Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
32804
View
563
Reply

[Tempatan] Apa pelan B anda kalau lockdown berterusan?

[Copy link]

Author: YgBenar    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 6-6-2021 06:37 PM | Show all posts
makiting replied at 6-6-2021 06:03 PM
Ayah akak dulu masa akak dpt intebew cikgu dia ckp jgn jd cikgu.. senang blh tp kaya xblh. Keje pe ...

iols pulak menyesal sebab tak keje cikgu.
semua family iols dorang keje kerajaan, kakak kakak dan abang semua keje cikgu.
tengok diorang happy dan senang je hidup diorang.
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 06:41 PM From the mobile phone | Show all posts
sukacactus replied at 6-6-2021 03:20 PM
Aku terjejas bab kesihatan je
Rasa lemau xaktif ke sana ke mari
Plan B aku start exercise balik {: ...

Aritu iol bukak yt tgk cardio. Sudahnya yt tgk iol hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 06:46 PM | Show all posts
aina_shaira replied at 6-6-2021 06:37 PM
iols pulak menyesal sebab tak keje cikgu.
semua family iols dorang keje kerajaan, kakak kakak dan ...

me too, dulu tesl,pegi sekejap tak mau, dpt maktab tak mau,dpt lagi after degree tak mau, nyesal tak sudah, itukah degil tk nak dengar ckp my mom

Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 06:47 PM From the mobile phone | Show all posts
ninja boy replied at 6-6-2021 03:23 PM
Peniaga terlalu ramai dari pembeli, pembeli semakin susut wang, peminta sedekah semakin ramai, ayuh  ...

Ya kan.. patutnya tanah awam bersemak tu dibenarkan utk orang awam warganegara malaysia bercucuk tanam. Yang penting tersusun rapi dan kemas, plot by plot. Tak semua ada tanah atau mampu beli tanah sendiri. Lagi2 yang jenis minat berkebun.

Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 06:48 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 6-6-2021 03:49 PM
Aiol pula dah beberapa kali fikior nak berenti jadik cikgu. Jangan suruh anak2 kome jadik cikgu. E ...

Yeppoo.. laki aku masuk kpm... dia kata tah ape ape.. pi kementerian lain baru ok.. dulu laki aku selalu marah aku bila aku rooyan nak berhenti.. lama lana baru dia phm.. dan setelah dia masuk kpm ayoyoyo.. dia kata tak leh keje suasana mcm tu
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 06:49 PM From the mobile phone | Show all posts
lavendernovella replied at 6-6-2021 06:41 PM
Aritu iol bukak yt tgk cardio. Sudahnya yt tgk iol hahaha

Hahahaha tergelak aku
Harapan tgl harapan je la ye
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 06:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Janjimanismu123 replied at 6-6-2021 03:17 PM
Sbb tu lee gov kena lockdown semua industri..ni ada on..ada off..cmne nak abis

Yes at least for 2 weeks. Smua terpaksa bertahan. Yg pembeli pon terpaksa jimat keperluan yg ada. JUST FOR 2 WEEKS, PLEASE! X lingkup punya kilang2 tu. Rumah tokey2 pon xruntuh punya
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 06:50 PM | Show all posts
aina_shaira replied at 6-6-2021 05:11 PM
iouls pun banyak beli buku kat shoppee konon nak baca, cuma mood membaca belum ada lagi

sambil2  baca buku dan tengok k drama

u rase sape menang hahahahahah

pelan pelan ....

it s okay... hahahahah
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 06:51 PM From the mobile phone | Show all posts
sukacactus replied at 6-6-2021 06:49 PM
Hahahaha tergelak aku
Harapan tgl harapan je la ye

Teringat zaman2 kerajinan dulu.... hahaha apa nak jadi daaa...
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 06:53 PM | Show all posts
back to topik, if lockdown berterusan, iouls memang dah praktis downgrade lifestyle.
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 07:02 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 6-6-2021 04:45 PM
u know kawasan rumah i dah ada van kkm dok pusing sekitar 1 ke 2 June 2021, so i initiate sendiri  ...

aritu masa nak ambil result st hubby kat Pantai punyalah takut.. kat situ lah dorang q utk st.. kat situ juga collect result.. agaknya ada nurse tu nmpk aku muka cuak je trus dtg approach aku tanya nak ambil result ke.... pastu dia ambik slip aku.. aku berdiri jauh2 je...
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 07:06 PM | Show all posts
monreyes replied at 6-6-2021 07:02 PM
aritu masa nak ambil result st hubby kat Pantai punyalah takut.. kat situ lah dorang q utk st.. ka ...

u bijak , u berdiri sebatu but ....u see ada yg berani wah hebat ..daebak...kawasan khemah covid dibuat tempat duduk macam kenduri je sembang sembang...kumpul2 my god.
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 07:07 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 6-6-2021 03:54 PM
Aku tak pegi, wakakaka. Actually nama aku dah naik tapi kebetulan weols dalam self kuarantin sebab ...

