Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
32040
View
563
Reply

[Tempatan] Apa pelan B anda kalau lockdown berterusan?

[Copy link]

Author: YgBenar    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 7-6-2021 01:57 AM | Show all posts
Plan B...tgh duk kelebek apa lagi patut cut expenses
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 02:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Lula2 replied at 6-6-2021 09:07 PM
Macam mana nak disiplin macam uols ni. I kalau wfh lg macam2 nak dibelinya untuk rumah. Ni baru be ...

i tak beli baju , kasut sgt sbb byk wfh... tu yg jimat  f.panda  pun seminggu sekali je
asalnya last year i suka topup shopee pay guna credit card..
pastu liat bayar so jd byk nak byr..bulan2..

terus la jd insaf.. mmg takkan korek saving klau nak beli2 brg.. sob sob
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 02:17 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 6-6-2021 08:49 PM
Beli sikit2...setakat kemampuan aku... Tapi aku x beli yg fizikal..

Ko x beli emas fizikal , maksudnya ko beli emas cane tu? AKu noob jap..
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 02:35 AM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 6-6-2021 03:20 PM
already implementing Plan B,C,D,E,F, G and so on... business ni kalo lambat buat decision, nnti cash ...

suka dengar your backup plan especially continuing w resort by maintaining & upgrading
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 02:43 AM From the mobile phone | Show all posts
aku sefamili telah selamat tinggalkan selangor..tinggal rumah..tinggal keja gomen asingkan diri di suatu lokasi rahsia berhampiran hutan

actually dr tahun lepas lg aku dok riki mencari lokasi utk asingkan diri sefamili hingga ke hutan pahang bg menjalani basic living..akhirnya lokasi itu telah ditetapkan Dia disini..tapi bukan dihutan pahang...

aku kumpul kekuatan diri tekad utk keluar dr sistem sementelah aku teda mysengsara dan only me avoid vaksin in my jabatan

anak2 suma aku quit dr sekolah sejak januari..dan hidup DENGAN apa yg ditakdirkan DIA..syukran anak2 hepi..

frens..,cubalah utk keluar dr sistem..jauhi tempat yg sesak dan bandar besar krn teda lama lg sahaja kita akan balik secara paksa ke BASIC LIVING OFF GRID..
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 02:50 AM From the mobile phone | Show all posts
koko2 replied at 7-6-2021 02:43 AM
aku sefamili telah selamat tinggalkan selangor..tinggal rumah..tinggal keja gomen asingkan diri di s ...

Mesti ko xde hutang kan...tu senang nk tinggal semua...huhu...bestnyer bile xterikat dgn hutang...so ko n pasangan kira kerja sendiri la skrg ye n homeschool anak2? Mesti saving ko pon dah byk plus ko dah byk prep kan
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 02:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Ada plan B = bolak balik
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 05:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 7-6-2021 01:10 AM
Tapi iols jenis berlari 5-8 pusingan.. ok ke?

Ko muda lg dik, ikut pace masing2 la
Aku arini last puasa so esok boleh start
Kita cuma cari semangat dgn kwn2 forum dr kejauhan je ni
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 05:39 AM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 7-6-2021 12:22 AM
Hahaha. Kelig saya ada sorang keja KPM dulu. Pehtu pi PPD seblom pi sekolah saya jadik KB. Dia mud ...

Laki aku dah byk tempat kije sblm masuk kpm.. mmg slps tragedi itu soriiiiiii dia nak.masukk.. aku dulu dah seronok schooll kat pahang gataii sgt nak ikut laki pi putrajaya.. depress aku masuk sana.. skrg aku dah pencen.. jiran sebelsh aku cikgu asyik ngadu nak pencennnn tp apekan daya laki dah kena buang koje.. wajib keje laa walaupun terseksa..
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 06:23 AM From the mobile phone | Show all posts
gigahertz replied at 7-6-2021 01:26 AM
i nak sukan tapi i nak panjat2 mcm palang2 gayut gitu  ada idea tak

Cer try cari kat youtube
Aku bkn la expert dlm hal ni
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 07:08 AM From the mobile phone | Show all posts
asma87 replied at 7-6-2021 02:17 AM
Ko x beli emas fizikal , maksudnya ko beli emas cane tu? AKu noob jap..

