Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
32801
View
563
Reply

[Tempatan] Apa pelan B anda kalau lockdown berterusan?

[Copy link]

Author: YgBenar    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 6-6-2021 08:08 PM From the mobile phone | Show all posts
lavendernovella replied at 6-6-2021 06:51 PM
Teringat zaman2 kerajinan dulu.... hahaha apa nak jadi daaa...

Aku pun rajin gak dl
Jogging, yoga, pilates, tabata tukar2
Rest on weekends sj
Tp itu dulu la huwaaa !!!
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 08:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 6-6-2021 07:18 PM
Nak ikut excercise

Jom!
Semoga kita istiqomah ye
Niat dah bagus dah ni
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 08:17 PM From the mobile phone | Show all posts
rosmahisham replied at 6-6-2021 07:11 PM
Iols pon skrg ni pening kepala,serba salah, dlm proses beli tanah 3x byr..agent dh call tanya bila n ...

Murah betul tanah lot ni..ada geran ke pakai PA..
Banyak sy jumpa beli tanah lot ,masuk nama dalam geran macam2 di janjikan oleh penjual hujung2 tanah tu dapat tengok tapi Tak dapat diwariskan  atau buat pinjaman kerana tiada hak milik sah.
Kalau tanah pertanian hanya 1 nama untuk seekar tanah ( ikut undang2 negeri? Pernah jumpa nak beli tanah ,sekali buat semakan,ada penama bertindih ..luas 5ribusqt tapi ada 36 nama.beku lah
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 08:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Jom la niaga makanan kering....Akan sampai masa stock ni Akan melonjak demand nya ..
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 08:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by rosmahisham at 6-6-2021 08:48 PM
glump replied at 6-6-2021 08:17 PM
Murah betul tanah lot ni..ada geran ke pakai PA..
Banyak sy jumpa beli tanah lot ,masuk nama dala ...


Tnh yg i dlm proses beli tu siap dgn insfra..mmg geran kongsi..nk ikutkn skrg selangor kan dh x blh tukar nama kalau bkn 1 ekar.hrp2 betullah..mmg i pon takot jgk..tp i dh tgk tempat tu.mmg akn ditukarkn dr tnh pertanian ke bangunan.psl tu kena guna company/agent jgk sbb derang selesaikn semua..dlm tempoh 2 tahun..tu psl blh bayar sikit sampai tukar status tnh..i pon risau jgk nk diikutkn!mmg betul apa yg u ckp kn tu..x mustahil kn..ada yg nk jual tnh ..nama x masuk geran..atas percaya je..giler ke! Kang dia dh mati..kena halau lak dgn ank2 tuan tanah kan..yg 40k tu bkn rege tnh tu 30% dr rege tanah utk 1st payment.tnh kongsi geran ni mmg x blh buat loan kan,rasanye nk gadai pon x blj..tp klu nk buat apply rmh pprt boleh kot..asalkn ada tnh kn syaratnye!
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 08:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by monreyes at 6-6-2021 08:51 PM
3480 replied at 6-6-2021 07:07 PM
Klu kita tolak (buat sementara) Pasni kkm akan panggil lg x.. kot la kna penalty ka hapa


aku ada baca status hangrii model tu.. dia dah jab.. nama dia dlm waiting list je.. so bila available dorang panggil dia trus pergi katanya.. means ada yg x dtg la tu
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 08:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Plan aku simple je..sebab aku masih berkerja.. Jadi top up simpanan emas aku dan juga EPF...
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 08:38 PM From the mobile phone | Show all posts
3480 replied at 6-6-2021 07:07 PM
Klu kita tolak (buat sementara) Pasni kkm akan panggil lg x.. kot la kna penalty ka hapa

Tak tau. Actually adik nak vaksin tu. Saya suggest nama adik. KKM kata nanti meka urus sundri gantinya. Adik kata dia bagi kaum kerabat dia la tu. But maybe dia bagi terus kat orang2 dalam waiting list. Biorlah saya bayo mahal. Vaksin ja sundri nanti kalau dah ready.
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 08:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Catpaw replied at 6-6-2021 05:03 PM
Uols mintak bersara awal ke

Yeap. Plan macam tu. Tapi umo atas 40 la plannya supaya boleh dapat duit pencen.
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 08:41 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 6-6-2021 03:59 PM
Am thinking and planning. If diizinkan Allah, umo 40 aku dah nak berenti keja. Mental health aku d ...

Ini aku nak tanya.. agak agak berapa lah life saving kita patut ada sebelum kita mula  berenti kerje. Aku sjk pkp ni tak tak boleh kesana kesini melancong rase boring giler. Dah lah wfh  ni  buat aku  bosan nak mampus , tak  jumpa manusia. Kalu berenti dpt balik duduk dgn mak aku.byk  benda aku berangan nak buat
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 08:42 PM From the mobile phone | Show all posts
monreyes replied at 6-6-2021 08:34 PM
aku ada baca status hangrii model tu.. dia dah jab.. nama dia dia dlm waiting list je.. so bila av ...

