Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
12Next
Return to list New
1585
View
30
Reply

[JTBC/iQiyi 2021] MONTHLY HOUSE / MONTHLY MAGAZINE HOME - Jung So Min, Kim Ji Suk

[Copy link]

Author: Rahah       Show all posts   Read mode

Author
Post time 5-6-2021 03:29 PM | Show all posts |Read mode
Edited by Rahah at 16-6-2021 09:59 PM

Monthly_House-P1.jpg
Profile
  • Drama: Monthly House (literal title)
  • Revised romanization: Wolgan Jib
  • Hangul:
  • Director: Lee Chang-Min
  • Writer: Myung Soo-Hyun
  • Network: JTBC
  • Episodes:
  • Release Date: June 16, 2021 --
  • Runtime: Wed. & Thu. 21:00
  • Language: Korean
  • Country: South Korea
Plot Synopsis by AsianWiki Staff
Na Young-Won (Jung So-Min) is the editor of Monthly House magazine. She has worked for 10 years, but she still does not own her own home. She currently lives in a monthly rental house. Nevertheless, Na Young-Won takes care of her rental place like it belongs to her. Her home reflects her personality and emotions. Things change when the new owner of her house, Yoo Ja-Sung (Kim Ji-Suk), appears in front of her. She then becomes interested in buying her own home.
Yoo Ja-Sung is the CEO of Monthly House magazine. To him, the house is just a means to increase his assets and a place to sleep. He grew up poor and he thought the only way to become rich was through real estate. While working at construction sites as a laborer, he began to study real estate investments by himself at night. He is now wealthy, because of his real estate investments. He is also famous as an investment expert. He meets Na Young-Won.
Notes
  • "Monthly House" takes over JTBC's Wed. & Thu. 21:00 time slot previously occupied by "Law School.



Cast

Main
Real estate property owner and investment expertEditor of Lifestyle Magazine 'Monthly House'


SupportingA camping enthusiast and photographer
  • Kim Won-hae as Choi Go, editor-in-chief of 'Monthly House'
  • Chae Jung-an as Yeo Eui-ju, 13-year editor[9][10]
  • Ahn Chang-hwan as Nam Sang-soon, editor
  • Yoon Ji-on as Chang, Youtuber[11]
  • Lee Hwa-kyum as Yuk Mi-ra, a first year editor's assistant[12]
  • Ahn Hyun-ho as Gye Joo-hee
  • Seung-Gil Jeong[13]

Source : Asianwiki & Wikipedia



Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Author
 Author| Post time 5-6-2021 03:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Trailer...
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2021 05:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Alaa hero tak best
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2021 05:46 PM | Show all posts
Ok I suka Kim Ji Suk ngan Kim Won Hae, Jung So Min not so much, sheols mcm boring sikit
Mungkin baca review dulu baru decide nak tgk ke x
Plot mcm Because this is my first life plak
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-6-2021 09:46 PM From the mobile phone | Show all posts
likecandy replied at 5-6-2021 05:46 PM
Ok I suka Kim Ji Suk ngan Kim Won Hae, Jung So Min not so much, sheols mcm boring sikit
Mungkin bac ...

Dah lama tak nampak ahjussi Kim Won Hae sejak kena covid19 haritu...
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2021 09:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Nampak mcm menarik drama nie tapi iolss xminat heroin to.
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2021 11:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada ajushi won hae la... adoiiii tp heroin mcm kureng sikit..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-6-2021 10:51 AM From the mobile phone | Show all posts
CikYaYaYa replied at 5-6-2021 09:56 PM
Nampak mcm menarik drama nie tapi iolss xminat heroin to.

Try dulu tengok 1@2 episode uols...
Plot nampak menarik... iols nak tengok rumah2 dalam citer ni...
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 11:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Iols suka je heroin...kenapa ramai x suka ye?
Plot menarik...kalau ada masa iols tgk but my priority goes to hospital playlist s2...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-6-2021 09:40 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 6-6-2021 11:23 AM
Iols suka je heroin...kenapa ramai x suka ye?
Plot menarik...kalau ada masa iols tgk but my priori ...