Aku beli emas kat public gold.. Bila ads 10gm boleh tukar ke emas fizikal x salah aku
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 07:11 AM | Show all posts
sarah82 replied at 7-6-2021 12:59 AM
Hahaha.. Karang aku kena fitnah lagi.. Kononnya aku yg DM forumer lelaki terlebih dahulu dan bg ga ...

ek series la. patut la ambik langkah berjaga2.. tp ramai doa tu.. pm je mana tau kot2 makbul
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 07:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Radzor replied at 7-6-2021 07:11 AM
ek series la. patut la ambik langkah berjaga2.. tp ramai doa tu.. pm je mana tau kot2 jodoh

Muahahaha.. Depa semua dah boring baca citer aku tentang org2 tua yg aku mengasuh (aku kerja sebagai penjaga org tua) lepas tu boring baca komen aku ttg zombie.. Hahahaha.. Tu doakan aku nikah tu..
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 07:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Klu berterusan sampai 4 - 5 bln mmg kami nk settledown lah. Tgglkn KL balik rumah kebun..focus kat ladang n project homestay yg tergendala. Lg pulak dgr berita state gov mmg nk buat project homestay dlm kebun kt situ. Iols sendiri mcm xsabar tggu jd kenyataan.

Anak2 pun mcm dh boleh terima idea ni walaupun sblm ni tanak tgglkn KL sbb xdpt bygkn jauh drpd kawan n malls Skrg terkurung xde aktiviti mcm tade beza je kan. Rasakan!

Skrg ni tgh gigeh focus kat pasif income..at least dpt cover 70% hutang pun dh ok. Berjimat sgt2. Betul2 sblm PKP thn lps baru beli tanah..sempat tolak n pagar je. Serah kat abg ipar menanam n membaja. Tu pun dah berhabis byk tu..
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 07:46 AM From the mobile phone | Show all posts
gigahertz replied at 7-6-2021 01:26 AM
i nak sukan tapi i nak panjat2 mcm palang2 gayut gitu  ada idea tak

Beli pull up bar sangkut kat doorway?

Tak pun beli pull up station so boleh gayut2 as well as buat standing dips
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 07:48 AM From the mobile phone | Show all posts
@ dua_chzy  OT apa jadi kat your old nick zaman2 10 tahun sudah? Why 'dua'?
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 07:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 7-6-2021 01:10 AM
Kalau memang kurus tak payah exercise ke nyahhhhhhhh? Otak tak berkembang betul kau ni dok fikir a ...

Very pondan....kuat senyap
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 08:05 AM From the mobile phone | Show all posts
berjimat cermat lah apalagi, nak jimat celah mana pun taktau dah ni, part time income pun slow gila start lockdown, semua org berhati2 nak berbelanja

nak tambah income taktau celah mana nak tambah, kalau dulu tekan je ig ads senang je masuk order, skrg sedekah saja byr iklan
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 08:12 AM From the mobile phone | Show all posts
koko2 replied at 7-6-2021 02:43 AM
aku sefamili telah selamat tinggalkan selangor..tinggal rumah..tinggal keja gomen asingkan diri di s ...

cuba citer details sikit..
nak tahu apa ko buat setiap hari..
apa ko mkn...
aritu kat netflix ada muvi yg dia dgn anak dia lari hidup dlm hutan..
tapi akhirnya ada org jumpa..
cuma kesian kat anak dia yg tak suka hidup mcm tu...
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 08:23 AM From the mobile phone | Show all posts
rosmahisham replied at 6-6-2021 07:11 PM
Iols pon skrg ni pening kepala,serba salah, dlm proses beli tanah 3x byr..agent dh call tanya bila n ...

Tanah bayar sikit2 ? Geran jenis apa tu
Risiko kena tipu sangatlah tinggj
Selagi nama u xde dalam geran hmmmmm
Hati2 je lah ..
kalau duit banyak pastu cash lak tu baik beli sekali bayar terus nama tukar masuk geran n yg satu nama bukan kongsi2
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list