Maknanya kita x kena penalty apa la.. sapa x dtg kkm panggil la org lain
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 08:42 PM From the mobile phone | Show all posts
sukacactus replied at 6-6-2021 08:08 PM
Aku pun rajin gak dl
Jogging, yoga, pilates, tabata tukar2
Rest on weekends sj


Dulu suka dan rajin buat taebo , hiphop/latin cardio ..  
Pilates terpaling berkesan tapi terpaling tak tahan

Dimanakah kerajinan itu menghilang ...  kelautan ..
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 08:43 PM | Show all posts
dua_chzy replied at 6-6-2021 03:49 PM
Aiol pula dah beberapa kali fikior nak berenti jadik cikgu. Jangan suruh anak2 kome jadik cikgu. E ...



kawan2 mybhusband .. ramai yg pencen awal .. >10 last year .. this year lagi .... stressss katanya ... iols yak faham sebab i tengok cikgu2 macam lepakkk jer (i yg tak memahami walau suami i cikgu - F6) ...

dengan keadaan covid ni ... i pun nak pencen awal .... maybe awal tahun depan ... nak pula ada cabaran di tempat kerja yg buat i stress ..

at this age ... tak mahu stress stress ... just nak enjoy life dnegan my kids husband cucu2 dan niece n family ..

moh kome kita pakat2 pencen ....
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 08:45 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 6-6-2021 03:59 PM
Am thinking and planning. If diizinkan Allah, umo 40 aku dah nak berenti keja. Mental health aku d ...

Hanya jauhari mengenal manikam. Stress dengan pdpr jangan buat main ooo.. nak2 cikgu2 yg ajar SPM.
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 08:45 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 6-6-2021 08:38 PM
Plan aku simple je..sebab aku masih berkerja.. Jadi top up simpanan emas aku dan juga EPF...

Ni kwn2 aku slalu buat especially sek kito..topup gold.. pastu yg jongkong tu
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 08:47 PM From the mobile phone | Show all posts
makiting replied at 6-6-2021 06:03 PM
Ayah akak dulu masa akak dpt intebew cikgu dia ckp jgn jd cikgu.. senang blh tp kaya xblh. Keje pe ...

Betul la tu. Hidup cukup makan ja jadi cikgu ni. Tak senang, tak susah - just cukup2. Mana2 cikgu yang kaya raya tu sah2 hada pendapatan lain.
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 08:48 PM | Show all posts
sekarang ni kebebasan bergerak dah terbatas, tak mcm dulu.
dulu bole drive saje2 sampai PD, tengok pantai sebelum maghrib gerak balik KL
sekali sekala buat gathering minum2 kopi kat cafe dgn kawan2, tgk wayang, jalan2 kat shopping complex

buat masa sekrang aku bukak youtube, tgk youtuber yg travel sana sini tgk derang review tempat, resort etc. Buat masa sekarang aku masih enjoy lagi tgk video2 tu semua, tapi utk masa2 akan dtg aku tak tahu. Entah sampai bila kekangan travel 10km ni  berterusan.

Plan aku:

1) buat small renovation DIY cat rumah, ubah deko, tanam pokok, letak pokok2 kat rumah. Jadi suasana rumah aku berubah.

2) lockdown maksudnya budak2 sekolah terus pdpr kat rumah, maybe aku pegi mintak kerja part-time kat cafe ke, bakery ke, part time kerani ke janji aku  ada reason keluar rumah dan jumpa org yg berlainan dan socializing dgn org physically. tak kisah la gaji bawah 1k, janji tak terperuk kat rumah dah gomen tak bagi travel berjalan-jalan.
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 08:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Antara plan aku.. Aku rasa aku kena ada suami.. Bukan aku tak mampu jaga diri sendiri. Tapi selepas arwah tok Sharifah x ada.. Dan kena PKP sebelum aku dpt kerja Opah ni.. Aku rasa.. Dgn ada suami.. Sekurang2nya rasa takut kalau jadi apa2 yg diluar jangkaan dan kemampuan aku dpt dikurangkan.

Doakan aku dpt tunaikan plan aku ni.
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 08:48 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 6-6-2021 03:58 PM
Vaksin lain aku oke je ya. Aku cuma meragui vaksin C19 ni. Sila jangan samakan aku dengan SS yang  ...

Tapi ko kan cikgu...
Anak2 kami yang bersekolah tidak di vaksin...
Mereka tak di beri pilihan macam org dewasa...
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 08:49 PM From the mobile phone | Show all posts
3480 replied at 6-6-2021 08:45 PM
Ni kwn2 aku slalu buat especially sek kito..topup gold.. pastu yg jongkong tu

Beli sikit2...setakat kemampuan aku... Tapi aku x beli yg fizikal..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list