Klu kita tolak (buat sementara) Pasni kkm akan panggil lg x.. kot la kna penalty ka hapa
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 07:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by rosmahisham at 6-6-2021 07:56 PM

Iols pon skrg ni pening kepala,serba salah, dlm proses beli tanah 3x byr..agent dh call tanya bila nk bayo..mak iols bising takot tanah tu terlps..tp kalau iols bayo cash 40k for 1st payment skrg kalau apa2 jd biz suami mcmana iols nk tolong dia.hu hu.at the same time iols nk jgk tanah tu nk buat rumah sewa 4 pintu..tnh x besar dlm 2600sqft je x besar mana tp blh buat rmh 2 tgkt bwh 2 pintu atas 2 pintu..area bagus.ni iols berangan nk bg kat ank2..kalau iols dh x de nanti blh gak derang makan hasil duit sewa.tp sekarang ni iols kena control perbelanjaan rmh dr skrg..dulu mmg byk membazir pd mkn2..lg 1 iols beli pon 3x bayo jgk baru bayo haritu igt nk buat kebun..suami dan ank2 ckp iols buat keje giler.time2 mcm ni byk keluar duit. selepuk keluar konon nk buat harta tp keadaan dan ekonomi fmly pulak tak sesuai. Sblm ni x pnh lg tau ade tnh yg blh bayo sikit2 ni baru jumpa..hrp x kena tipu lah. Kalau lockdown sampai december mmg matey la hrp2 jgn la lama sgt!!!!hubby dh siap ckp pkp 1.0 mmg x terkesan kalau kena lock down lg mmg terkesan! Ni mmg dh terkesan! Bukit kalau ditarah hari2 mmg blh rata!patut la cina2 x nk tanggung risiko rugi terus tutup kilang sanggup declare bankruptcy!jnji duit x keluar.
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 07:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Plan aku nak menghabiskan duit travel tak kesampaian so how? Kasi orang pinjam pun dah tak terkira jumlahnya sorang pun tak bayar yang itu lagi stress.
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 07:13 PM From the mobile phone | Show all posts
If lockdown berterusan, I pun mungkin downgrade lifestyle. Makan sederhana (sekarang pun sederhana juga, but lepas ni kena less on meat and seafood lah), tak ada nak beli baju baju, masak sekali sehari. And basically lesser beli makanan dari luar melalui foodpanda or grabfood. Last year I tak simpan mora sebab teruskan bayar. Ingatkan nak habiskan hutang dah tinggal tahun depan, rupanya tak sangka PKP kali ni tak diberi mora pula, dan kena potong gaji dah. Moga cepat cepat covid ni berakhir.
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 07:14 PM | Show all posts
rosmahisham replied at 6-6-2021 07:11 PM
Iols pon skrg ni pening kepala,serba salah, dlm proses beli tanah 3x byr..agent dh call tanya bila n ...

puan , ni makanan yg raye syawal dulu ke ? just curious because your food story tickles me hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 07:18 PM From the mobile phone | Show all posts
sukacactus replied at 6-6-2021 03:20 PM
Aku terjejas bab kesihatan je
Rasa lemau xaktif ke sana ke mari
Plan B aku start exercise balik {: ...

Nak ikut excercise
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 07:18 PM | Show all posts
green~tea replied at 6-6-2021 03:20 PM
already implementing Plan B,C,D,E,F, G and so on... business ni kalo lambat buat decision, nnti cash ...

nanti sharing your solar punya bajet dan saving? sebab ada  kawan install solar tak berbaloi. faktor tak dapat full recharge battery . mmg jimat dan pulang modal ye? atau sekadar hype?
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 07:18 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 6-6-2021 03:20 PM
already implementing Plan B,C,D,E,F, G and so on... business ni kalo lambat buat decision, nnti cash ...

AHB dah bukak semula ke..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list