Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
24334
View
563
Reply

[Tempatan] Apa pelan B anda kalau lockdown berterusan?

[Copy link]

Author: YgBenar    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 6-6-2021 10:50 PM | Show all posts
green~tea replied at 6-6-2021 04:22 PM
hanya di maybank. u dah buka akaun AHB? kena gi kaunter jugak cemane pun.. book ezyQ appointment k ...

Thanks sis. Belum ada akaun AHB ni lagi. Tengah baca2 pasal AHB ni. Kalau nak buka, nampaknya kena tunggu PKP habis dulu nampak gayanya.
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 10:51 PM From the mobile phone | Show all posts
insulin replied at 6-6-2021 10:50 PM
Thanks sis. Belum ada akaun AHB ni lagi. Tengah baca2 pasal AHB ni. Kalau nak buka, nampaknya kena ...

Buleh buka kalo nak pun.. book appointment online.. bank tak terima walk in
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 10:51 PM From the mobile phone | Show all posts
insulin replied at 6-6-2021 10:48 PM
Punya la banyak pokok2 akak tanam. Tu bukan tanah sekangkang kera dah.

Tu mcm level dusun dah.. hahahahhahahahaha..
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 11:05 PM From the mobile phone | Show all posts
meow_tompok replied at 6-6-2021 10:36 PM
ko pengumpul emas sarah..... harus laku keras

Baru mula tahun ni.. Kena kuat semangat lawan nafsu berlazada.. Hahahhaah.
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 11:06 PM | Show all posts
green~tea replied at 6-6-2021 10:51 PM
Tu mcm level dusun dah.. hahahahhahahahaha..

Kalau dapat tanam pokok rambutan dalam rumah, memang sangat besar halaman rumahnya. Untunglah. Saya sendiri pun tanam pokok rambutan dekat padang bola bertentangan rumah. Tak beranilah nak tanam depan pagar rumah. Nanti jiran2 marah pasal daun keringnya dll pada masa depan nanti.
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 11:07 PM | Show all posts
green~tea replied at 6-6-2021 10:51 PM
Buleh buka kalo nak pun.. book appointment online.. bank tak terima walk in

Oh. Thank you sis untuk info ni.
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 11:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Meroyan macam mike ang kertu tua

setiap hari royan sampai habis lockdown
dan yg sanjung menyanjung suci bersih mcm mike ang
dpt pahala cuols
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 11:19 PM From the mobile phone | Show all posts
meow_tompok replied at 6-6-2021 10:35 PM
bursa malaysia... bskl dolu dolu

org ckp don't catch the falling knife, saham tengah berdarah  ...

nk buat mcm mana chuols..

nak sebut Bursa Malaysia..Bursa Malaysia..panjang sgt...hehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 11:20 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 6-6-2021 10:50 PM
I edited my reply earlier pasal megah holding tu.... sila refer table tu.. hehehe..

oOOoOooOooOoOooOoo...

ok..la tuu...walaupun ringkas...

Tengkiu sisther...
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 11:23 PM From the mobile phone | Show all posts
insulin replied at 6-6-2021 11:06 PM
Kalau dapat tanam pokok rambutan dalam rumah, memang sangat besar halaman rumahnya. Untunglah. Say ...

Rambutan..??

bukan pokok tu membesar kaw2 ke nanti...

Alang2 tanam la sekali manggis...rare kut manggis skang..susah nk cari..
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 11:26 PM | Show all posts
izwan_izi replied at 6-6-2021 11:23 PM
Rambutan..??

bukan pokok tu membesar kaw2 ke nanti...

A'ah. Memang aku tanam pokok rambutan ni supaya dapat teduhkan rumah aku pada waktu petang. Aku tak berani tanam pokok lain sebab orang taman aku bising nanti budak2 susah nak beriadah main bola kat padang depan rumah aku ni kalau banyak sangat pokok.
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 11:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 7-6-2021 12:17 AM
izwan_izi replied at 6-6-2021 11:20 PM
oOOoOooOooOoOooOoo...

ok..la tuu...walaupun ringkas...


Lagi detail, kena attend kelas berbayar or attend google college

I sendiri tak minat saham2 bursa and manage berhad ni... too complicated.. FTSE lah etc.. kosser
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 11:35 PM From the mobile phone | Show all posts
lavendernovella replied at 6-6-2021 08:42 PM
Dulu suka dan rajin buat taebo , hiphop/latin cardio ..  
Pilates terpaling berkesan tapi terpa ...

Ya, di situlah...
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 11:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Meols idop dgn guna saving yang ada. Tengah cari keje..last keje masa 2011. Hari tu tgu result interbiu...waggh x dpt keje. Skrg sambil niaga makanan secara online...dpt offer keje onlie 3 bulan..jadi lah sambil polish skill fotografi amek gambar produk yg meols jual skrg ni.
Mmg tawakal abes ni sambil usaha gak. Order masuk takde la setiap hari tp bole la dari takde. Moga dpt bertahan dan diberi rezeki yg berkah. Dan moga penghutang2 meols dimurahkan rezeki utk membayar hutang kt meols..aaamiin
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 11:54 PM From the mobile phone | Show all posts
insulin replied at 6-6-2021 10:48 PM
Punya la banyak pokok2 akak tanam. Tu bukan tanah sekangkang kera dah.

Tnh akak.kecik je dek,sebenarnye..tp rasa pokok ni x besar sgt ada la jgk ruang dh berbuah dpt la mkn..tp kalau besar nnti akak cantas sikit2..mgkin tnh x berapa subur pokoknye rendang je
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 11:56 PM From the mobile phone | Show all posts
ChildrenOfBodom replied at 6-6-2021 09:34 PM

Saw this video before. Can relate.
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 11:56 PM | Show all posts
plan B perlu difikirkan oleh andartu2 yg masih single pd tahun ini..andartu pelbagai kategori...
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 11:59 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 6-6-2021 10:49 PM
Wah jeles ada talent tanam macam2.... yang pandai menanam is husband plak.. i cuma talent bab sira ...

Ye i mmg suka tanam pokok dr kecik...bangun pagi je tgk perkembangan hari2..ckp2 dgn pokok suka sgt kalau dpt hasil..kalau pokok kat sekeliling rmh suami dan ank2 pon suka..kalau kebun derang malas mcm2 alasan.kebun arwah abah bertahun2 x tgk..sedey sgt..
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 12:02 AM From the mobile phone | Show all posts
honeybee1802 replied at 6-6-2021 10:23 PM
Non gomen pun toksik uols...seme nak naikkan diri memasing uols...kalo nak pikir itu ja..mentol ki ...

Ya betoolllll sebab selalu gak sembang dengan kengkawan keja private. Part nak naikkan diri tu rasanya swasta lagik haibat kot sebab gaji diberi based on perfomance.
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 12:07 AM From the mobile phone | Show all posts
sayawifenikmie replied at 6-6-2021 09:46 PM
.. ahaaa .. ada axiety tu ....   orang kelantan murni murni kata kenaling ....

Dulu tak wujud kak. Bila dah beranak pinak baru wujud.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list