM | Show all posts
ibu bapa asal dari socmed
memang la monyet semacam
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2021 11:37 AM From the mobile phone | Show all posts
org nk beranak ko pon nk beranak...xleh pikir ke budak kecik bg vape...
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2021 12:51 PM | Show all posts
mak dia dah bagi hint tu..JKM jgn tunggu lagi takut lepas ni tragedi ...kesian budak kecik tu dapat mak bapak ting tong
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2021 12:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Mak ayah bodoh
Tu je
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2021 12:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesian adik ni, dpt mak bapak tk berapa bijak. Harap mrmbesar sihat dan tak turun trait to anak2 tu
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2021 01:01 PM | Show all posts
Kesiannya la nasib budak tu dapat mak pak rempit.
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2021 01:28 PM From the mobile phone | Show all posts
diiyanazakaria replied at 4-5-2021 11:23 PM
Ok iolls xphm apesal die ckp kalo pape jd kt die, anak die still menyusu bdn? Means kalo die kena an ...

Saje la tu nak reverse psychology dgn netizens....sbb anak dia menyusu badan lagi. Dah tu masa sumbat vape tu x fikir2 pulak eh budak tu menyusu badan. Rempit sungguh.
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2021 01:40 PM From the mobile phone | Show all posts
putriTS replied at 5-5-2021 01:28 PM
Saje la tu nak reverse psychology dgn netizens....sbb anak dia menyusu badan lagi. Dah tu masa sum ...

Kann..kesah ape effect kt die sbb awal2 da tunjuk kebodohan rempit tu
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2021 01:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Batak media sosial. Jenis suka duk tayang anak hari2 menharapkan pujian.
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2021 02:05 PM From the mobile phone | Show all posts
mclaren replied at 5-5-2021 06:11 AM
Ni ke parents nya?

Budak belum habis spm ke ni?

Ha ah...amik dari tiktok dia
https://vt.tiktok.com/ZSJDfxdLU/

Mmg nampak mcm  kapel rempit .
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2021 02:16 PM | Show all posts
Ramai dah p report polis pasal couple ni. Baguslah kalau pihak berkuasa ambik tindakan. Dengan komen tak cukup akal si bapak tu.

This is why taraf pendidikan tu penting jugak. Ia menentukan cara kita berfikir.
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2021 02:36 PM From the mobile phone | Show all posts
tgk profile rupanya jual tabita, nak viral laku produk lah tu
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2021 02:48 PM From the mobile phone | Show all posts
hotmak replied at 5-5-2021 02:36 PM
tgk profile rupanya jual tabita, nak viral laku produk lah tu

Wujud lg yer tabita tu?
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2021 03:39 PM | Show all posts
mesti parents nye dulu dterabai dan pendidikan rendah.
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2021 03:58 PM From the mobile phone | Show all posts
cruz2 replied at 5-5-2021 02:48 PM
Wujud lg yer tabita tu?

wujud u, masih ramai lg yg guna, siap claim tabita ori, masih takde kesedaran dorang ni
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2021 11:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni la susahnya kalau bohsia pun ada hati juga nak beranak pinak. Diri sendiri tak terjaga, p gatal pulak nak jaga anak..
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2021 11:39 PM | Show all posts
Kesian adik ni dpt mak bapak mcm ni
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 10:04 AM | Show all posts
Polis tahan bapa beri anak dua tahun hisap vape

safeek@bh.com.my

KUALA LUMPUR: Polis menahan seorang lelaki yang dipercayai bapa kepada kanak-kanak berusia dua tahun yang diberikan rokok elektronik atau vape untuk dihisap.

Video dan gambar lelaki terbabit memberikan kanak-kanak berkenaan vape tular dalam laman sosial sebelum laporan polis dibuat oleh pegawai Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM).


Ketua Polis Daerah Gombak, Asisten Komisioner Arifai Tarawe, berkata pada jam 4.50 petang semalam, sepasukan pegawai dan anggota Polis Diraja

Malaysia (PDRM) dan pegawai JKM pergi ke sebuah kediaman di PPR Kampung Baru Air Panas, Jalan Usahawan off Jalan Genting Klang, Setapak, selepas mengesan kediaman kanak-kanak berkenaan.


"Pihak polis dan JKM menyelamatkan kanak-kanak terbabit dan membawa bersama ibunya untuk pemeriksaan perubatan di Hospital Kuala Lumpur (HKL) sebelum mereka ditahan di wad untuk pemeriksaan susulan.


"Hasil siasatan awal mendapati kejadian suspek memberi anaknya menghisap vape dikesan berlaku di Taman Sahabat Jaya, Batu Caves, Selangor, pada 2 Mei lalu," katanya dalam satu kenyataan hari ini.


Arifai berkata polis kemudian menahan bapanya yang berusia 23 tahun kerana perbuatannya itu dan siasatan mendapati ketika kejadian ibu mangsa merakam situasi berkenaan namun suspek memberikan vape kepada anaknya.


"Suspek kini direman selam tujuh hari bagi membantu siasatan mengikut Seksyen 31(1)(a) Akta Kanak- Kanak 2001," katanya.


Terdahulu tular di media sosial video menunjukkan seorang ibu memuat naik video yang menunjukkan dia memberi anaknya menghisap rokok elektronik atau vape sehingga mengundang kemarahan netizen.


Klip video berdurasi 12 saat itu menunjukkan, mangsa yang sedang menonton video animasi kanak-kanak di telefon bimbit disuap dengan vape sebanyak dua kali.


Malah pada sedutan kali kedua jelas menunjukkan mangsa terasa seperti sukar bernafas.

Pada mulanya, wanita terbabit tetap mempertahankan tindakannya dengan menegaskan bebas memuat naik apa sahaja di laman sosialnya.

Namun selepas dikecam netizen, wanita terbabit meminta orang ramai tidak lagi menyebarkan video itu dan memohon maaf kerana tidak sangka tindakannya memuat naik video itu mengundang persepsi tidak elok selain bimbang kejadian buruk berlaku kepada anaknya.

© New Straits Times Press (M) Bhd


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list