Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
32802
View
563
Reply

[Tempatan] Apa pelan B anda kalau lockdown berterusan?

[Copy link]

Author: YgBenar    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 6-6-2021 08:50 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 6-6-2021 08:38 PM
Plan aku simple je..sebab aku masih berkerja.. Jadi top up simpanan emas aku dan juga EPF...

Kwn2 aku suka topup emas sbb senang jga katanya.. reta lain ssh jga.. mcm tanah tu
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 08:50 PM From the mobile phone | Show all posts
3480 replied at 6-6-2021 08:50 PM
Kwn2 aku suka topup emas sbb senang jga katanya.. reta lain ssh jga.. mcm tanah tu

Aku beli sebulan antara 1-2 gm.. Target nak capai 50gm sebelum akhir 2021.
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 08:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Skuau replied at 6-6-2021 06:33 PM
mungkin 'sistem pembelajaran' yg buat cikgu dan pelajar kita stress.Mungkin...berlajar tuk lulus d ...

Banyak faktor la bang. Dunia pendidikan ni patutnya pure but bila orang2 toksik masuk, jadilah toksik. Pasal belajar tanpa matlamat tu, betul juga. Tatau la sekolah lain but tempat ai yang over complacent orang2nya tu, sangat sedikit anak2 yang mencintai ilmu.
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 08:55 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 6-6-2021 04:09 PM
Kalau cikgu berhenti awal duit pencen dapat ke....

Dapat ja kak. Syaratnya, umo mesti 40 dan ke atas, dah berkhidmat at least 10 tahun, dah sah jawatan dan dah diberi taraf berpencen.
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 08:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Ahgerbitch replied at 6-6-2021 04:17 PM
Be strong....do thing yg make u happy...and rajin2 laa bergerak and berpeluh..i pun dulu mental mc ...

Tengah terai buat gitu sis. Thanks.
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 08:56 PM From the mobile phone | Show all posts
sayawifenikmie replied at 6-6-2021 08:43 PM
kawan2 mybhusband .. ramai yg pencen awal .. >10 last year .. this year lagi .... stressss kat ...

Hahaha jom join kelab pencen. Akak dah pencen last year. Mmg lega kepala dah. Happy2 dok kat rumah. Xde stress dgn meeting.. dgn dateline dgn report.. dgn staff yg mcm2 perangai..skrg ni hidup seadanya. Dah makin berumur ni.. kita mmg dah tak fikir nak kejar or gila duit dah janji happy dan tak de yg serabutkan kepala dan hati.
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 08:57 PM From the mobile phone | Show all posts
aina_shaira replied at 6-6-2021 05:02 PM
are you sure? kakak kakak dan abang iouls semua keje cikgu, mereka gembira aje...

Adakah meka cikgu2 veteran? Jika iya, tak heran.
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 08:57 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 6-6-2021 04:22 PM
hanya di maybank. u dah buka akaun AHB? kena gi kaunter jugak cemane pun.. book ezyQ appointment k ...

Dia mcm asb ke sis? Ada potensi rugi?
I ada ahb, tapi sblm ni maybank cakap tak boleh transfer online. Ni 2 tahun sudah la masa i bukak akaun tu
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 08:58 PM From the mobile phone | Show all posts
3480 replied at 6-6-2021 08:42 PM
Maknanya kita x kena penalty apa la.. sapa x dtg kkm panggil la org lain

I assume la.. cuma nama kau kena letak blkg smula or kensel tu x tau lah.. hangrii ada explain kat insta dia.. dia pun 24 hrs jugak melepek lps jab
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 08:59 PM | Show all posts
dua_chzy replied at 6-6-2021 08:55 PM
Dapat ja kak. Syaratnya, umo mesti 40 dan ke atas, dah berkhidmat at least 10 tahun, dah sah jawat ...

okaylah tu at least 10 tahun, ai ingat 20 tahun.... masakkkk

good luck to you
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 09:01 PM From the mobile phone | Show all posts
sarahmirza replied at 6-6-2021 08:48 PM
Tapi ko kan cikgu...
Anak2 kami yang bersekolah tidak di vaksin...
Mereka tak di beri pilihan m ...

