Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
32037
View
563
Reply

[Tempatan] Apa pelan B anda kalau lockdown berterusan?

[Copy link]

Author: YgBenar    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 7-6-2021 12:08 AM | Show all posts
sarah82 replied at 6-6-2021 08:48 PM
Antara plan aku.. Aku rasa aku kena ada suami.. Bukan aku tak mampu jaga diri sendiri. Tapi selepas  ...

Semoga Sarah bertemu jodoh yg baik ASAP. Amin.
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 12:11 AM | Show all posts
tahun lepas punya pkp ai dah berjaya turunkan berat badan sampai 15kg, disertakan bersama dgn penyakit tingtong-nya sekali

tahun ni mungkin cuba start bisnes dgn adik beradik ke apa ke ataupun kurus lg sampai capai tahap Kate Moss
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 12:15 AM From the mobile phone | Show all posts
ifanonline replied at 6-6-2021 11:56 PM
plan B perlu difikirkan oleh andartu2 yg masih single pd tahun ini..andartu pelbagai kategori...

Ko payung la diorang ipan.. dah concern sangat kat depa.. ratib ke hulu hilir, dekat di hati
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 12:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Lockdown kali ni npk jgk food panda & grab dtg area rmh iols ni..tp x sekerap lockdown 1.0..mgkin org dh muka berjimat cermat kot.x tau lockdown sampai bila? Ekonomi kita ni mcmana tahun dpn? iols mmg jrg2 beli..kalau mls sgt barulah tu pon kedai yg famous je..ank2 la rajin beli ntah apa2..coklat, susu,starbucks,mcd yg blh beli sendiri pon nk guna grab.puas la suruh derang ni berjimat cermat.mcmana kita nk niaga makanan persaingan pon sengit.
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 12:18 AM From the mobile phone | Show all posts
dani-rox replied at 7-6-2021 12:11 AM
tahun lepas punya pkp ai dah berjaya turunkan berat badan sampai 15kg, disertakan bersama dgn penyak ...

U buat cane? Workout ke? Diet organic food tanam belakang rumah ka? I managed to maintain my weight je

Walau dah stop gym membership kat 2 tempat... rindu kawan2 gymmers BTW..
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 12:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 6-6-2021 06:48 PM
Yeppoo.. laki aku masuk kpm... dia kata tah ape ape.. pi kementerian lain baru ok.. dulu laki aku  ...

Hahaha. Kelig saya ada sorang keja KPM dulu. Pehtu pi PPD seblom pi sekolah saya jadik KB. Dia muda bersemangat masa baru masuk KPM so dia takda kutuk sangat KPM, dia kata ok best keja sana. Tapi ada sesekali dia mencaci juga decision maker kat KPM/JPN/PPD. Keke.
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 12:33 AM | Show all posts
green~tea replied at 7-6-2021 12:18 AM
U buat cane? Workout ke? Diet organic food tanam belakang rumah ka? I managed to maintain my weigh ...

Intermittent fasting, sis. Sehari sekali jah makan... kurangkan nasi, bykkan sayur dan lauk, itu pun kukus kalau tak makan nasi, makan roti atau flatbread wrap. ha'ah harus ada exercise, turun naik tangga atau kayuh beskal. itu jah. t shirt2 skang ai terasa longgar sgt, dah mcm gaun pun ada

Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 12:37 AM | Show all posts
sarah82 replied at 6-6-2021 08:48 PM
Antara plan aku.. Aku rasa aku kena ada suami.. Bukan aku tak mampu jaga diri sendiri. Tapi selepas  ...

pm gambar
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 12:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Radzor replied at 7-6-2021 12:37 AM
pm gambar

Choiiii.. X nak.
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 12:51 AM From the mobile phone | Show all posts
dani-rox replied at 7-6-2021 12:08 AM
Semoga Sarah bertemu jodoh yg baik ASAP. Amin.

Aamiin ya rabb.. Tq dani. Hihihi.
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 12:55 AM | Show all posts

hehehe..adess
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 12:57 AM From the mobile phone | Show all posts
masa sblm 2020pun dh buat rawatan jarak jauh..tapi ada gak yg dtg ke rumah... la ni, lg senang buat jarak jauh .tapi.. ada risikonya..
org nk free je..


Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 12:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Radzor replied at 7-6-2021 12:55 AM
hehehe..adess

Hahaha.. Karang aku kena fitnah lagi.. Kononnya aku yg DM forumer lelaki terlebih dahulu dan bg gambar.. Muahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 01:04 AM | Show all posts
Edited by Potpouri at 7-6-2021 01:07 AM

Aku dah wfh since 2018. Time tu happy je sebab anytime bila boring boleh keluar. Anak2 pun pergi sekolah so aku ada masa untuk diri sendiri.

Bila rasa puas duduk rumah aku pergi bercuti dengan family.

Plan asal sebenarnya nak melancong jauh sikit tahun 2019 tp disebabkan bz kerja so aku postpone konon nak pergi tahun 2020. Last sebelum pkp aku sempatlah pergi negara2 berdekatan yang dah selalu pun pergi. Manalah tau nak pandemik pulak, terus tak boleh kemana2 . Lepas keadaan pandemik terkawal dulu (lepas PKP1) sempat juga aku balik kampung dan pergi bercuti. Tu pun memang cari tempat yg  tak crowded nak elakkan orang ramai.  
Sekarang ni  kerja pun tak boleh fokus dah. Terasa dah burn out. Plan jangka panjang dah ada.
Plan jangka pendek,takda. Hadap jelah kerja ni selagi mampu sambil2 cuba memotivasikan diri sendiri. Bila stress kerja aku bacalah forum ni. Tapi kekadang makin stress pulak rasa
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 01:10 AM From the mobile phone | Show all posts
notM replied at 6-6-2021 07:30 PM
Kesian Nye mesti dah gemok...hihihi...meols menten seksi

Kalau memang kurus tak payah exercise ke nyahhhhhhhh? Otak tak berkembang betul kau ni dok fikir asal gemuk je kena excercise. Bagus la kau dah seksi... Dah muat pakai baju raya kau yg warna kelabu tu......... Dah shoooo shoooo sini takde sisa makanan nak bagi anjirrrrrr
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 01:10 AM From the mobile phone | Show all posts
sukacactus replied at 6-6-2021 08:10 PM
Jom!
Semoga kita istiqomah ye
Niat dah bagus dah ni

Tapi iols jenis berlari 5-8 pusingan.. ok ke?
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 01:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 7-6-2021 01:18 AM
dani-rox replied at 7-6-2021 12:33 AM
Intermittent fasting, sis. Sehari sekali jah makan... kurangkan nasi, bykkan sayur dan lauk, itu p ...


Owh.. IF and clean eating.. tahniah sbb dpt reduce weight...

I sempoi sket lah sbb nak menten berat jah.. still have 3 meals per day and ada snacking... home cooked meal.. cuma i control portion carbs, protein and fibre... isi rumah plak all jenis pemakan nasi, so terpaksa pakai parboiled basmathi rice masak dgn pressure cooker..

Workout masih regularly cuma sejak last year terpaksa reduce byk jenis exercise... i buat cardio (fitness dancing &, bodyweight toning, and some flexibility exercise) all at home gym.. dulu i workout almost every day, buat kickboxing la, weight training, yoga, fitnes dance, stepboard cardio la... sampai body penat sbb x cukup recovery.. tp addicted jugak nak eksesais walau penat, so amek protein shake utk cepatkan muscle recovery, gila tak... in fact, kalo buat long distance running (10-15 km), or body weight training, mmg i pakai compression suit utk reduce muscle ache... uish, time muda2 bawah 40 buleh la wat keja gituu...

Now i dah slow down, just buat mana yg bg best impact utk body je cukup lah.. i stop taking protrin shake at all, sbb nak jaga kidney and liver.. sometimes kalo intense cardio, baru amek bcaa utk elak sakit badan...
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 01:26 AM From the mobile phone | Show all posts
sukacactus replied at 6-6-2021 07:20 AM
Aku terjejas bab kesihatan je
Rasa lemau xaktif ke sana ke mari
Plan B aku start exercise balik {: ...

i nak sukan tapi i nak panjat2 mcm palang2 gayut gitu  ada idea tak
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 01:55 AM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 6-6-2021 03:59 PM
Am thinking and planning. If diizinkan Allah, umo 40 aku dah nak berenti keja. Mental health aku d ...

AKu pnah jadi guru ganti dulu kala...mmg toksik la ..serabut bile ingat balik...tapi Cikgu chazey, kalau nk pencen awal, yg xde hutang Rumah senang la kan..
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 01:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Belibis replied at 6-6-2021 04:01 PM
Aku seram nengok time cucuk tu.dalam gila,macam satu inci masuk daging.

Jarum mmg panjang kan time cucuk..cam sama panjang dgn jarum cucuk baby tu ke ye?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list