Haah... hospital playlist no 1 dalam list...
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 07:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols pun lemau sikit kalau nampak si somin ni jadi heroin. Nampak memboringkan dan mengantukkan
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 11:45 AM | Show all posts
heroin ni yg berlakon this is my first life dgn my father is strange kan?
antara actress yg selalu ada chemistry yg power dgn hero...
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 01:13 PM | Show all posts
atira replied at 8-6-2021 11:45 AM
heroin ni yg berlakon this is my first life dgn my father is strange kan?
antara actress yg selalu  ...

ya...tu yg iols pelik kenapa ramai yg bagi komen x suka dia...sebab iols suka sgt dia dlm because this is my first life..

maybe iols x sama taste dgn theols lah kot...

Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 01:21 PM | Show all posts
xyla73 replied at 8-6-2021 01:13 PM
ya...tu yg iols pelik kenapa ramai yg bagi komen x suka dia...sebab iols suka sgt dia dlm because  ...

ada bbrp actress yg bagi aku mmg senang build-up chemistry dgn hero... mcm somin ni... lagi satu gong hyo jin.. kasi la hero mana pon.. chemistry mmg power... lagi mcm jang nara, jun ji hyun, hye sun pon sama...

actress lain ramai yg power... tapi kadang2 tak de chemistry... cth mcm song hye kyo antara actress yg jarang dapat build-up chemistry dgn hero..
idol yg jadi actress pon sama... tak dpt nak feel chemistry tu. wpon hero handsom dan karisma bagai nak rak

Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 04:14 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 8-6-2021 04:17 PM

hmm... i think this guy male actor ni dalam TOP STAR U BACK  ni....he is alright  i mean...okay.

VOICE 4 tu best ke - i nampak Song Seong heon - ( Kang Hari dinner mate hero ) tu berlakon tapi  dalam Voice trailer 4 tu dia nampak shabby lah ...adeh  hmm....
the gal dalam citer - yg hero doom tu berlakon  satu citer pembunuhan di mana inspectr detectuve tu yg jad devil calls your name tu jadi abang dia, i tatau nama la ...

so citer ni feel good kinda drama ke ?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-6-2021 10:16 PM From the mobile phone | Show all posts
atira replied at 8-6-2021 11:45 AM
heroin ni yg berlakon this is my first life dgn my father is strange kan?
antara actress yg selalu  ...

Iols tengok dia dalam citer the smile has left your eyes... okay je acting dia...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-6-2021 10:19 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 8-6-2021 04:14 PM
hmm... i think this guy male actor ni dalam TOP STAR U BACK  ni....he is alright  i mean...okay.

...

Kalau tengok trailer drama ni lawak... so kena tengok dulu baru tau best tak...
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 09:46 AM | Show all posts
Rahah replied at 10-6-2021 10:16 PM
Iols tengok dia dalam citer the smile has left your eyes... okay je acting dia...

uols x tgk because this is my first life yek?
citer tu best jugak...even citer romance tapi dia lebih pada slice of life punya drama...
iols kenal jung so min ni melalui citer tulah...lepas tu baru tgk dia dlm the smile has left your eyes...
bagi iols ok je lakonan dia...ramai lagi actress lain yg lagi tak best drpd dia...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-6-2021 07:28 AM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 11-6-2021 09:46 AM
uols x tgk because this is my first life yek?
citer tu best jugak...even citer romance tapi dia l ...

Belum lagi uols... memang masuk list tapi tu la bila drama baru start je iols layan tu dulu... iols tengok thread citer ni pun forumer2 review best...
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 09:43 PM | Show all posts
baru tgk epi 1 kat iQiYi...
baru start so xtau nak kata best ke x...
tapi konsep agak fresh sbb belum pernah ada lagi drama yg ketengahkan topik pasal real estate...
so boleh belajar benda baru...
n drama ni completely different concept dgn because this is my first life...

pasal lakonan so far iols memang xde masalah dgn kim ji seok & jung so min...
so layan jelah...
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list