Well, if Malaysia mampo jadik macam Singaporn, lambat laun bebudak sekolah pon boleh vaksin gak. Doa la gomen kita boleh buat keja seefektif gomen Singa.
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 09:06 PM From the mobile phone | Show all posts
meow_tompok replied at 6-6-2021 08:59 PM
okaylah tu at least 10 tahun, ai ingat 20 tahun.... masakkkk

good luck to you

Tapi seblom berenti tu musti kena tarbiah. Actually 5 tahun lepas pong ai hado jumpa pentadbir bagitau nak berenti tapi kena basuh gak. Watudu. Ai memang tak minat jadik cikgu tapi dipaksa sebab terjamin masa depan pehtu kena tanggung adik beradik lain katanya. Ye laaa keja gomen senang buat pinjamaaaan. Senang my ass. Nobody talked about sengsaranya bayar hutang tu gimana.
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 09:07 PM From the mobile phone | Show all posts
caca_eric replied at 6-6-2021 07:50 PM
i salah seorg yg simpan 60% duit mora..
mmg dah setahun blanja sgt berhemah wpun still dpt gaji  ...

Macam mana nak disiplin macam uols ni. I kalau wfh lg macam2 nak dibelinya untuk rumah. Ni baru beli aircond pulak untuk home office i padahal bilik lain ada je aircond dah. Tu belum shopee lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 09:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 6-6-2021 09:13 PM
Lula2 replied at 6-6-2021 08:57 PM
Dia mcm asb ke sis? Ada potensi rugi?
I ada ahb, tapi sblm ni maybank cakap tak boleh transfer on ...


Dia saham harga tetap mcm ASB.. beza dia cuma dividen dah tolak zakat siap2 and dibayar 2X setahun.. 31 mac and 30 sep announce dividend..  kalo tengok table bawah, nampak cam rendah tahun lepas 2020 dpt 2.6 + 2.4... tp total dia sbnrnya 5.0  per year dah tolak zakat sis...

Now dah boleh topup online, tp kalo nak buka account still kena gi maybank lah
unnamed.png
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 09:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Afna replied at 6-6-2021 08:45 PM
Hanya jauhari mengenal manikam. Stress dengan pdpr jangan buat main ooo.. nak2 cikgu2 yg ajar SPM. ...


Thanks sis. Patut ai masuk pra sekolah ja, huwaaa. Tengok cikgu2 tadika anak ai lawo2 keja pon hepi ja takda nak stress sangat. Mungkin ada la juga stressnya tapi tak seteruk stress ngajo SPM.
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 09:12 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 6-6-2021 07:32 PM
yes mmg bonus masuk akaun sendiri, but now dia dah enable online topup via maybank2u.. so you can  ...

kaka.. boleh ke masukkan ahb tu start dgn 10k.. berbaloi ke? huhu
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 09:13 PM | Show all posts
sarah82 replied at 6-6-2021 08:48 PM
Antara plan aku.. Aku rasa aku kena ada suami.. Bukan aku tak mampu jaga diri sendiri. Tapi selepas  ...

di doakan mudah-mudahan plan you membuahkan hasil
pesanan penaja : emas bergram-gram tu sorok belakang dinding, jgn kabo kat bakal somi .. eh


Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 09:13 PM From the mobile phone | Show all posts
airmineral replied at 6-6-2021 09:12 PM
kaka.. boleh ke masukkan ahb tu start dgn 10k.. berbaloi ke? huhu

Any amount is berbaloi sis... sempat la dividen bulan 9 nnti
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 09:14 PM | Show all posts
airmineral replied at 6-6-2021 09:12 PM
kaka.. boleh ke masukkan ahb tu start dgn 10k.. berbaloi ke? huhu

mutual fund kat kenanga bagi return tinggi mcm bank rakyat. lagi berbaloi.
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 09:17 PM | Show all posts
makiting replied at 6-6-2021 08:56 PM
Hahaha jom join kelab pencen. Akak dah pencen last year. Mmg lega kepala dah. Happy2 dok kat rum ...



.. uols pencen umo berapa ?

saya berfikiran sama .. and my friends pun ramai dah pencen awal ... depa kata duit banyak pun pada umur kami dah tak ada nak belanja apa apa ...

moh le kiter ...

i kalau pencen, nak tumpu pada onlion biz yg makin menguncup ni ....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list